Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Összebalhéztam egy öregasszonn...

Összebalhéztam egy öregasszonnyal a kutya miatt. Kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Szóval mentem a kutyámmal a jól megszokott délutáni körútunkra. Azt tudni kell, hogy a kutyám nem lett szoktatva a többi kutyához és hisztizik ha a ketítés mögül ugatnak a kutyák. Na és most is ugyanez volt, és én meg megállítottam egy kerítés előtt (ahol nem volt kutya) hogy lenyugtassam. Ez nagyjából sikerült is, mentünk tovább. Visszafelé arra jöttünk haza és szembetalálkoztunk egy öregasszonnyal, aki elkezdte nekem mondani, hogy hogy mertem én bosszantani az ő kutyáit azzal hogy megállítottam a sajátomat, stb. Hangsúlyoznám, hogy a kutyámat nem az ő háza előtt állítottam meg, hanem a szomszédjáénál. A beszólására elmagyaráztam neki hogy nem az ő háza előtt állítottam meg a kutyát. Erre megfenyegetett hogy ha mégegyszer ilyet csinálok akkor ki engedi a saját kutyáit (2 kutyája van) hogy harapják szét az én kutyusomat. Én visszaszóltam neki, szóval még ő is beszólogatott még néhányat. És akkor a végén elkezdi hogy milyen szemtelen vagyok, stb és hogy majd szól a szüleimnek (ismeri őket) hogy mit tettem. Én meg visszaszóltam neki erre hogy "Akkor hajrá, szóljon nekik". Utána ment mindenki a maga dolgára. Én úgy érzem nekem volt igazam, ugyanis a kutyám pórázon volt és mivel az utca közterület, ott állítom meg a kutyust ahol csak akarom, ráadásul azért, hogy lenyugodjon. És mégegyszer: mégcsak nem is az ő háza előtt állítottam meg.

Most egy darabig biztos kerülöm a házát mert egy elég rosszindulatú nőnek tűnik. Szerintetek kinek van igaza?

2020. szept. 10. 19:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
43%
Manapság qrvára az okos enged a gëchi meg felzabálja az országot.
2020. szept. 10. 19:55
 12/36 anonim ***** válasza:
93%

Bezzeg az én pittemre & staffijaimra senki nem mondja,hogy kiengedi a kutyáit.Valahogy mindig csak abba kötnek bele akinél biztos nyerési esélyt látnak még az öregek is. :D

Kis kutyásokba,gyerekekbe bátran kötnek.Pofátlan népség.

2020. szept. 10. 19:55
 13/36 anonim ***** válasza:
89%

"Nem lehet kerulni a konfliktusokat?

Nem lehet tisztelettudóan kommunikalni az idosebbekkel?"

Nem kell ahhoz kerülni a konfliktust, hogy tisztelettudóak maradjunk másokkal szemben. Lehet(ne) civilizáltan is konfliktushelyzetet kezelni, csak annak mifelénk nincs hagyománya. És igen, sajnos sok idős, kádári kényelemben és proliságban nevelkedett idős ember gondolja úgy, hogy a kora már mindenre (is) feljogosítja, neki nem kell megadnia senki másnak a tiszteletet, az csak neki jár.

2020. szept. 10. 19:58
 14/36 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as válaszoló! Lehet nem lehetett kivenni abból amit irtam de én normálisan és tisztelettudóan beszéltem az öregasszonnyal. Ő beszélt velem bunkón.
2020. szept. 10. 20:05
 15/36 anonim ***** válasza:
96%
Hiába van igazad ha rátok engedi a kutyáit (előbb) te jársz rosszul. Aztán lehet őt felelősségre vonják vagy elveszik a kutyáit, de addigra a te kutyusod lehet megsérül vagy akár te is. Azon a részen inkább menj át a másik oldalba. Vagy legközelebb menjen veled apukád is sétáltatni.
2020. szept. 10. 20:09
 16/36 anonim ***** válasza:
12%

Kedves 8-as valaszolo vagyok: nekem az jott at, hogy bunkóztál a szomszéddal es most be vagy szarva, hogy beszelni fog a szuleiddel.

12-esnek meg uzenem: az en kutyam ugy zabalna fel a kutyaidat, hogy meg nem is bufizne utana!

2020. szept. 10. 20:20
 17/36 anonim ***** válasza:
92%
Akkor az már nem is kutya,hanem egy elvadult disznó.
2020. szept. 10. 20:33
 18/36 anonim ***** válasza:
75%
Minden kertvárosban lakónak el kell fogadnia a tényt, hogy a kutya ugatva jelez. Idegen vagy fajtárs jelenlétében biztosan. Ennyi erővel a sajátját sem vihetné ki az ember kapun kívülre, nehogy megugassa egy másik a saját udvaráról. A néni kiabálhat, de ez akkor sem változik meg. Nekem egy kölyök tacskóm van. Meg sem nyikkan, jó formán ki se látszik a földből a póráz végén. Mégis mindenhol, ahol az udvaron kutya van, ott megugatják. Mit mondhatnék, ha nekem szólnának be? Nevelje meg a saját kutyáját, ha őrjöngeni kezd a teljes kussban közlekedő kölyök kutya miatt. Erre persze lehet hisztizni, hogy a területén azt csinál, amit akar... Én is az utcán. Esetedben a tiéd valószínűleg fél, a többi megérzi és ugatják. Vegyen erőt magán a tulaj és ne mást tiltson ki a közterületről. Ezt mondhatnád el a néninek legközelebb.
2020. szept. 10. 20:39
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez mondjuk normális esetben (ami ma már ritka) ott kellene, hogy kezdődjön, hogy a hölgy odaszól neked: "Elnézést, fiatalaember, láttam erre jött. megoldható lenne, hogy legközelebb ha erre jön, a kutyával így és így tegyen, mert nekem ezért és ezért nem jó".

A te esetedben ez lett volna helyes, ha elmondod neki: "Nem tiltja törvény, hogy a kutyával ezt és ezt tegyem itt, önnek sincs joga ezt korlátozni. viszont ha kiengedi a kutyáit, hogy kárt okozzanak, azzal bűncselekményt követ el." Persze, nyilván nem tudhattad, mi a törvény. nyugodtan sétálj arra legközelebb, a nénike nem tud tenni semmit, a rendőröket se tudja kihívni, mert nem sértesz semmilyen törvényt. Attól, hogy ordít, meg ne ijedj meg. Mondd neki, hogy jogod van azt csinálni ott amit akarsz, ő meg csak akkor engedje ki a kutyáit, ha azt akarja, hogy a rendőrség megbüntesse őt, a kutyáit pedig elaltassa. fel kell őt világosítani, mi a helyzet.

2020. szept. 10. 20:56
 20/36 anonim ***** válasza:
93%
Neked van igazad, és senkit nem kell tisztelni csak az életkora miatt. Viszont jobban jársz, ha nagy ívben kerülöd a házát, és szemmel tartod, mert kiszámíthatatlan. A kutyákat ingerközelben lehet a legjobban nevelni, nekem mentettem van, megélt pár dolgot, de én is meg tudtam tanítani, hogy a kerítés mögötti kutyákat hagyja figyelmen kívül, amikor kirándulni megyünk valahova, nem mindig tudjuk elkerülni a kertvárosi részeket, szóval ez egy fontos lecke. És nem minden kutya ugat a kerítés mögött, amelyik rendesen nevelve és fárasztva van, az inkább csak megfigyeli az arra járót, és csak akkor jelez, amikor kell is. Elég jól meg lehet különböztetni a kertes házas részeken, hogy melyik kutyával foglalkoznak rendesen, és melyiket tartják csak kerti dísznek.
2020. szept. 10. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!