Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hasnyálmirigy baj, melyik táp...

Hasnyálmirigy baj, melyik táp legyen?

Figyelt kérdés

Helló!

Minden évben csinálunk vérvételt, és most 2 éves a kutya, és kiderült a vérképből, hogy hasnyálmirigy gyulladása LESZ hamarosan, ha nem fogjuk zsírszegény étrendre.

Most túlsúlyos is éppen az eb, mivel édesapám és édesanyám nálunk élnek, állandóan mindenféle dologgal etetik őt, emiatt az ivartalanítás óta (1hónap alatt) 1 kgt hízott! Amit sajnos nem vettem észre, mivel a kutyámnak hatalmas bundája van, csak simogatás közben érezni hogy kicsit nagyobb lett, de nem gondoltam volna hogy ez 1kg hízás is lehet. :S Minden hónapban lemérjük az állatorvosnál direkt kutya-macska mérleggel. Tehát az orvos szerint még nincs nagy baj, de az lesz ha nem kezeljük megfelelően. Most ezt a tápot eszi :

[link]

És minőségileg roszabb tápra nem szeretnék váltani.

Az orvos szerint ha zsírszegény diétára fogjuk elkerülhetjük a hasnyálmirigy gyulladást, és a szövödményeit.

Az orvos ezt a tápot ajánlotta :

[link]

Viszont én a royal canin márkát nem szeretem.

Nem szeretnék túl pökhendinek tűnni, de szarral nem szeretném etetni a kutyámat, ezért szeretnék erről a tápról véleményeket kérni, az összetevőiről. Amúgy Acana, Orijen, Platinum tápra nyitottabb lennék, van is egy táp ami szimpatikusabb :

[link]

Az orvos azt mondta nyilván ha találok olyan tápot bármilyen márkától a kutyának amiben kevés zsír és szénhidrát van, adjam neki nyugodtan, nem ragaszkodik a royal caninhoz.

Szerintetek melyik a jobb táp? Az ár nem fontos, felőlem lehet ennél még drágább is, nem egy 60kgs kutyáról beszélünk aki naponta 50kg tápot eszik, hanem egy kis termetű sheltieről aki összesen 9.6 kg, és 8-9 kg között kéne lennie.

Vagy esetleg tudtok olyan Prémium tápot, ami még jó lehet?

Köszönöm!

2020. szept. 12. 14:32
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ja és elfelejtettem írni, hogy szüleimmel leültünk én és a férjem, nagyon komolyan elbeszélgettünk velük hogy ezzel csak ártanak!

Bár sokszor megejtettük már ezt a beszélgetést, nagyon remélem hogy mostantól visszafogják magukat. :(

2020. szept. 12. 14:33
 2/15 anonim ***** válasza:
33%

"Viszont én a royal canin márkát nem szeretem."

Hát nem is neked kell megenned. 😜

Ha az orvos direkt ezt ajánlotta, akkor nem szar. Vagy nem bízol az orvosban? Akkor keress másikat.

2020. szept. 12. 16:10
 3/15 A kérdező kommentje:

Hát azthittem valami hasznos válasz fog jönni. Pl hogy megnezted az összetevőket, te személy szerint melyikkel etetnél, és neked melyik szimpatikusabb ezért, és ezért.

A kutyám a családom, a családom tagját nem fogom olyannal etetni, ami nem jó. Szeretném a legjobbat megtalalni, és biztos vagyok benne hogy ennél van jobb is. Az összetevő lista szerint. Bízok az orvosomban, de ő se azt mondta hogy csak ezzel etessem, hanem azt, hogy vagy főzzek neki, vagy keressek valami szimpatikus tápot. És azok közül amit az ő állatorvosi klinikája forgalmaz, ezt a tápot tudja ajánlani. Nem ismeri a világ összes tápját, az acana márkát ismeri arra azt mondta az nagyon jó, de nem ismeri az összetevőket, annyiban maradtunk hogy keresgélek.

Ettől függetlenül köszönöm a válaszod, ha hasztalan is volt.

2020. szept. 12. 16:42
 4/15 anonim ***** válasza:
20%

Royal Canin egyáltalán nem szar. Miert lenne? 1968 ota foglalkoznak tapokkal, az egyik leginnovativabb marka.

Fajtatapokat is gyartanak a kulonbozo igenyeknek megfeleloen es nem hasrautes szeruen allitjak ossze a recepturat. Kulonleges igenyek szerint is keszitenek tapokat, mind-mind jol kitalalt formaban.

A konkurencia allitja csak, hogy rossz tapok es azt is azert, hogy mast is vegyenek a gazdik ne csak Royal Canint.

2020. szept. 12. 17:51
 5/15 A kérdező kommentje:

Figyelj, én is inkább royal caninnal etetnék mint mondjuk az auchan saját márkás cuccokkal, ha csak ezek között választhatnék.

Mutatok valamit:

Ez a royal canin low fat táp összetevői

Rizs, szárnyasfehérje (szárított), búza, árpa, állati fehérje (hidrolizált), szárított répaapríték, állati zsír, sók szb. ásványi anyagok, élesztő-melléktermékek, halolaj, mono- és savval észteresített palmitinsav és sztearinsav-diglicerid citromsav, psyllium (héj és mag), frukto-oligo-szacharidok (0,48%), élesztő-hidrolizátum (mannán-oligo-szacharid-forrás) (0,19%),, körömvirág-kivonat (lutein-forrás).

Ez pedig az acana, light%fit

Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (14 %), dehidratált pulyka (14 %), vöröslencse, egész zöldborsó, borsórost, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (5 %), dehidratált hering (5 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), napon szárított lucerna, lóbab, zöldlencse, egész sárgaborsó, csirkezsír (1 %), heringolaj (1 %), friss csirkeporc (1 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Ha a 2 táp közül az összetevők alapján a royalt választanád, akkor rosszul dontenél.

Nem állítom hogy az összes royal táp szar, de egyáltalán nem nevezhető az acana, orijen, platinum táp mellett premiumnak.

2020. szept. 12. 18:15
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem, sajnos nem értek hozzá, de annyira azért mégis hogy összetevők alapján megtudjak különböztetni pár tápot.

Kiemelném, hogy a royalban szinte nincs is hús, és nem egy hasnyálmirigy gyulladásban lévő kutyáról beszélünk, hanem egy olyan kutyáról aki sokat hízott (1 hónap alatt 1 kgt) és még abszolút megelőzhető nála a gyulladás kialakulása. Nyitott vagyok más tapokra is, szeretném ha ajanlana valaki jobbat mint a royal, összetevők alapján. Vagy megtudná magyarázni miért lenne jobb választás ez, mint az acana vagy más.

2020. szept. 12. 18:46
 7/15 anonim ***** válasza:
20%
De hat ha ennyire ertesz hozza, akkor miert is kérdeztél? Doki is javasolt valamit. De ha neked kialakult velemenyed van, akkor miben lehet neked segiteni?
2020. szept. 12. 18:53
 8/15 anonim ***** válasza:
20%
Azert egy dolgot mondanek a feliratokrol: nem a betuket eszi meg a kutyad es tudod a marketing olyan ize. Nem mindenki el a reklamok szerint.
2020. szept. 12. 18:56
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit olyan vagy mint az SZFE hallgatok … fogalmuk sincs mit akarnak valojaban, csak ne Vidnyánszky Attila :)
2020. szept. 12. 19:00
 10/15 A kérdező kommentje:

Hehe 😃

Nyilván nem a betűket eszi meg a kutyám, de azok elmondanak valamit. Hogy pl mennyivel jobb az élesztő melléktermék, mint mondjuk a friss csirkehús, vagy a dehidratalt csirkehús?

És ha megtudod nekem magyarazni miért jobb a royal mint az acana, és abban van is értelem, miért skandalnam tovább az Acanat ha a kutyám egészsége múlik rajta? Elfogadható magyarazatot szeretnék, összetevő listajaban mi a jobb, a masikénál? Kérlek.

Ui: az orvos azt mondta, hogy mast is adhatok neki, a patikajaban csak a royal van, de nem baj ha mást választok. Ez volt az orvos nagy ajánlása.

2020. szept. 12. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!