Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amikor elhozol a menhelyről...

Amikor elhozol a menhelyről egy kutyát, hogyan tanítod szobatisztaságra?

Figyelt kérdés

Bár egy felnőtt kutya valszeg már szobatiszta, de ha esetleg mégse.

Vagy ha nagyon fiatal.

(Társasházban lakna velem.)

2020. okt. 11. 15:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nos, ha az enyémnek valami miatt megy a hasa, mindig a felmondható kőre végzi a dolgát, ha nem tud megvárni és pont nem vagyok otthon. Ezt máshol tanulta, de nem használja az egész lakást WC-nek csak mert megtanulta valamikor valahol, hogy ha bent sikerül, akkor az felmondható felület legyen. Hozzám már felnőttként került. Hasznos lenne, ha a kutya WC-t is megtanulná használni, mert azt még könnyebb eltakarítani, ha ilyen baleset van. Kutyával nem jöhetek táppénzre, mint a kisgyerekesek a gyerekkel. 🤷 Egyébként van helyhez szoktató spray, meg ennek az ellenkezője is, ha valahonnan le akarod szoktatni, talán érdemes kipróbálni. Illetve ajánlom még az alom szagtalanítót.
2020. okt. 11. 19:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Autocorrect, bocs, felmosható felület...
2020. okt. 11. 19:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam kétszer volt ideiglenesbe felnőtt kutya, első pár nap szobakennel és 2-3 óránként kivittem pisilni, kakilni, ha volt produktum, szóval megdícsértem, de nem vertem nagy dobra és természetesen mentünk sétálni, játszottunk, tanítottam neki dolgokat eközben, de ha épp nem volt semmi aktív teendő, akkor a kennelben volt.

Majd elkezdtem picit szabadabban hagyni, de szaglászni sosem engedtem házon belül és a második kutyát kétszer pont elkaptam, ahogy emelné a lábát és rákiabáltam, amit előtte soha(de nem is terveztem, csak jött), így beégett neki, hogy ezt nagyon nem kéne és nem is próbálkozott. Az első kutya pedig sose próbálkozott és a gazdik visszajelzése alapján továbbra is szobatiszta. A másodikat megtartottam, ezért még biztosabban állíthatom, hogy ő is szobatiszta :)

2020. okt. 11. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy akik ennyire pelenka ellenesek és írjak hogy akkor majd mindenhova megy a lakásban és nem csak a pelenkara azok szoktatták rá már kutyát vagy ez valami amit csak hallottak valahol valakitől?
2020. okt. 12. 15:03
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
En azert vagyok pelenka ellenes, mert sajat tapasztalatbol beszelek. Igen, probaltam mar raszoktatni a kutyamat, de egyszeruen nem sikerult, 8 honapos koraig sem tanulta meg, hogy a pelenkara menjen, utana dobtam ki a francba, es kezdtem elorol az egeszet. Nagyon sokaig szenvedtem a teljes szobatisztasaggal, hogy csak kintre vegezze a dolgat, de vegul sikerult. Ha az elejen nem ragaszkodtam volna a pelenkahoz, akkor sztm mar reg szobatiszta lett volna a kutya, nem csak majdnem 1,5 eves korara. Lehet en rontottam el valamit, nem allitom, hogy biztos mindent jol csinaltam, de nekem ez a tapasztalatom, es ahogy olvastam, sokaknak is.
2020. okt. 12. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:
46%
Oké, ez a te tapasztalatod. Az enyém pelenkara jár jelenleg, nem kényelemből, hanem mert nincsen meg az összes oltasa és lakásban elek. Arra lennék kiváncsi, hogy aki azt mondja le kell vinni azt nem zavarja, hogy az oltások hiánya miatt veszélyes? Én vittem egy hétig(És pisolt a fűre, sot csak lent kakilt) de aztán az állatorvos nem ajánlotta, így én inkább használok pelenkat minthogy benyaljon egy parvot és el pusztuljon. És nem pisil mindenhova csak a pelenkara, egy pelenkara, ugyan arra a helyre.
2020. okt. 12. 15:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Èn is most a pelenka miatt szenvedek. 3 hónapos. 1 2nap alatt megtanulta a pelust szèpen oda vègezte a dolgát,viszont most hogy megvan minden oltása ès szoktatnánk az udvarra vègzèst,az istenèrt sem akar róla leszokni. Hiába visszük le megvárja míg felèrünk ès megy a pelusra. De elèg sokszor előfordul olyan is,hogy pisilni a pelusra pisilt kakilni meg a padlóra..eltüntettük a pelust utána meg oda ahol volt a pelus..
2021. jan. 5. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!