Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem bántja a kutyám a...

Miért nem bántja a kutyám a sündisznót?

Figyelt kérdés
Az én kutyám a macskákat megugatja, megkergeti ha átjönnek a szomszédtól, patkányt már többet is megölt, de tegnap az udvarunkban mászkáló sünivel nem is foglalkozott... Csodálkoztam rajta... Miért nem foglalkozik vele? A kutyák nem bántják a sünöket?

2020. szept. 23. 00:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, megszúrta, vagy nem tud mit kezdeni vele, nem vált ki belőle olyan ingereket hogy "ellenségnek" nézze, van ilyen.

Az én 3 éves rottweilerem is gyűlöli a macskákat, ő is vitt már egy-kettőt a másvilágra (elég sok macska van mifelénk, és volt, hogy kóbor macska beszökött éjszaka...), de egy barátom törpenyuszijával meg abszolút nem foglalkozott. Az elején szaglászta, hogy mégis mi az, és ennyi, azóta már ha elhozza a nyulat, az mászkálhat szabadon, nem bántja.

2020. szept. 23. 00:35
 2/19 anonim ***** válasza:
96%

Első vagyok

Ettől függetlenül figyeld, hogy nem lesz-e baj.

2020. szept. 23. 00:39
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Enyem baratkozik veluk es viszi oket a szajaban km-eken at. 😂
2020. szept. 23. 00:59
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg már találkozott sündisznóval és szerzett pár kellemetlen élményt. A kutyák gyorsan tanulnak.
2020. szept. 23. 01:22
 5/19 A kérdező kommentje:
Kiváncsi vagyok, majd figyelem hogy átutazóban volt-e a süni vagy többször is találkozunk vele :) Mindenesetre érdekes, eddig kis békákkal láttam hogy nem foglalkozik a kutya, mintha ott se lett volna, minden egyéb élőlény betolakodónak számított.... Én is arra gondoltam, hogy a sünivel rossz tapasztalatai voltak már :)
2020. szept. 23. 02:24
 6/19 A kérdező kommentje:
A roti-törpenyuszi érdekes lehet :)
2020. szept. 23. 02:25
 7/19 GallitsGáborCsaba válasza:
74%
Szerintem azért sem mert a természetben nem vagy csak ritkán találkoznak a kutyák a sünikkel, ezért nincsen beléjük kódolva a szükséges viselkedés és szerintem ha a kutyák megtámadnák a süniket, biztosan a kutya győzne, persze meg is ölné de a kutya is megsérülne és utána biztosan tartaná a távolságot a süniktől,tudod ez az állatok között a látni,de élni hagyni.
2020. szept. 23. 03:16
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Lehet rossz tapasztalat a háttérben. A szomszéd shar pei egyszer a szájában akart vinni egyet, a süni meg jól összeszúrta. Azóta az éjszakának abban a szakaszában, amikor előbújnak, minden nap addig vonyít, ameddig be nem viszik a lakásba a gazdái, mert fél a sünöktől. XD

Ahogy észrevettem, a sünöket se a kutyák, se a macskák nem kezelik potenciális ellenségként / zsákmányként. Nem olyan a szaguk, mint a rágcsálóknak.

2020. szept. 23. 03:52
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Macskához én is hozzá tudom tenni a saját tapasztalatomat. Nálunk se bántják a sünöket. Pedig jó egerészők, de valamiért a sünre nem gerjednek. Megesett, hogy egy tányérból falatoztak a teraszon. (száraz táp)
2020. szept. 23. 04:38
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
Mert szúr ember, nyúlj csak hozzá.
2020. szept. 23. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!