Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlanátok?...

Milyen kutyát ajánlanátok? Tavasszal szeretnék egyet. Volt kutyám és nagyon szerettem de ő sajnos már az égben van.

Figyelt kérdés
Szóval egy kicsit mozgáskorlátozott vagyok.Hamar elfáradok és emiatt nem tudok csak mondjuk hetente kétszer sétálni vele.A munkám miatt nem tartózkodom túl sokat itthon (reggel 8-tól délután 4-ig.Dében mindig hazajövök)tehát olyan lenne jó ami azért el van egyedül is.Na és olyan aranyos, kedves közepes termetűt szeretnék.Jó lenne ha olyat javasolnátok ami kevésbé szőrhullató.Ja, kertes házban lakom és inkább kinti tartásút.
2008. nov. 27. 21:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ne vegyél két kutyát! Maximum akkor, ha legalább az egyik teljesen fegyelmezett. Ugyanis két neveletlen kutya nem dupla gond, hanem annál sokkal több. Kizártnak tartom, hogy - hacsak nincs segítséged - mozgáskorlátozottként meg tudnál birkózni 2 kutya nevelésével egyszerre, ez még az épeknek is nehéz. (én próbáltam és az idegösszeomlás kerülgetett, pedig az egyik kutya öreg is volt és annyira már nem is volt neveletlen). A pulit szintén nem javaslom, nekem mudim van, ami ugye egy hasonló természetű kutya és naponta 2-szer kell sétáltatni, pedig kerti, ha egy nap nem viszem, már baj van. A golden vagy a labi már jobb választás, de nagyon tudnak húzni fiatalabb korukban és nagyon meg kell fontolni, hogy honnan veszed, mert nagyon megjárhatod vele, ha inkább spórolni akarsz és nem a minőséget választod. Én is a menhelyre voksolok, de nagyon meg kell nézni, hogy melyiket és lehetőleg egy idősebbet válassz.
2008. nov. 28. 15:18
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Annyira azért hála Istennek nem vészes a mozgáskorlátozottságom.Gerincsérülésem volt de kigyógyultam belőle.Viszont sajna az nem jó ha rángat a kutya mert akkor nagyon fáj a hátam.Előző kutyám mindig laza pórázon sétált.Két kutya sajna nem férne bele a költségvetésembe ,megaztán tényleg nem bírnék velük.De egy mindenképpen kell.
2008. nov. 28. 23:28
 13/20 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászóláshoz:

az angol bulldog kinti tartásra egyáltalán nem alkalmas. egy nagyobb hóból pl. ki sem látszana.

Azon kívül hogy drága igen sokféle betegséggel terhelt.

A két kutya pedig egy időhiányban szenvedő mozgáskorlátozott embernek kétszer annyi gond, munka és idő.

Nem igazán felelősségteljes döntés, hogy ha van egy kutyám akire nincs időm, akkor veszek mellé egy másikat hogy egymást szórakoztassák, ahelyett hogy én foglalkoznék velük. Ez a tipikus lusta megoldás!

Ha már van egy kutyánk igenis szervezzük át az életünket úgy hogy beleférjen Ő is, mert senki nincsen kutyatartásra kötelezve! Ez egyéni döntés, és ha már az, kötelességünk úgy csinálni hogy az a kutyának is a legjobb legyen!!!

2008. nov. 30. 09:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászóló: Nézd ne oktass ki, nekem is van kutyám. Nem lusta megoldaná, csak ésszerű, ha az ember nem tud MAXIMÁLISAN foglalkozni a kutyájával, addig is van társasága, hiszen ők is társas lények. Már teljesen mind1, hiszem a kérdező kommentjéből tudjuk, hogy nem megoldható, csak nem szeretem ha belekötnek a jóindulatú tanácsomba. Mellesleg láttál te már jól etetett angol bulldogot? Nem esik annyi hó ebben az országban ami ellepné.
2008. dec. 1. 16:40
 15/20 anonim ***** válasza:

nagyon délen lakhatsz :)

egyébként meg igenis lusta megoldás!

Ha van kutyád foglalkozni kell vele. nem venni mellé egy másikat,mert az dupla munka, dupla idő ergo fele annyi idő mint amennyi eddig sem volt...

2008. dec. 1. 21:15
 16/20 A kérdező kommentje:
Azért ne vesszetek össze légyszives.Hisz írásaitokból adódóan mindketten szeretitek a kutyákat.Ahogyan nincs két egyforma kutya ugyanugy nincs két egyforma gazda sem.Nem vagyok mellesleg lusta.Nem hinném hogy lusta ember az aki gerinctörés után ugy ahogy gyogyult állapotban munkát vállal és nem a segélyekre vár amit jogosan kapna.Egy beteg embernek is jár annyi boldogság viszont amit agy kedves kutya adhat mert mint irtam nagyon szeretem őket és épp azért kérdezem hogy milyen lenne jó mert nem akarom hogy szenvedjen míg nem vagyok idehaza.
2008. dec. 1. 21:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Elnézést, de nem rád mondtam hogy lusta, hanem a "két kutya szórakoztassa egymást" megoldásra.

Egyetlen szavammal sem állítottam hogy nem jár neked annyi boldogság mint egy "egészséges" embernek.

2008. dec. 2. 09:02
 18/20 anonim válasza:
Én mindenképpen a trimmelendő fajtákat részesíteném előnyben, mert nem hullatják a szőrüket a lakásban és kint a kertben is jól elvannak még télen is. Ennek az előnynek azonban az az ára, hogy legalább félévente trimmelni kell őket, melynek során az elhalt szőrőket kitépkedi egy hozzáértő személy. Nekem egy kistermetű fajta un. welsh terrierem van, aki egy imádnivaló személyiség.:)
2008. dec. 4. 10:54
 19/20 anonim válasza:
SZijja. elöször is van olyan kutya ami nem szőr hullató, nekem egy tündéri máltaim van és az egyáltalán nem szőr hullató, nagyon kedves játékos, és nagyszerű jelző kutya is agyon nagy szeretetet lehet tőle kapni, és kis termetű is, viszont ahogy irtad a kevés otthon tartozukodás miatt nem anygon ajánlom, mert ez a faj szinte ebtege lesz ha sokat van egyedül:s
2008. dec. 5. 21:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ha keveset vagy otthon akkor nem érdemes kutyát tartanod.
2008. dec. 7. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!