Miért szidják többen a vegán tápokat, mint a rossz minőségűeket?
Nem is értem,hogy ha valaki annyira vegán és annyira környezettudatos,állatvédő,állatszerető miért képtelen megérteni,hogy a természet alkotta ragadozó állatok NEM esznek növényeket,nincs rá szükségük.
Ha egyszer arra adja valaki a fejét,hogy vegán lesz,mert az állatoknak jogai vannak meg tudom is én miért akarjátok rájuk is rájuk erőltetni a növényes cuccaitokat? Miből gondolja bárki is,hogy kevésbé állatkínzás az,ha rosszul etetsz egy állatot mintha bele vágatnál egy másikat a kutya kajájába?
Aki növényekkel tömi a kutyáját az is megöli.Csak az a rosszabb fajta,az egy csúnya és lassú halál.Évek alatt omlik össze egy kutya szervezete,nem lesz elég erős a szervezete a vírusok és betegségek elleni védekezéshez,és pillanatok alatt belehal az amúgy kezelhető betegségekbe,vagy csak szimplán legyengül és elhullik.
Egy fokkal sem jobb a vegán táp a bolti olcsó vacakoktól.Mind a kettő növény alapú,húst nem tartalmazó állatkínzás alapfelszerelés.
Nézd, a kutya még éppen eszik növényt, de alapvetően ragadozó, tehát csak növényi eredetű táplálék kevés neki. A macska még a kutyánál is dominánsabban húsevő. Gyakorlatilag állatkínzás a vegán táp.
De még embernél sem mindenkinél egészséges a húsmentes étrend. Ismerek olyat, aki volt vegán, tartani is akarta, de egészségügyi problémái lettek a vegán táplálkozás miatt. Másnak meg semmi baja tőle.
Egyébként ezzel én is egyetértek, egyszer egy vegán aktivista pár videóját néztem, ők is elmondták hogy igen, húst kap a macskájuk, és ajánlják is hogy az emberek nézzék meg hogy mit vesznek a macskájuknak, mert amilyen sokan köpködnek a "vegán macskatáp" miatt, olyan sokan tolják a macskájukba a szójaalapú, alacsony minőségű "normál" tápot. A macskának pedig hús kell, pont. (Még a kutya TALÁN elvegetál növényeken... hangsúlyozom TALÁN. Én nem etetném a kutyámat csak növényekkel.... de a macskának egyértelműen rövid úton halálos ítélet kb.)
Az ilyen vegán tápok (meg sok alacsony minőségű normál táp) max arra jó, hogy a normál husi mellé kiegészítésképp kapja az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!