Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta kutyára illik ez...

Melyik fajta kutyára illik ez a leirás?

Figyelt kérdés
Közepes termetü, rövidszőrű, élénk, de azért ha kell tudjon nyugton is maradni, szereti a hosszú sétákat, ne legyen munkamániás, lehessen vele agilityzni. Gondolkoztam a borderen de ez a fajta egyszerüen munkamániás, és evvel mondjuk nez nem zavar, hát csak sehol a közelben ilyen lehetőség. A staffordshire terrierről meg itt az egyik kérdésben is irták hogy nem való agilityre mert olyan furán ugrik és leveri az akadályokat. A labrador is eszembe jutott, de hát az annyira nemistudom ugrálós fajta :S
2010. aug. 6. 21:55
1 2 3
 11/22 Akiteki ***** válasza:
Whippet. Nem azért, mert a kedvencem, hanem mert illik rá minden, amit leírtál. Agilityre ideális.
2010. aug. 6. 22:56
 12/22 anonim ***** válasza:
Jól van. Mondom ,hogy hagyjuk. Nem kellet volna szóba hoznom. Tovább léphetünk?
2010. aug. 6. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy offolok de egy whippetnek mennyiben más a természete mint a többi agárnak? Nem rosszból csak mert nagyon tetszenek az agarak de ezzel a természettel nem tudok mit kezdeni, mert hát úgy láttam nem épp az a szolgálatkész típus. :)
2010. aug. 6. 23:02
 14/22 anonim válasza:
boxer, ha jól neveled akkor minden kritériumnak megfelel:D
2010. aug. 7. 03:50
 15/22 Akiteki ***** válasza:

23:02

Nem tudom, milyen whippettel találkoztál.

Az enyémek tökéletesen behívhatóak, megbízhatóak. Van bennük némi terrier vér, ettől pörgősebbek, mint más agarak. Pont ezért nagyon jók agilityben.

2010. aug. 7. 10:59
 16/22 anonim ***** válasza:
49%
foxterrier, és west higland white terrier
2010. aug. 7. 12:44
 17/22 A kérdező kommentje:

Fuh :D Mudi, whippet, boxer, foxi,westie :D

A mudi jó választás is lenne csak az a baj a szőr. Tudom egyik fajta sem tökéletes, csak a szőre legyen rövid :P Az nagyon fontos mert ha bekoszolódik, sajnos fürdetni nem nagyon szabad meg fésülgetni, és ha nagyon koszos vagy melege van? És nekünk kertben volna tartva. A whippet és az agárfélék valahogy nem nagyon tetszik, a boxer az már inkább nagyobb kategória, foxi és a westie kiskutyák közé sorolható, és nagy a szőrük. Emígy is már egy westie gazdája vagyok 4 éve :)))) és nem mondhatnám hogy el van lustulva, csak hamar kifárad, rengeteg gond a szőrével és agilityn és némelyik akadályt kikerüli és valamelyiken át sem mer menni :S

2010. aug. 7. 13:55
 18/22 anonim ***** válasza:

Kérdező egy egészséges kutya szőre öntisztuló. Attól pedig hogy vízzel lemosod semmi baja sem lesz és le is tisztul.

A melegre pedig. A kutyának nem hiába alakul ki valamilyen szőre. Gondolj bele pl ott a puli. Ezen az éghajlatok alakult ki mégis mekkora szpre van! Attól hogy lenyírod NEM lesz neki jobb. A kutya szőre szigetel. Fűt és fűt is.

Az én fekete mudi kutyáim, nyáron, délben is a napon fekszenek és 30 fokban is tökéletes érzik maguk csak annyi hogy lihegnek egy kicsit.

Egy whippetet vagy boxert vagy más rövidszőrű kutyát pont nem lehet télen kint tartani, legalábbis én nem tenném.

Whippetes: egy whippettel sem találkozam, azért kérdezem hogy milyen! A többi agárfajtával találkoztam akik nem éppen azok a máinákus munkakutyák! És egy agilityhez nem elég a gyorsaság oda engedelmesség, dolgozni akarás kell, az agarakat meg olyan önálló kutyáknak ismertem meg ezlrt kérdezem! Meg azért is kérdeztem mert nem nagyon láttam még agarat agilityzni.

2010. aug. 7. 19:46
 19/22 anonim ***** válasza:
*fűt és hűt :D
2010. aug. 7. 19:47
 20/22 Akiteki ***** válasza:
2010. aug. 7. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!