Cane Corso gazdik! Tiétek mennyi idős, hány kg, mennyit és mit eszik, mozog?
5 hónapos kora előtt elkezdett sántikálni, akkor mentünk chippeltetni, meg első veszettség ellenire, mert kicsit elcsúsztunk. Említettem dokinak, azt mondta diszplázia gyanús, ahogy fizikálisan megvizsgálta. Csinált röntgent és valóban az 😔 műtötték, most voltunk kontrollon, azt mondták tökéletesen sikerült, 2 hét múlva fizioterápia.
Ezért kell most a lassabb növekedés.
Az ilyen nagytestű fajtákat érdemes szikáran tartani fiatalon, mert a diszplázia nem csak öröklött, hanem szerzett is lehet. A túlsúly soha nem tesz jót a combcsontoknak, főleg akkor nem, amikor még fejlődésben a kutya.
31kg fél évesen nagyon sok egy olyan fajtának, ami felnőtten 45-50kg.
Ha 65kg egy cane corso, akkor nem pusztán dagi, hanem betegesen túlsúlyos...
Tudom, szerettek nagyot mondani, de ezek a kutyák mind összemennek, amikor mérlegre állítják őket.
Hallottam én már 70kg-os német juhászról, 80kg-os rotiról, 120kg-os kauról. Aztán a mérlegen mind-mind fele akkora volt.
Szóval jó lesz az a 65kg-os cane corso 50-nek, max. 55-nek, és akkor már dagi. Én láttam valóban 80kg-os kaut, 3 lábára sántított. Hallottam 90kg-os komondorról, konkrétan nem tudott felállni, egész nap feküdt.
Ja, és persze hizlalni lehet a kutyákat, csak éppen éveket veszel el tőle, és azokat az éveket is félig nyomorékon fogja leélni...
6 hónaposan sántít, az nagyon nem egészséges. Mi lesz vele, amikor valóban 50kg körül lesz? Kap két kis kereket a hátsó lábai helyére?
Kedves 19!
A kutyámat rendszeresen látta/látja orvos. Nem lesz nyomorék, nyilvánvalóan ezért mentem bele a műtétbe, hogy elkerüljük. A súlyát két orvos közül senki nem kifogásolta.
Köszönöm, de nem kérek a kioktatásból, elég felelős gazdának érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!