Hogy oktatnátok ki ismeretlent a felelős kutyatartásról?
Rendszeresen találkozom erdei utam során egy degenerált idi.ótával, bocsi csak a mai nagyon felhúzott. Kétszer elég messze volt, csak így tudta megfogni a kutyát, de egyszer majdnem megharapta az enyémet. Ma is arra sétáltunk, a kutyám pórázon mellettem, be nem látható kanyarban, jött velünk szemben a kutya szabadon, a gazdája utána, nagy nehezen megfogta, de úgy hogy nekem kellett szólnom kétszer, hogy fogja meg a kutyát, nagy nehezen megfogta, de semmi behívás, csak halkan a kutyája nevét szólongatta.. bazz+ ez aztán a behívás..., és ment a kutyája után... Majd, ahogy elmentem mellettük, már engedte is el, és a kutya futott utánunk a kutyámra vicsorogva. Dobbantottam, nem mész innen ráordítással, a faszi csak annyit mondott ne izguljak már, szóval jó nagy tahó. Nem volt erőm beszélni vele, hogy nem kellene elengednie az antiszociális, neveletlen, alapparancsokat nem ismerő kutyáját, mivel örültem, hogy az emelkedőn felérek. Szóval nagyon elegem van, és nem fogok más felé menni, mivel közterület, és a kedvenc turistautam/ hegyem.
Ti hogy mondanátok meg a véleményeteket, anélkül, hogy ne küldenétek el az isten barmát, kromoszómahiányos tahóját, a jó kur.va anyjába? Őszintén, jobb is hogy nem tudtam vele beszélni, mert ott, ha akkor kapásból beszélek, abból jó nem sül ki, mert hirtelen haragú vagyok..., lassan nyugszom csak le,az meg nem hiányzik, hogy kettétörjön...(nő vagyok) De biztos hogy összefutok még vele, mert gyakran megyek oda. Szóval indulatok nélkül kellene tudnom beszélni vele, nem tudom hogy tudnék hatni rá...Azon kívül, hogy elmondom a kutyás etikett alapjait. (Első alkalommal megpróbáltam, éppen akkor ugrott ki a kutyája a kocsiból, és futott minden kontroll nélkül a hétvégi házak kerítéséhez, messziről kiabáltam, hogy szelíd kutya? (láttam, hogy hülye a kutya) nem jön ide? Azt mondja szelíd, lehet, hogy oda megy...bazz+ Mondom ne jöjjön ide, alig tudta megfogni, behívás ismeretlen, mondom addig nem kellene elengedni pórázról a kutyát, amíg be nem hívható, (ott acsarkodik a kerítésnél a kutyákkal, bennünket akkor még nem vett észre, később elindult) mi volt rá a válasz? Ismeri a környéket.. bazz+ nem arról van szó, hogy világgá megy, hanem ne menjen oda máshoz engedély nélkül... Szóval értelmi színvonal ennyi...Ja, meg amikor a kutyámat majdnem megharapta, neki állt simogatni, hogy nem szabad... ez halálosan komoly! Semmi fegyelem, tiltás, a rosszért simogatás.. baz+ ez a faszi, szerintem gyerekkorában a taknyát ette, anyja közben simogatta a bö.szme fejét, nem szabad kisfiam...Most egy ilyen hül.yének, hogy magyarázom meg, hogy megértse? Felnőtt középkorú ember bazki
Bocsi ha kusza voltam, és elragadtattam magam, de már annyira elegem van az idi.ótákból. És köszi, ha végig olvastad!!Még nagyobb köszi, ha érdemben tudsz nekem segíteni!!
Jon mogottem egy noci (en kicsit lassabban mentem) … jon-jon egyre kozelebb. A kutyam mar reg eszrevette, elkezdte a pórázt visszafele huzogatni, mar majd megorultem es nem ertettem, hogy miert ilyen seggfej az illeto, miert rontja el a sétánkat (mit akar?). Amikor mar annyira kozel volt, hogy belepett a kutya eletterebe, a kutyam lefekudt az út kozepen es varta a masik kutyát.
A mogottem jovo no ramszolt, hogy huzzam el a kutyát az utbol.
Elpattant az agyam es azt mondtam: csak nem kepzeli, hogy mar hosszu ideje bassza el a sétánkat, pofatlanul es gatlastalanul maszik bele az aurankba es majd meg most rángassam is a kutyam. NEM! Vagy alljon meg es varja meg amig elmegyunk, vagy forduljon sarkon es menjen a p...ba!
Nezett ram bamban, nem ertette mirol van szo … végül kenytelen volt visszafordulni.
En ilyen idegesito szitukkal talalkozom.
Ha szembol jon valaki en mindig lefegyelmezem a kutyam, ha latom, hogy a masik megfogja a kutyajat akkor en is megfogom … ha nem fogja meg en akkor is megfogom a kutyam es megallok … ha tovabb jon es nem fogja meg a kutyajat, akkor elengedem az enyemet. Utana mar nem erdekel, hogy ki mit dumal.
17-es
"Utana mar nem erdekel, hogy ki mit dumal." … es itt az utana a lenyeg. Az utananak van elozmenye is!
Es igazad van, full szociopata vagyok … meg is megprobalok normalisan viselkedni, de lappang bennem egy-ket amokfutas. Talan nem kellene elohozni belolem :)
Kerdezo, igazad van, megha a stilusod nyers is.
A terv. Probalj meg neha egyedul kutya nelkul setalni a kornyeken es odamenni ehhez az emberhez es megbeszelni vele, ha meglat rakja fel a porazt a kutyajara. Ezt azert kutyad nelkul beszeld meg, mert lehet, hogy az ember semmibe fogja venni a keresed...
A B terv. Miutan megkerted, a keresed jogos, es neki nincs joga megkeseriteni a te turadat. Vegyel egy szep hosszu faragott setabotot vagy faragj magadnak, ha olyan bealliottsagu vagy. Ha veszely leselkedik a kutyadra, a bot ott lesz a kezedben. A vicsorgo kutya megijed (talan?) es talan a masik gazda agyaig is eljut az uzenet.
A kutya nem ember, hanem egy oszton allat. A kutya nem csaladtag, a kutya senkinek sem a gyereke … meg ha sokan igy is kepzelik.
A vadon torvenye szerint az 1.sz. alapszabaly:
Mindig az erosebb kutya b@szik!
Tudom, hogy ez nem tetszo dolog sokaknak, de ez van. Pont.
"Hogy oktatnátok ki ismeretlent"
Mire fel oktatnál ki akárkit is? Ki vagy te? Mrs vagy Ms Etalon?
Kioktatni?
Es megint kezdodik a kemenykedes? Beszologatas? "Kioktatas"?
Sokan nagyon kemenyek itt es beszologatnak az ismeretlenseg kepzelt biztonsagabol? Kozben gazspray-el maszkalnak egyesek?
Szoljatok csak be ismeretleneknek, oktassatok ki … majd szetrugjak a seggeteket nagyszajuak.
Felelos kutyatartas? Es ha mas felelotlen? Kinek mi koze hozza? Miert akarjatok a kenyelmetekre megreformalni a vilagot?
Nekem azt mondta az apukam: kisfiam, az elet nem a te szórakoztatásodra van kitalálva … jo lenne ezt masnak is felfogni.
Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!