Amikor elhozol a menhelyről egy kutyát, hogyan tanítod szobatisztaságra?
Bár egy felnőtt kutya valszeg már szobatiszta, de ha esetleg mégse.
Vagy ha nagyon fiatal.
(Társasházban lakna velem.)
Nálam kétszer volt ideiglenesbe felnőtt kutya, első pár nap szobakennel és 2-3 óránként kivittem pisilni, kakilni, ha volt produktum, szóval megdícsértem, de nem vertem nagy dobra és természetesen mentünk sétálni, játszottunk, tanítottam neki dolgokat eközben, de ha épp nem volt semmi aktív teendő, akkor a kennelben volt.
Majd elkezdtem picit szabadabban hagyni, de szaglászni sosem engedtem házon belül és a második kutyát kétszer pont elkaptam, ahogy emelné a lábát és rákiabáltam, amit előtte soha(de nem is terveztem, csak jött), így beégett neki, hogy ezt nagyon nem kéne és nem is próbálkozott. Az első kutya pedig sose próbálkozott és a gazdik visszajelzése alapján továbbra is szobatiszta. A másodikat megtartottam, ezért még biztosabban állíthatom, hogy ő is szobatiszta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!