Félek a kutyáktól! Mit tegyek?
Fél éve egyre jobban félek a kutyáktól.Ha pl meglátok egy kóbor kutyát és ő még nem vett észre akkor én egyből rohanok a másik irányba és nyúlok a telefonomért és hívom is vagy a pasim vagy a családom, hogy valakivel tudjak közben beszélni.De ha elkerülhetetlen az, hogy egy úton menjek a kutyával akkor is a lehető leg távolabb megyek és bekapcsolok halkan valami zenét.Vagy ha kerítésen belül van akkor is nagy ívben kikerülöm.
Volt már rossz élményem bőven, ebből még leírok 1-2 történetet.
1;Volt még régebben egy kis tacskó aki kerek 1héten át mindíg "várt" rám és a barátnőmre.De tényleg más emberre rá se bagózott minek meg amint meglátott, egyből elkezdett kergetni és mén már annyira féltem, hogy inkább nem mentem ki a házból.
2;Egyedül sétáltam és 2 ház között volt egy elég nagy üres rész.Nyugodtan mentem, egyszer csak megjelent az üres részen 4 nagy termetű kutya.Én annyira megijedtem, hogy olyan szinten remegett a lábam, hogy elestem.Nagynehezen felkeltem és mentem tovább, de ekkor már a kutyák ugattak meg verekedtek.Mivel nem volt kinnt senki elkezdtem gyorsabban menni és a kutyák meg utánnam szaladtam.Na itt volt az a pont, hogy én is elkezdtem futni és kiabáltam, hogy "Segítség!".Mikor már majdnem utól értek akkor sikerült egy éttermbe(xD)és ott elzavarták a kutyákat.
Bocsi, hogy hosszú lett.^^
Először is. Ha nyugodt ,magabiztos, hidegvérű vagy, és úgy csinálsz mintha a kutya ott se lenne, jó eséllyel nem fog veled törődni.
Ez elég nehéz, hiába volt nagytestű kutyám, ennek ellenére, volt hogy megijedtem. Régebben, vagy három kutya rontott ki a nyitott kapun, egy csau-csau meg két kisebb, és nekem támadtak. Rájuk ordítottam, és közébük csaptam az iskolatáskával, erre szét széledtek.
Na, de ez csak tüneti kezelés. Tudod, hogy nem fogsz félni? Ha neked is lesz egy saját kutyád. Az a legjobb megoldás.
Persze valami könnyebben kezelhető fajtára gondolok.
A tacsi kicsi, de sunyi. Soha ne hajolj le hozzá! Eddigi pályafutásom során 2 tacskó harapott arcon, mert lehajoltam megsimogatni és egy harmadik a sarkamba kapott. Szóval inkább ne hajolj le.
Állítólag a farkasok nem támadnak álló emberre, gondolom ez működik a kutyáknál is.
Viszont a nyugtató hangon beszélsz a kutyához, akkor a megnyugszik. És ne hadonássz felé semmivel, és ne tégy hirtelen mozdulatot.
Nem akarsz újra kutyát sétáltatni? Szerintem a német juhászod meg tud védeni az idegen kutyáktól, meg különben is, a kutyasétáltatás közben nagyon jól lehet ismerkedni! Hátha jobb lesz...
Képzeljétek megfogadtam a tanácsaitokat és ma elmertem menni egy tacskó mellett :)
Mondjuk miután elmentem mellette muszályvolt leülnöm mert nagyon remegtem, de leaglább sikerült :D
Ha nem tudnám, hogy ennyire félsz a kutyáktól, akkor ezen az utolsó hozzászólásodon megpukkadok a nevetéstől:D
De ezek szerint tényleg már-már fóbia, amiről nálad beszélünk.
Én ha kutyát látok, megkérdezem, hogy meg lehet e simogatni, és már guggolok is le hozzá.
Több száz (ezer?) kutyával találkoztam már életemben, és még egyik sem bántott.
A kutyák nem feltétlenül azt érzik csak, ha félsz tőlük, hanem azt is, ha szeretettel fordulsz feléjük:)
KÍvánom, hogy küzd le a félelmedet, mert a kutyák szeretete sokkal színesebbé teszi a világot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!