Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelynél kutya-választásnál...

Menhelynél kutya-választásnál mikre kell figyelni?

Figyelt kérdés

Pl gondolom csak egészséges, beoltott kutyát ad oda a menhely.

De milyen red flag-ek vannak még esetleg egy kutyánál, amit az ismerkedős/sétáltatós szakaszban ki lehet szúrni?

2020. okt. 12. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Olyat válassz ami nem harap meg
2020. okt. 12. 17:49
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
A menhelyen ismerik a kutyáikat,veled is elbeszélgetnek és ahhoz mérten ajánlanak neked való kutyát. Minden kutya oltott és parazita mentes, a felnőttek ivartalanok, ha kölyköt veszel akkor ivartalanítási kötelezettséggel adják a legtöbb helyen.
2020. okt. 12. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Attól függ milyen kutyust akarsz... Ha első kutya, vagy nincs túl sok tapasztalatod velük, hogy rehabilitálj, akkor lehetőleg olyat válassz, amelyik érdeklődő, nem őrjöng, de nem is bújik a sarokba, csóválja a farkát, felfigyel rád stb.

Hagyd egyy kicsit, hogy a kutya is válasszon ki téged.

2020. okt. 12. 17:58
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Mennyi tapasztalatod van kutyázás terén?
2020. okt. 12. 18:22
 5/9 A kérdező kommentje:

Van bőven.

A szüleim ugyan elváltak és külön éltek, de mindig volt kutyája apáméknak. Igy az elmúlt 15 évben rendszeresen odajártam kutyázni.

Volt hogy egész nap ott voltam. Sétálni vittem őket stb.

És eléggé megszerettek. (3 kutya volt, de már csak 1 él.)

2020. okt. 12. 18:48
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

De kutyanevelésben is van, mert az nem azt jelenti, hogy volt kutya.

Semmiképp se válassz viselkedési problémás, félős vagy agresszív stb. kutyát

2020. okt. 12. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
30%

Ezen jót röhögtem, hogy egészséges, parazita mentes kutyát kapsz, aki illik hozzád.

Elhoztunk egy kiskutyát, azt mondták, hogy semmi baja, nincs felpüffedve, csak bezabált. Másnap este elpusztult parvoban.

Pár évvel később kihoztunk egy kiskutyát. Csípőficamos. Egy méregdrága műtét segítené rajta, és persze mi vagyunk a xar szemét állattartók, akik felelőtlenek, mert nincs rá pénz.

Most ott tartunk, hogy gyógyszerezzük, és ápoljuk élete végéig. De soha többé nem kell semmilyen állat.

Egy barátom örökbefogadott egy kutyát. Nagy, fekete, korcs, az az esélytelen fajta. Most mennie kell az albérletből. Talált egy szobát, de a kutyát nem viheti. 8 éves, fekete korcs: kereken megmondta a menhely, hogy nem fogadják, mert sose lesz gazdája, évekig foglalja a helyet más elől. Ha egy kis görcs csivava lenne, vagy valami 2 kilós patkány, akkor egyből lenne gazdi, akkor is, ha 10+ éves. Az a divatos.

Szóval erre se árt odafigyelni, mert te se tudod, hogy 15-20 év alatt mi jöhet közbe.

Mondjuk én már azt mondom, hogy bolond aki állatot tart. De akkor már inkább valami fajtatisztát, biztosan egészségeset, jó helyről.

2020. okt. 12. 23:10
 8/9 anonim ***** válasza:
22%

7

Röhöghetsz, de az általam ismert menhelyeken így mennek a dolgok. Voltam ott személyesen is. Sajnálom,hogy te így jártál.

2020. okt. 14. 13:58
 9/9 anonim ***** válasza:

1. A menhely ahonnan kutyát szeretnél elhozni legyen szimpatikus.

2. Ha lehet, olyan menhelyről válassz, ahol a legtöbb vizsgálatot megcsinálják, mielőtt a kutyust örökbefogadhatónak mondják. (Vérkép is.)

3. Kérj dokumentációt, tudd, hogy honnan és mikor szedték össze a kutyát, mennyi időt töltött a menhelyen, nyomtassák ki vagy email-ezzék el neked a kutya korábbi ambuláns lapjait.

4. Ha lehetőség van rá, többször látogasd meg, mielőtt örökbe fogadod.

2020. dec. 5. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!