Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cane Corso gazdik! Tiétek...

Cane Corso gazdik! Tiétek mennyi idős, hány kg, mennyit és mit eszik, mozog?

Figyelt kérdés
Ezeken kívül is írhattok bármit az ebekről, ami eszetekbe jut vagy úgy érzitek, hogy hozzá tartozik a személyiségéhez, a kutyus bemutatásához.:)
2020. okt. 2. 07:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%

Nem kioktatásnak szántam, sajnálom, ha annak vetted. Nekem ez a véleményem, sok kutyát láttam, sok kövér kutyát (pl. 70kg-os labradort - valóban annyi volt).

Egyszerűen tisztában vagyok a kutyafajták méretével, és nevetségesnek tartom, amikor 10-20-30kg-okkal többeket mondanak a gazdák.

Mindenesetre az egyáltalán nem jó jel, hogy már most műteni kellett, szóval valami hiba mégiscsak van. Nem feltétlenül a tiéd, lehet simán örökletes, de akkor ha így van, akkor nem volt igazán felelős gazda, amikor kiválasztotta a kiskutyát... Persze ezzel sincs baj, de egy eleve mozgásszervi gondokkal küzdő kutyát nem szabad túlhizlalni.

Nyomon fogom követni ezt a topicot, kíváncsi vagyok valójában mekkora lesz a kutyád és hogy mi lesz a sorsa. Remélem nem lesz vele több gond és sok örömötök lesz egymásban.

2021. jan. 7. 12:26
 22/29 A kérdező kommentje:

Én kifejezetten rosszul vagyok az olyan emberektől akik "szeretnek nagyot mondani" de ez most a tipikusan aki mondja másra az mondja magára!:)

Én mondanék címeket, ahol több egészséges, sportos, horpaszos Corsót is megnézhetnél élőben, vihetnéd a mérleged is, hogy kicsit tájékozottabb legyél, de ilyen hozzáállással felesleges, eleve már a neten is utána nézhettél volna, ha nem a kötekedés lenne a célod, hogy valóban léteznek nagyobb termetű makk egészséges CC-k!

A kérdésem pedig légy oly szíves ne offold tovább, köszönöm.

További jobbulást 20-as! Írj ha van valami fejlemény!

2021. jan. 7. 12:29
 23/29 anonim ***** válasza:

Egyszerű a dolog. Fotót, ahogy a kutya a mérlegen áll. Érdekes, hogy amikor ilyen viták vannak, soha nem kapok ilyet. A horpaszos cane corsok 50kg-osak. Ebben biztos vagyok. Néha van egy-egy extrémebb példány, de azok marmagasságban is nagyobbak. Ez minden fajtánál előfordulhat. Standardon kívüli, tenyésztésre alkalmatlan egyedek.

Egyszer állatorvosnál voltam, amikor hoztak egy tibeti masztiffot. Kint a gazdája mondta, hogy 100kg. Furán néztem rá, mert semmivel nem tűnt nagyobbnak, mint az én kutyám. Kértem, hogy mérje le. A mérlegen 63kg volt.

Volt egy argentin dogos fickó, aki váltig állította, hogy 60kg felett van a kutyája. Nekem van egy argentin dog tenyésztő ismerősöm, megkérdeztem, hogy mekkorák a kutyák. Azt mondta, hogy a szuka 38, a kan 42kg. Ő is csak nevetett a 60kg-os tömegen.

És lehetne sorolni hosszasan.

2021. jan. 7. 12:35
 24/29 A kérdező kommentje:

Beírod Google, hogy CC kg és rögtön kapsz tenyésztői adatokat, ahol pl.a válaszolóm korában az ottani kan 34 volt, nem 31,de ki is linkelem,mert úgysem tájékozódsz hiába mondjuk: [link]

Ezután több külföldi oldal is 55kg-t ír kifejlett súlyra, ehhez +5 semmi. Persze ezeket sehol nem bizonygatják képpel, bár az is lehet találnék még Youtube videót is ilyen mérésről,ha keresnék. Pont van egy YouTube-os Cane is aki magasan a standard felett van és egyébként gyönyörű,de persze ízlések és pofonok.

Enyém még kicsi ahhoz, hogy végsúlyt fotózzak még ha meg is tenném,de jó esetben heti szinten mérjük, napi szinten grammra pontosan kapja az ételét, mindig is megvolt a horpasza...stb., úgyhogy itt senkit nem kell hízlalással meg felelőtlenséggel vádolnod. Én elhiszem, hogy vannak nagyotmondó emberek,de ezzel most rossz helyen kopogtattál. CC-s ismerőseim nevében is mondhatom. Köszi azt, ha már nem írsz, minden jót!

2021. jan. 7. 18:22
 25/29 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy ezen az oldalon az összes kutya 50kg alatti... :) Most akkor nem értem. :D Mit bizonyítottál? :)

Nem kell külföldi oldalra menni, idehaza is sokan állítják, hogy 100-120kg-os a kaujuk és 80kg-os a rotijuk. :D

2021. jan. 8. 10:40
 26/29 anonim ***** válasza:

Nekem komondorom van, ami óriástestű, és ugyanígy megvan a növekedési üteme a kutyámnak. Én ez alapján azt mondom, hogy érdemes visszafogni a cane corsot, mert az elején szinte ugyanazokat az adatokat produkálja, mint a felnőtten jóval nagyobb komondor. Én azt mondom, a kutyákat szikáran kell tartani, én ezen elv szerint etetek. Szóval ezek egy szikár komondor adatai.

Cane Corso kan - Komondor kan

2. hónap - 8kg - 2. hónap - 10kg

3. hónap - 43cm/18kg - 3. hónap - 17kg

4. hónap - 50cm/25kg - 4. hónap - 55cm/27kg

5. hónap - 54cm/30kg - 5. hónap - 62cm/32kg

6. hónap - 57cm/34kg - 6. hónap - 68cm/38kg

7. hónap - 59,7cm/38kg - 7. hónap - 72cm/42kg

8. hónap - 61,2cm/43kg - 8. hónap - 76cm/46kg

9. hónap - 63,2cm/42kg - 9. hónap - 78cm/50kg

10. hónap - 63,7cm/44kg - 10. hónap - 79cm/52kg

11. hónap - nincs adat - 11. hónap - 79cm/54kg

12. hónap - 64cm/42kg - 12. hónap - 79cm/56kg

1,5. év - 64cm/45kg - 1,5. év - 79cm/59kg

2. év - 64cm/48kg - 2. év - 79cm/63kg

- 4. év - 79cm/69kg

2021. jan. 8. 10:51
 27/29 anonim ***** válasza:
A GYIK nem tudta szépen kezelni a szerkesztést, de azért átlátható.
2021. jan. 8. 10:53
 28/29 A kérdező kommentje:
Elég baj, hogy nem érted mit bizonyítottam, mikor le is írtam. Pl.azt, hogy a Válaszolóm kutyája akit Te leszólsz abszolút nem túlsúlyos a korában,sőt és nem ebből volt a problémájuk. A Google találatoknál pedig hivatalos kennelek honlapjairól beszéltem még mindig nem a nagyotmondó emberekről akiket itt hajtasz ráadásul ez a két fajta összehasonlítása most minek? Annyiszor kértelek már, hogy ne offold szét a kérdésem, hogy mostmár inkább nem válaszolok, hátha majd akkor.
2021. jan. 8. 11:47
 29/29 anonim ***** válasza:

1. nem szóltam le, hanem elmondtam a véleményem, hogy szerintem túlsúlyos.

2. attól, hogy egy kutya túlsúlyos, még egyáltalán nem biztos, hogy mozgásszervi bajai lesznek, de a kockázata nagyobb.

Nem offoltam szét. A kutyák súlyáról volt szó.

2021. jan. 8. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!