A kutyám elkoborolt és telihold van. Lehet rá ez
valamilyen hatással?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
A kutyám elcsatangolt kb.18:20 perckor és még mindig nem jött vissza. Közben látom hogy telihold van. Ez lehet rá valami hatással ami miatt nehezebb fog tud hazatalálni?
Pl.: a tájékozodását megnehezíti stb...
Nagyon aggódom érte és nagyon erős gyomorgörcsöm van.
Tanitani kene a normalis setara es arra, hogy hallgasson a nevere, ennyi a titok. Nem a kutya parancsol, hanem te! Es ha majd megy a behivas, akkor elengedheted poraz nelkul is, biztonsagos helyen, ahol lehet. Amugy ivartalanitassal hogy alltok? Mert ha ivaros meg, akkor duplan szar otlet csak igy “elengedni”.
2020. okt. 4. 20:56
12/28 anonim válasza:
Egyetértek az előzőkkel, a kutyát meg kell nevelni, nem lehet olyan hogy ha kedve szottyan akkor ő most elmegy. Olyan sem lehet hogy séta közben a saját tempójában megy, persze, neki lehet hogy kényelmetlen, de azzal hogy húz nem fog segíteni. Ha meg nem tudod behívni akkor ne engedd el, mert egyszer nem fog hazajönni, és lehet lelövi egy vadász vagy elviszik valahova. A hold szerintem egyáltalán nem fog gátolni abban hogy hazatalál-e, de tényleg jobban kéne figyelned a kutyádra, mert az nem csak egy 'jaj de cuki hadd egyem meg' lény, hanem felelősség is jár vele. Az én kutyáim is szöktek már ki a kapun, de ők mindig visszajöttek mert tudták merre van az út, és mert neveltek voltak, plusz mentünk is utánuk ha nélkülünk tették ki a lábukat. Szerintem nem lesz baj, keresd a kutyát, ha meg visszatér akkor sürgősen kezd el nevelni :)
2020. okt. 4. 21:07
13/28 A kérdező kommentje:
Ivartalanítv van
2020. okt. 4. 21:07
14/28 A kérdező kommentje:
Neveléssel kapcsolatban annyit hogy amikor megszületett akkor kb. 8 éves lehettem és eszembe sem voltak olyanok hogy erre tanítsam. Csak megkapta a nevét, és a kötelező oltásokat majd ivartalanítva lett.
És sajnálom hogy így lett felnevelve de nem volt próblémás kutya
2020. okt. 4. 21:11
15/28 anonim válasza:
Természetesen senki se várja el egy nyolc évestől hogy hipp-hopp nevelje meg a kutyát egy nap alatt, márpedig egy kutyát egy nap alatt megnevelni lehetetlen. Nem hibáztatlak, persze, nevelni kellett volna vagy neked vagy a szüleidnek, de az már a múlt. Ha van chipje, és valaki megtalálja első dolga a normális embernek hogy keresi a gazdáját, ergo viszi az állatorvoshoz, ha pedig nyakörv van rajta és azon van telefonszám is akkor természetesen hívja a gazdit. De szerintem ígyis, úgyis, kikerül a facebookra az egész, ha még mindig nincs meg te is kiteheted különböző oldalakra, de ezen kívül mást már nagyon tenni nem tudsz, csak vársz.
2020. okt. 4. 21:25
16/28 anonim válasza:
A kutyád eltűnt, és te a számítógép előtt nyavalyogsz? Igen, nagyon ideges lehetsz, hogy keresés helyett otthon hisztizel...
Eleve nem normális, hogy szökik a kutyád! Hogy ha nem tudsz egy normális behívást felépíteni, póráz nélkül viszed! Egyszerűen ilyen felelőtlen, nemtörődöm embereknek nem lenne szabad kutyát tartani!
2020. okt. 4. 21:54
17/28 A kérdező kommentje:
Haggyál már békén ember!!
Tudom hogy én vagyok hibás akkor hogyan írhatod.
Most sétáltam körbe a falut de sajnos sehol semmi :(
2020. okt. 4. 21:58
18/28 anonim válasza:
Menj aludni mormolj el egy imat és tanulj az esetből. Meg lesz. Visszatalál hagyd nyitva a kaput
2020. okt. 4. 22:34
19/28 anonim válasza:
Menj es orditsd a nevet ! Kerdezoskodj emberektol rola.
2020. okt. 5. 02:12
20/28 A kérdező kommentje:
Hál Istennek haza jött!
Nagyon megkönnyebültem hogy nincs semmi baja és épségesen hazatért.
Innentől soha többet nem engedem el amig megnem lesz rá tanítva
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!