Hasnyálmirigy baj, melyik táp legyen?
Helló!
Minden évben csinálunk vérvételt, és most 2 éves a kutya, és kiderült a vérképből, hogy hasnyálmirigy gyulladása LESZ hamarosan, ha nem fogjuk zsírszegény étrendre.
Most túlsúlyos is éppen az eb, mivel édesapám és édesanyám nálunk élnek, állandóan mindenféle dologgal etetik őt, emiatt az ivartalanítás óta (1hónap alatt) 1 kgt hízott! Amit sajnos nem vettem észre, mivel a kutyámnak hatalmas bundája van, csak simogatás közben érezni hogy kicsit nagyobb lett, de nem gondoltam volna hogy ez 1kg hízás is lehet. :S Minden hónapban lemérjük az állatorvosnál direkt kutya-macska mérleggel. Tehát az orvos szerint még nincs nagy baj, de az lesz ha nem kezeljük megfelelően. Most ezt a tápot eszi :
És minőségileg roszabb tápra nem szeretnék váltani.
Az orvos szerint ha zsírszegény diétára fogjuk elkerülhetjük a hasnyálmirigy gyulladást, és a szövödményeit.
Az orvos ezt a tápot ajánlotta :
Viszont én a royal canin márkát nem szeretem.
Nem szeretnék túl pökhendinek tűnni, de szarral nem szeretném etetni a kutyámat, ezért szeretnék erről a tápról véleményeket kérni, az összetevőiről. Amúgy Acana, Orijen, Platinum tápra nyitottabb lennék, van is egy táp ami szimpatikusabb :
Az orvos azt mondta nyilván ha találok olyan tápot bármilyen márkától a kutyának amiben kevés zsír és szénhidrát van, adjam neki nyugodtan, nem ragaszkodik a royal caninhoz.
Szerintetek melyik a jobb táp? Az ár nem fontos, felőlem lehet ennél még drágább is, nem egy 60kgs kutyáról beszélünk aki naponta 50kg tápot eszik, hanem egy kis termetű sheltieről aki összesen 9.6 kg, és 8-9 kg között kéne lennie.
Vagy esetleg tudtok olyan Prémium tápot, ami még jó lehet?
Köszönöm!
Orvos nem jutalekot kap, hanem egy bizonyos haszonkulccsal dolgozik … teljesen mindegy neki a marka, mindegyiket felszorozza a sajat hasznával es kesz.
Emberorvosoknal vannak orvoslatogatok, akik megvesztegetik a dokit, hogy az o termekuket ajanlja … de az emberorvosnak nincs sajat keszlete amin keresni tudna.
Az allatorvos boltja tisztan uzleti alapon mukodik.
Egy kisebb allatorvos nem engedheti meg maganak, hogy sokmindent tartson az uzletreszeben, ezert a szamara elfogadhatóbbat tartja mert hisz benne.
Egy nagyobb állatorvosnak viszont olyan shopja van mint egy kisallatkereskedesnek. Nem azert ajanlja az egyiket mert azon nagyobb a haszna … mindegyiken ugyan ugy keres.
Úristen, meg mindig nem arra válaszoltál hogy miért is jobb EZ a fajta royal táp, mint az a fajta acana táp! Mi ilyen nehéz ebben?
Te találtad fel a royal tapokat, hogy ennyire kötődsz hozzá lelkileg? Arra válaszolj légyszíves, hogy most ennek a tápnak miért gondolod jobbnak az összetevőit, mint az acanaet, hiszen ez volt a kérdés!
Az orvosom azt ajánlotta, amije van, egyébként aztmondta, hogy valaszthatok mást is, és fozhetek is. Ergo nem ragaszkodik annyira ehhez a taphoz ő se, és egyébként az acana tapok sokkal drágábbak a royal tapoknal, szerintem azért forgalmazza ezt. A legtöbb állatorvos a royalt forgalmazza, ehhez képest nekem sok állatorvos azt mondta nekem régebben, hogy ha van pénzem royalt semmikepp se vegyek. Akkor mi a helyzet most?
Az allatorvosomnal van mindenféle gyógytáp, mind olcsóbb mint a royal, a royal a legdragabb. Azt is mondta hogy azért ajanlja ezt, mert NEKIK EZ VAN ő ezt ismeri. Tehát nem azt mondta hogy Kedves Gazdi, ezt a tápot szívből ajánlom önnek, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, és teljesen elégedett vagyok vele.
A kérdésemre válaszoljon valaki könyörgöm, sose kapok már választ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!