Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya meghal a gazdinak...

Ha egy kutya meghal a gazdinak be kell jelentenie valahol?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy hirtelen, vagy öregségében csendesen elalszik. Tehát nem betegségben amit állatorvosi kezelés előzne meg.

A kérdés hála istennek részemről csak elméleti.

2020. okt. 16. 00:59
A kérdező szavazást indított:
Be kell jelenteni, leírom hogy hol
Nem kell bejelenteni
28 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%
Én úgy tudom(de javítsatok ki ha tévedek) hogy ha egy bizonyos kutya méret felett eltemetni sem lehet a kertben mondjuk,így evidens hogy be kell jelenteni.
2020. okt. 16. 01:37
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Állatorvosnak kell jelenteni, ő pedig a petvetdatàban módosítja az adatokat.
2020. okt. 16. 06:28
 3/16 anonim ***** válasza:
60%

El kell temetni szep csendesen es ultetni egy hosszu eletu fat az emlekere.

Persze a kutyát le is adhatod az állatorvosnál, de akkor szo sincs semmilyen temetesrol … egybol megy a feherjefeldolgzoba.

Bejelenteni? Kinek? Miert? Az adatbazis ugy is ervenyet veszti azzal, hogy a kutya nem kapja meg az eves veszettseg elleni oltasat.

Regi idokben kellett jelezni, hogy elpusztult az allat es akkor is csak azert mert akkoriban volt ebado es igy lehetett mentesulni a tovabbi fizetes alol.

2020. okt. 16. 07:51
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
ha csip van ak utyában,halálakor is,akkor állatorvosnak kell jelenteni
2020. okt. 16. 07:55
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Végül is csak hirtelen halalnal nem kerul elo az orvos … minden mas esetben valoszinuleg találkozik a kutya es az orvos.
2020. okt. 16. 08:13
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell bejelenteni, régen kellett. Ma már az állatorvos intézi. Ha nem a rendelőben történt, akkor a dokinak szólj!
2020. okt. 16. 08:43
 7/16 anonim ***** válasza:
94%
Na, érdekes, egymásnak homlokegyenest ellentmondó válaszok, és mindenki 100%-on áll.... most akkor végül mi a valós? :D
2020. okt. 16. 09:18
 8/16 anonim ***** válasza:
94%

Ha megnézed a saját kutyád petvetdata által írt adatait, akkor látod, hogy ennek az utolsó része: "Állat elhullot". Értelemszerűen ez igen vagy nem.

Ki más módosítanà, ha nem az állatorvos? :D

2020. okt. 16. 09:31
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
7! Nekem amikor meghalt a kutyám, akkor én a dokinál kérdeztem, hogy mi a teendő. Ő mondta nekem, hogy az orvos jelenti be, nekem már nem kell.
2020. okt. 16. 10:17
 10/16 A kérdező kommentje:

Akkor az állatorvost kell felhívni?

És büntetik ha valaki nem jelenti be?

Vagy igazából az egész nem is olyan lényeges?

Az én kutyám 20 kg, de egyébként is elhamvasztani akarnám, viszont azok civil szervezetek ahogy néztem.

De szerencsére él és virul 🙂 csak nem árt tisztában lenni a dolgokkal.

2020. okt. 16. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!