Így is eltanulná a helytelen viselkedést?
Amikor 2 kutya össze találkozik és össze barátkozik nem igen egymás tanításán fáradoznak.Nem olyanok mint egy gyerek,hogy bemegy az oviba és egy neveletlenebbtől talán eltanul egy-egy csúnya szót.
Semmi károd nem származik ameddig a másik kutya jól szocializált,mert akkor tudja hogyan kell játszani,hol a határ.
Ha nem akkor támadhat,dominánsan viselkedhet,durván játszhat.Ezek a legrosszabbak amik előfordulhatnak.
Jobb esetben ilyenkor csak nem tud mit kezdeni a másikkal ezért szagolgatja,majd ott hagyja.
Ha a te kutyád meg lett tanítva valamire,és eleget foglalkoztál vele más kutyák közelében akkor figyelni fog a másik kutya mellett is a parancsodra.
(például,hogy elég a játékból,menjen oda,stb)
Ha nem teljesíti a parancsot az se azért lesz mert elnevelte a másik kutya,hanem nem tanítottad meg neki,hogy MINDEN helyzetben és mindenki mellett a te szavad az első :)
Ez hülyeség, dehogy fogsz.
Ha igaz is lenne: a másik kutya egy másik falka tagja, nincs köze hozzátok. Ha ő lenne ott a főnök, akkor sem.
Példának okáért: nagyszüleimnél egyértelműen a nagyapám a Főnök, én és nagymamám is rá hallgatunk.
A kutyám is, viszont ő engem szeret a legjobban. Ha én és nagyapám egyszerre adnánk neki két ellentétes utasítást, valószínűleg inkább rám hallgatna.
Ha azt látja, hogy lelopja a kaját az asztalról, az baj.
De a szomszéd kutyától nem vesz át semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!