Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi történt Laika űrhajójával?

Mi történt Laika űrhajójával?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy nem tudták visszahozni, de azóta visszaeshetett a földre, vagy fent kering egy halott kutyás űrhajó?

2020. szept. 18. 20:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
+ Lepontozni sem 😃😉
2020. szept. 18. 21:23
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is volt valami értelme. Természetesen én is sajnálom a kutyát, én nem áldoztam volna fel, de nem én döntöttem. Viszont ő legalább nem szenvedett különböző mellékhatásokkal. A különböző állatokon (többek között kutyákon is) gyógyszerkísérleteket, vagy egyéb tudományos kísérleteket végeznek, és amelyik nem pusztul el, az nagy eséllyel egész életében a maradandó mellékhatásokkal él.

De kanyarodjunk vissza a hasznossághoz. Azzal, hogy ki tudtunk lépni a világűrbe új lehetőségek nyíltak meg előttünk. Többek között a Hold benépesítése, bár ma inkább a Marssal szemezgetnek. Viszont a rakéták fejlesztésével, égitestek, és az univerzum működésének megismerésével megmenthetjük magunkat, és valószínűleg más fajokat is. Lehet, hogy nem ma, vagy holnap, de ha tönkretesszük a bolygót, vagy valamilyen természeti katasztrófa következik be, jó ha van egy hely ahova mehetünk.

2020. szept. 18. 22:23
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

1958 aprilis 14-en belepett a Fold legkorebe es elegett.

Ha erdekel, itt olvashatsz ezzel kapcsolatban tobbet:

[link]

[link]

Ha tudsz angolul, akkor a masodik cikket ajanlom, mert reszletesebben ir a Szputnyik-2 szereperol.

2020. szept. 19. 01:14
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Ez a cikk pedig segit megerteni Lajka es a tobbi allat szerepet az urversenyben:

[link]

2020. szept. 19. 01:17
 15/20 anonim ***** válasza:
81%
Az esetek 99%-ban felesleges, vagy minimum kiváltható az állatkísérlet, ez pont nem az... ez a kutya nagyon sokban hozzájárult az űrkutatáshoz, így az életének és a halálának is volt értelme.
2020. szept. 19. 10:11
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a cikkeket

Ha jól emlékszem, Laikának még az utazása előtt lettek kölykei, és az egyiket az akkori amerikai elnöknek is ajándékozták. Az ő vérvonalukat jegyzik hivatalosan?

2020. szept. 19. 11:51
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem Laika,az űrbe kilőtt kutyát Lajkának hívták. Viszont itt vannak Lajka fajtájú kölykök (Angolul Laika),szerintem ezt a hírt olvastad,azért maradt meg az a téves információ hogy Lajkának is voltak kölykei.

[link]

2020. szept. 19. 12:30
 18/20 anonim ***** válasza:
92%

[link]

Nem Laikának lettek kölykei, hanem Strelkának (aki egyébként épségben hazatért az űrből). Az ő kölykét, Pushinkát ajándékozták John F. Kennedy amerikai elnöknek.

2020. szept. 19. 14:18
 19/20 anonim ***** válasza:
89%
*Lajka 😃
2020. szept. 19. 14:26
 20/20 anonim ***** válasza:
91%
12-es értelek, természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy ez volt az "értelme", hogy van esélyünk kilépni az űrbe és megmenekülni. De én több értelmét látnám vigyázni erre a bolygóra. Van itt hely és élelem mindenkinek, csak mi mindent tönkreteszünk és feláldozunk. Ember nélkül sokkal boldogabb lenne ez a bolygó.
2020. szept. 19. 16:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!