Miért nem bántja a kutyám a sündisznót?
Lehet, megszúrta, vagy nem tud mit kezdeni vele, nem vált ki belőle olyan ingereket hogy "ellenségnek" nézze, van ilyen.
Az én 3 éves rottweilerem is gyűlöli a macskákat, ő is vitt már egy-kettőt a másvilágra (elég sok macska van mifelénk, és volt, hogy kóbor macska beszökött éjszaka...), de egy barátom törpenyuszijával meg abszolút nem foglalkozott. Az elején szaglászta, hogy mégis mi az, és ennyi, azóta már ha elhozza a nyulat, az mászkálhat szabadon, nem bántja.
Első vagyok
Ettől függetlenül figyeld, hogy nem lesz-e baj.
Lehet rossz tapasztalat a háttérben. A szomszéd shar pei egyszer a szájában akart vinni egyet, a süni meg jól összeszúrta. Azóta az éjszakának abban a szakaszában, amikor előbújnak, minden nap addig vonyít, ameddig be nem viszik a lakásba a gazdái, mert fél a sünöktől. XD
Ahogy észrevettem, a sünöket se a kutyák, se a macskák nem kezelik potenciális ellenségként / zsákmányként. Nem olyan a szaguk, mint a rágcsálóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!