Hogyan szoktathatom le a kiskutyámat...?
Nekem is mudim van 2 is. A kicsik nagyon szeretik ezt csinálni, persze nem szabad rájuk hagyni, se ezt sem a többi zavaró dolgot. Amikor engem harapdáltak, mindig megböktem az oldalukat, és mondtam neki, figyelmeztető hangon hogy "Nem szabad!". Ez az én tiltószavam. A tiltószóhoz mindig valamilyen kellemetlen dolognak kell társulnia, pl az oldalának a megbökése. Egy idő után rá fog jönni, hogy nem éri meg megcsipkedni téged, mert azzal tulajdonképpen magának okoz kellemetlenséget, mert miután megcsíp, te megbünteted. Aztán egy idő után arra is rájön, hogy a tiltószavad tiltást jelent, és utána nem is kell igazából megbüntetned a legtöbb dolog után, mert ért a szép szóból is :D.
Nyilván nem szabad bántani, a büntetés igazából csak megijeszti kicsit, vagy kizökkenti a kutyát abból a dologból amit csinált.
Nem megszokott. Ez zavart pótcselekvés, amire persze adott juhászkutyák hajlamosak, ha nem megfelelőek a tartási körülmények.
A mudi munkakutya, ha nincs levezetve a szellemi, fizikai és ösztönenergiái, ilyeneket és még ennél durvább, ön- és közveszélyesebb dolgokat is fog csinálni. Munka kell neki és határozott, tudatos nevelés. Nem kezdőnek való fajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!