Két méteres lánc elég nagy teret biztosít a labradornak ha megkotom?
Hagyd már azt a nyamvadt ajtót! Komolyan, te csak eddig látsz?
Az ilyennek hiába magyarázza az ember...
Tudod 1 óra séta (és gondolom egyben foglalkozás) édes kevés neki. Ahhoz, hogy hallgasson rád foglalkozni kell vele, még hozzá nem is keveset, és tanítani őt. Gondolom téged sem büntettek meg, amikor nem tanítottak meg valamit, de persze tudom, hogy szerinted "ez csak egy kutya". Attól függetlenül ugyanúgy rosszul érzi magát, ha kikötöd.
A mozgásnál pedig mondhatnád azt, hogy majd az udvaron szaladgál. Viszont ha megismerte az udvart már nincs semmi érdekes, ezért nincs miért szaladgálnia (többek között ezért ugatnak meg mindent az elhanyagolt kutyák, mert unatkoznak). Unatkozik, ezért valamivel szórakoztatja magát.
Ráadásul a labrador nagyon emberközpontú, és szeretne minél többet a gazdájával lenni, nem is szabad túl sokáig egyedül hagyni. Valószínűleg melletted akar lenni. Az arisztokraták is bent tartották a kutyáikat.
Tudod miért rágja az ajtót? Mert ő egy nagyon embercentrikus kutya. Te vagy a gazdája, számára a világ közepe, és téged szeret a legjobban. Annyira veled akar lenni, hogy őt az ajtó sem állítja meg.
A labradort az arisztokraták tenyésztették ki, és ők bent tartották a kutyáikat.
Ha nincs időd a kutyára, ne tarts kutyát. 5 hónapos kölyök, nevelni kell, unatkozik, azért viselkedik így. Le kell fárasztani. A labrador munkakutya, vakvezetőként alkalmazzák, ahol folyamatosan koncentrálnia kell, régebben vadásztak vele. Ráadásul nagyon gazdás (különben nem lehetne jó vakvezető). Ha kikötöd, az neki szenvedés, és egy rakás rossz szokást fog felvenni. Inkább add örökbe valakinek, aki tud és akar is foglalkozni vele, mert te nem akarsz.
Elhiszem, ha olyan munkád van, hogy nincs rá energiád, mert nekem is volt olyan munkám, de akkor nem is tartottam kutyát, neked sem kéne. Most is van munkám, és nem vagyok otthon állandóan, de most van időm mellette kutyázni is, így be mertem vállalni lassan 2 éve. Az enyém is aktív, szeret feladatozni, gazdimániás (most is az ölemben fekszik), ráadásul mentett, szóval még az előéletével is volt/van meló. Munkába kell járnom, teljes munkaidőben, szóval hétköznap kevesebb a kutyás idő, de hétvégén akár az egész hétvége, és nyaralni is jön velem. Ő ehhez remekül igazodott, hétköznap többet lustálkodik (azt is szereti, az utcát járva nem volt erre módja, amíg életben kellett maradni), hétvégén meg ott az extra fárasztás. Így is lehet munka mellett.
:D
Buta vagy, rajtad nem is lehet segíteni.
Mindenki magyarázza oldalakon át, hogy a kutyát meg kéne nevelni (nevelni, nem verni!) és lefárasztani! Ha ezt te nem fogod fel, akkor nagy bajok vannak a toronyban.
Ha alkalmanként pár percre szeretnéd megkötni, amíg pl. kihajtasz a kapun autóval, és utána elengeded akkor szerintem elég.
Ha állandóan azon akarnád tartani, akkor próbáld ki előbb te magad legalább egy pár hétig, hogy elég-e. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!