Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért szidják többen a vegán...

Miért szidják többen a vegán tápokat, mint a rossz minőségűeket?

Figyelt kérdés
Pl. Whiskasban 4% állati melléktermék van csak, amit nekem nem lenne bátorságom húsnak nevezni. Mégis a többségnek semmi baja nincs vele. Szerintem egy kiegyensúlyozott vegán táp sokkal egészségesebb, mint a Whiskas, Pedigree és társai. Ne értsetek félre, én nem szándékozom így etetni az állataimat (Brit Premiumot száraztápot és Real Nature Wilderness konzervet kapnak), csak érdekel, hogy miért ennyire külömbözőek a vélemények.
2020. okt. 8. 17:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem,hogy ha valaki annyira vegán és annyira környezettudatos,állatvédő,állatszerető miért képtelen megérteni,hogy a természet alkotta ragadozó állatok NEM esznek növényeket,nincs rá szükségük.

Ha egyszer arra adja valaki a fejét,hogy vegán lesz,mert az állatoknak jogai vannak meg tudom is én miért akarjátok rájuk is rájuk erőltetni a növényes cuccaitokat? Miből gondolja bárki is,hogy kevésbé állatkínzás az,ha rosszul etetsz egy állatot mintha bele vágatnál egy másikat a kutya kajájába?

Aki növényekkel tömi a kutyáját az is megöli.Csak az a rosszabb fajta,az egy csúnya és lassú halál.Évek alatt omlik össze egy kutya szervezete,nem lesz elég erős a szervezete a vírusok és betegségek elleni védekezéshez,és pillanatok alatt belehal az amúgy kezelhető betegségekbe,vagy csak szimplán legyengül és elhullik.

Egy fokkal sem jobb a vegán táp a bolti olcsó vacakoktól.Mind a kettő növény alapú,húst nem tartalmazó állatkínzás alapfelszerelés.

2020. okt. 8. 20:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy kutya a maga egyszeru eleteben akkor eszik csak novenyeket, amikor eppen kibelez egy frissen elkapott nyulat es amikor a lagy raszekkel kezdi a lakomat. Annyi noveny pont eleg neki amennyit a nyúl gyomra tartalmaz ... es azert utana megeszi a husikat is.
2020. okt. 8. 20:59
 13/17 anonim ***** válasza:
93%

Nézd, a kutya még éppen eszik növényt, de alapvetően ragadozó, tehát csak növényi eredetű táplálék kevés neki. A macska még a kutyánál is dominánsabban húsevő. Gyakorlatilag állatkínzás a vegán táp.

De még embernél sem mindenkinél egészséges a húsmentes étrend. Ismerek olyat, aki volt vegán, tartani is akarta, de egészségügyi problémái lettek a vegán táplálkozás miatt. Másnak meg semmi baja tőle.

2020. okt. 8. 21:51
 14/17 A kérdező kommentje:
13: Ez nagyon meglepett. Miért éppen a kutya a dominánsabb?
2020. okt. 9. 05:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezt írtam, olvass egy kicsit:

[link]

[link]

[link]

2020. okt. 9. 06:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ezzel én is egyetértek, egyszer egy vegán aktivista pár videóját néztem, ők is elmondták hogy igen, húst kap a macskájuk, és ajánlják is hogy az emberek nézzék meg hogy mit vesznek a macskájuknak, mert amilyen sokan köpködnek a "vegán macskatáp" miatt, olyan sokan tolják a macskájukba a szójaalapú, alacsony minőségű "normál" tápot. A macskának pedig hús kell, pont. (Még a kutya TALÁN elvegetál növényeken... hangsúlyozom TALÁN. Én nem etetném a kutyámat csak növényekkel.... de a macskának egyértelműen rövid úton halálos ítélet kb.)

Az ilyen vegán tápok (meg sok alacsony minőségű normál táp) max arra jó, hogy a normál husi mellé kiegészítésképp kapja az állat.

2020. okt. 9. 09:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amúgy a legvacakabb tápok is szarok, de ugyanolyan rossz a vegán táp is. Megjegyzem, a kutyám meg sem eszi ezeket a szemeteket, amik minden boltban kapható legolcsóbb kategória, és agyon vannak reklámozva (lehet, hogy már nem, de régen ezeket tolták, ez meg rögzült), pedig tele vannak mindenféle ízfokozóval meg a fene sem tudja, milyen adalékanyaggal, de valahogy mégsincs gusztusa hozzá. Viszont volt már hasmenése sokak által kedvelt minőséginek ismert táptól is, és nem hirtelen váltás miatt. Megfigyeltem, hogy mi az az összetevő arány, amit szívesen eszik, és jól is érzi magát, egészséges, fitt, szép a bundája, az többféle árkategóriában megtalálható, szóval ha épp valamiért megszorulok, vagy nincs raktáron a jobb minőség a webáruházakban, tudok alternatívát venni boltban is, egyébként kezdenek hozni jobb minőségeket is a mindenes áruházláncok is.
2020. okt. 9. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!