A felsorolt kutyafajták közül melyik a legjobb őrző-védő és sportkutya?
Afrikai oroszlánkutya (Rhodesian Ridgeback), Rottweiler, Dobermann, Amerikai staffordshire terrier, Bullterrier, Nemet juhászkutya, Rottweiler, Hovawart, Malinois, Groenandael, Tervueren, Argentin Dog.
Ezek közül melyik a legjobb őrző-védő kutya?
Melyik a legjobb sportkutya?
Előre is köszönöm!
Németjuhászt sajnos túltenyésztették, és ebből adódóan van néhány hibája már ennek a fajtának.
Nekünk Hovawartunk van, nem túl ismert fajta, így nem fenyegeti túltenyésztés veszélye úgy, mint a népszerű fajtákat (némegjuhász, retrieverek)
A Hovi nagyon jó házőrző, a családot és főként a gazdáját nagyon védelmezi. Nálunk már szorított sarokba betörőt:)
Tapasztalataim szerint nagyon okos, és rendkívül szeret mozogni. Tehát csak kertes házhoz, és oda is úgy hogy sokat foglalkoznak vele!
Mivel a kutya a hugomé, ő foglalkozik vele. Rendszeresen jár vele kutyasuliba, őrzővédőzteti és agility órákra jár vele. Most 2 éves a kutyánk, és nagyon szépen halad mindennel.
A roti remek őrző-védő, de nem jó sport kutya. Inkább izmos mint sportos.
A Rhodesian Ridgeback már sportosabb jóval.
A Német juhász remek kutya...de nem ajánlom. Túl tenyésztették.
Sokkal inkább valamelyik Belga fajtát.
Nekem a Laekenois tetszik legjobban küllemre, bár az nincs a felsoroltak között.
affordshire terrier, Bullterrier argentin dog szintén inkább izmosak, és ha választani kell hármójuk között,
akkor az argentin dog.
A Hovawart is jó, főleg hogy nem túl gyakori fajta, tuti nincs túltenyésztve.
Én bár legjobban a rotit szeretem közüllük, de neked vagy a Ridgeback-et, vagy valamelyik belgát ajánlom.
Kaukázusitól nem kell jobb őrző-védő.A mieinkre ha csak ránéz az illetéktelen, már a látványuktól is össze sz@rja magát.Megfélemlíthetetlenek, minket és a területét az élete árán is megvédi.De csak hozzáértő kezekbe ajánlom.
Egy aranykoszorús tenyésztő
Szia!
Nekem hovawartom van!Csak ájánlani tudom ezt a fajtát!
Igaz az enyém még csak 5 hónapos jár suliba, járunk vele futni, sétálni mindenkit megugat, jó őrző védő a gyerekeket nagyon szereti, persze a jó szocializálás nagyon fontos! Kemény kutyák, kemény kézzel kell őket irányítani, motiválni! Engedd meg, hogy kennelt is ajánljak itt a link: [link]
nagyon szépek a kutyák, és rendes a tulaj is!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!