Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A lakotarsam kutyaja nagyon...

A lakotarsam kutyaja nagyon neveletlen. Hogy viselkedjek a kutyaval?

Figyelt kérdés

Igen, mar tettem fel kerdest, de most mar nem "megnevelni" akarom, csak normalisan elni mellette. Rajottem, hogy ugysem tudom megnevelni, ha a lakotarsam nem csinal semmit, csak tutujgatja.

Ha megerkezek haza, nekem rohan es ugat, morog. Ha kijovok a furdoszobabol, szinten.

Hogy reagaljak erre?

Mar elegem van, most is halalra ijesztett a sotetben. Akkor hagyta abba, mikor a gazdaja raszolt.

2020. szept. 13. 19:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

A kutya teljesen szocializalatlan, pedig kutyasuliban is voltak, es magan trenernel is honapokig.

Nincs lefarasztva sem, nem mennek SOHA SEHOVA (kert van), max. ejszaka egy gyors korre, amikor senki nincs az utcan. De ezeket a dolgokat en nem tudom befolyasolni, csak az en viselkedesemet a kutyaval.

2020. szept. 13. 20:01
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Ezzel sajnos semmit nem tudsz kezdeni.

Ha a lakótársad nem zavarja nem akar rajta változtatni akkor vagy elköltözöl vagy megpróbálsz a lakótársaddal beszélni hogy ez így nem lesz jó.

2020. szept. 13. 20:11
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Valószínűleg a kutya jobban fél tőled, mint te tőle, vagy legalábbis megijed tőled. Az lenne a jó, ha te is foglalkoznál vele, és nem a kutyát bántanád.
2020. szept. 13. 20:17
 4/13 anonim ***** válasza:
35%

Nem cssk veled van kifejezetten valami baja? Esetleg érzi hogy nem szereted és ezért akar elüldözni.

Nem láttam az előző kérdésed, úgyhogy ennyi infóból csak tippelek, de ha rászólt és abbahagyta akkor nem lehet annyira neveletlen, szót fogad a gazdájának. A neveletlen kutya se lát se hall, nem áll le ha rászólnak.

Nekem most épp van egy neveletlen mentett négyhónaposom, nemrég van csak nálam, épp rajta vagyok az ügyön. Ő is ugrál, támad, harap, és még nem tartunk ott hogy le tudjam állítani.

2020. szept. 13. 20:21
 5/13 anonim ***** válasza:
20%
Mit csinálsz, ha nem felel meg egy bérelt lakásban a fürdőszoba? Elköltözöl. Mit csinálsz, ha szemétkedik a házinéni? Elköltözöl. Mit csinálsz, ha nem bírod az ott lévő kutyát? ... Egyébként lehet, hogy a kutya kedvel téged és unatkozik, játszani szeretne veled.
2020. szept. 13. 20:24
 6/13 anonim ***** válasza:
38%
Szólj a menhelynek, hogy nem tartja megfelelően a kihozott kutyát. Szerződésben benne van, hogy bármikor vissza vehetik, ha kifogást találnak a kutya tartásában, elhelyezésében.
2020. szept. 13. 22:51
 7/13 A kérdező kommentje:
2020. szept. 14. 12:14
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

"Rajottem, hogy ugysem tudom megnevelni, ha a lakotarsam nem csinal semmit, csak tutujgatja."

Ebben benne is van minden!

Azert nem tudod megnevelni, mert nem te vagy a gazdaja es ezert a kutya miert is fogadna szot neked.

A gazdi tutujgatja de amúgy ok jol elvannak? Akkor tutujgasd te is es ti is jol kifogtok jonni. :)

Nem kell mindig megreformalni a vilagot, eleg ha elfogadod a dolgokat a maguk valojaban.

2020. szept. 14. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Engem soha nem érdekelt, hogy a gazda hogyan neveli a kutyáját, én a velem kapcsolatba kerülő kutyáktól mindig elvárom, hogy az én szabályaimat, határaimat betartsák: nem tűröm az ugrálást, a személyes terembe bemászkálást, tehát csak ilyen alap elvárásaim vannak. Következetesen nem szoktam engedni ezeket a kutyáknak, és érdekes módon, egy-két rendbetétel után minden kutya tudta a dolgát.

Szóval szerintem "nem kell nevelned" a kutyát, egyszerűen csak következetesen tartsd magad ahhoz, hogy nem engeded közel magadhoz.

2020. szept. 14. 14:37
 10/13 anonim ***** válasza:
57%

"Ha megerkezek haza, nekem rohan es ugat, morog. Ha kijovok a furdoszobabol, szinten.

Hogy reagaljak erre?"

Játsz vele.Nem láttál még kutyát játszani? Önmagában az ugatás és a morgás egy játékra hívás,nem fenyegetés abszolút szocializált,nevelt az a kutya innen nézve,csak nem érted,hogy mit akar tőled.Ajánlom szíves figyelmedbe az internet kusza világát,ha rákeresel a kutyák testbeszédére sokat meg fogsz tudni.

Ha meg akart volna támadni akkor meg is támad,nem csak ijesztget mint a kopogószellem..

2020. szept. 18. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!