Hogyan lehet az össze gubancolódott, kissé rasztásodott kutyaszőrt kifésülni?
Berni pásztor kutyánkat rendszeresen fésüljük, de az álla alatti nyakrészen gyakran kimaradt. Most már a fésűvel képtelenség rendesen kibontani, mert ezen a területen a szőr közvetlen a bőrfelszín fölött kisebb csomókba összeállt.
Mit tudok tenni vele?
Lehet kutyára való balzsamot kapni.Próbáld meg azzal ,vizesen bekenni és óvatosan széthúzkodni,majd átfésülni.
Ha nem válik be,akkor csak az olló marad.Le kell vágni a rasztás részt.Nem lesz valami szép,de majd kinő...
Ha nem érzékeny a bőre,akkor szerintem a hajbalzsam is megfelel.
Lehet kapni direkt bontó fésűt:
"Tükrös" fésű:
Sima kefe:
És fésülő spray:
de a honlapon még találsz más szuper filcbontókat is.
Én ajánlom,hogy inkább drágább keféket vegyél,azok sokkal jobbak csomóbontáshoz.
Én mostanában ha van csomó,akkor a tükrös fésűvel bontok,így:
összefogom fent a csomót egy kézzel,és oldalról elkezdem kikefélni.Egy ideig csak kisebb szőrrészek jönnek ki,de ahogy haladsz befelé egyre jobban szétválik a csomó.Ekkor újra összefogom de már külön külön a szétbontott de még összeálló részeket,és ugyanúgy elkezdem fésülni.
Egyébként ahogy hazaérünk a sétából azonnal levesszük a nyakörvet,mert sok esetben az okoz csomót.
Az én kutyám is járt így. :S
Kell egy jó erős fogú fésű, ami nem túl sűrű és lehetőleg fém legyen. Megfogod a csomót és a közepébe belemélyeszted a fésű fogait, majd egy határozott, erős mozdulattal megtéped, de úgy, hogy közben a csomót nagyon erősen tartsd a kutya bőrénél, hogy a bőrt ne húzd meg, így nem okozol fájdalmat. Majd ahogy bontódik a csomó, haladsz befelé a bőr felé, a lényeg, hogy egész a szőr tövénél fogj rá, mert úgy nem fogsz fájdalmat okozni. Iszonyatosan babra munka és nagyon fárasztó, de meg lehet csinálni. A goldenünket ezzel a módszerrel három óra alatt bontottam ki. És nem kellett ollót használni. Ha van hozzá türelmed és energiád és a kutya is tűri, megmarad egy helyben ilyen sok ideig, akkor meg lehet próbálkozni vele.
Nekem ez vált be: [link]
Fontos, hogy kívülről haladj a bőr felé, fokozatosan bontva, akkor nem téped ki tőből a szőrét és nem fog fájni neki.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Bontó fésünk van, ilyennel szoktam én is fésülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!