Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cane Corso gazdik! Tiétek...

Cane Corso gazdik! Tiétek mennyi idős, hány kg, mennyit és mit eszik, mozog?

Figyelt kérdés
Ezeken kívül is írhattok bármit az ebekről, ami eszetekbe jut vagy úgy érzitek, hogy hozzá tartozik a személyiségéhez, a kutyus bemutatásához.:)
2020. okt. 2. 07:42
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Az igen!:D Köszi, hogy írtál.:)
2021. jan. 3. 15:41
 12/29 anonim ***** válasza:
Én vagyok az első válaszoló. 6 hónapos múlt 27-én,31 kg. Ortopéd probléma miatt voltunk ma dokinál kontrollon, azt mondta nálunk lassítani kell a növekedést, 2 hónapig senior tápot kell adnom neki, utána adultra kell áttérnünk.
2021. jan. 5. 19:50
 13/29 A kérdező kommentje:
Húha! Mi volt a tünet illetve mi a probléma, amivel orvoshoz jártok? Gondolom csak emiatt kell lassítani, mert különben rendben van a súlya, sőt! Köszönöm szépen, hogy jöttél tájékoztatni, minden érdekel!
2021. jan. 6. 11:54
 14/29 anonim ***** válasza:

5 hónapos kora előtt elkezdett sántikálni, akkor mentünk chippeltetni, meg első veszettség ellenire, mert kicsit elcsúsztunk. Említettem dokinak, azt mondta diszplázia gyanús, ahogy fizikálisan megvizsgálta. Csinált röntgent és valóban az 😔 műtötték, most voltunk kontrollon, azt mondták tökéletesen sikerült, 2 hét múlva fizioterápia.

Ezért kell most a lassabb növekedés.

2021. jan. 6. 18:44
 15/29 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, de örülök, hogy minden jóra fordul! Mielőbbi jobbulást!
2021. jan. 7. 10:41
 16/29 anonim ***** válasza:
37%

Az ilyen nagytestű fajtákat érdemes szikáran tartani fiatalon, mert a diszplázia nem csak öröklött, hanem szerzett is lehet. A túlsúly soha nem tesz jót a combcsontoknak, főleg akkor nem, amikor még fejlődésben a kutya.

31kg fél évesen nagyon sok egy olyan fajtának, ami felnőtten 45-50kg.

2021. jan. 7. 11:03
 17/29 A kérdező kommentje:
Szerintem egyáltalán nem sok a 31, még a több sem! Most kímélni kell műtét után azért mondta az orvos, nem azért mert attól alakult és már műtét előtt is le kellett volna fogynia! A 45-50 meg a standard, errefelé inkább 65 körüliek a Cane kanok. Neten is van sok gyönyörű izmos-nem dagadt, szépen megtermett példány. Szerintem ugyanúgy két féle létezik CC-ból is mint pl.Rotiból. Na mindegy a lényeg, hogy az a 45-ös végsúly abszolút nem biztos!
2021. jan. 7. 11:18
 18/29 anonim ***** válasza:
60%

Ha 65kg egy cane corso, akkor nem pusztán dagi, hanem betegesen túlsúlyos...

Tudom, szerettek nagyot mondani, de ezek a kutyák mind összemennek, amikor mérlegre állítják őket.

Hallottam én már 70kg-os német juhászról, 80kg-os rotiról, 120kg-os kauról. Aztán a mérlegen mind-mind fele akkora volt.

Szóval jó lesz az a 65kg-os cane corso 50-nek, max. 55-nek, és akkor már dagi. Én láttam valóban 80kg-os kaut, 3 lábára sántított. Hallottam 90kg-os komondorról, konkrétan nem tudott felállni, egész nap feküdt.

2021. jan. 7. 12:10
 19/29 anonim ***** válasza:

Ja, és persze hizlalni lehet a kutyákat, csak éppen éveket veszel el tőle, és azokat az éveket is félig nyomorékon fogja leélni...

6 hónaposan sántít, az nagyon nem egészséges. Mi lesz vele, amikor valóban 50kg körül lesz? Kap két kis kereket a hátsó lábai helyére?

2021. jan. 7. 12:12
 20/29 anonim ***** válasza:

Kedves 19!

A kutyámat rendszeresen látta/látja orvos. Nem lesz nyomorék, nyilvánvalóan ezért mentem bele a műtétbe, hogy elkerüljük. A súlyát két orvos közül senki nem kifogásolta.

Köszönöm, de nem kérek a kioktatásból, elég felelős gazdának érzem magam.

2021. jan. 7. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!