Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen trükköket tud a kutyád?

Milyen trükköket tud a kutyád?

Figyelt kérdés

Hogyan tanítottad meg neki?

Mennyi idős volt?

(Bocsi a sok kérdésért)

Ui.: a trükkökbe beleszámít az ül, fekszik stb...

Én most kaptam kutyát, 9 hetes, és még csak annyit tanítgatok neki, hogy lábra ne menjen, meg ne szedje szét a papucsokat.

2010. aug. 5. 22:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok eszembe jutott még egy kettő :)

Hátra (két lábon áll és hátra felé megy), hozd vissza (bot,labda), futás (előre fut), lassíts (le lassít)

2010. aug. 5. 23:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Ül, fekszik, áll, kézjelek, marad, lábhoz, lábnál követés pórázon, póráz nélkül, szabályos apport, előre, hangot, pacsit, kérj, igyál, egyél, forog, bukfenc, kúszik, akadály, szlalom láb között, botok között, hopi fel, menj le, nem szabad, szimat, keresd, tolat, rázd meg, rálép a lábamra, érint, cica, papa, bogár, helyedre, futás, menjél, fogd meg, szégyelld magad, meghajol, ereszd, terelés, kb ennyi jut eszembe.

Mudi és egész életében tanítom ahogy kitalálok neki valami újat.

2010. aug. 5. 23:32
 13/19 anonim ***** válasza:

Két hónapos kortól nálam van a kutya, labrador keverék, és nagyon okos. Mindig megerősítéses módszerrel tanítottam, mert megfelelés-mániás, és imádja, ha dicsérem.

Az első alkalolommal, amikor a szőnyegre pipilt, mint apró koffert, cipeltem ki, és megütöttem az orrát. Ő az első kutyám, nem tudtam, hogy nem szabad, csak a fejét sajnáltam volna, a fenekére meg nem akartam, mert mindig jó húsban volt a kis szentem. Akkor elkezdett vérezni az orra, pedig csak egyet csaptam rá, és nagyon sírt. Én is, és mindkettem meg voltunk ijedve. De soha többet nem pisilt a szobába, attól kezdve szobatiszta volt, és ma is az. Most 6 éves, és nagyon okos. Gyakorlatilag minden nehézség nélkül kommunikálunk.

Trükkök: Hallgat a nevére, de semmi más, hsonló hangzású, azonos hangsúllyal mondott névre nem. Ugyanígy van a parancsszavakkal is, ha a "ül" szót mondom a "fel" kéztartásával és hangsúlyával, akkor is ül, és hiába mondom a kajástányérár mutatva a "tessék" hangsúlyával a "marad" szót, akkor sem eszik.

Parancsszavak, amikre hallgat: ül, fekszik, tedd le a fejed, mutasd a hasad, add a mancsod, nem azt, a másikat, gyere ide, nem szabad, fújj, köpöd ki?, nem eszik, amíg nem mondom (ha elmegyek 10 percre, és ott van előtte egy tálban a kaja, addig nem nyúl hozzá, amíg azt nem mondom, tessék!), menj ki, gyere be, helyedre, marad, fel(kétlábra ugrik, a két mellső mancsát a kezembe rakja), fogd a botot, hozd a botot, add ide, hol a cica? (arra néz, ahol a macska van, üzembiztosan működik), rooossz kutya-szégyelld magad (lesunnya a fejét és kúszva közelít, úgy kér bocsánatot).

A labdákat utálja, a gyerekeket szereti, a kandúrom folyton zaklatja, de ő nem bántott még soha macskát (madarat ölt már), és a négyféle jellegzetes ugatása mindent elárul.

Nagyon jó fej kutya, szeretni való, és nagyon büszke vagyok rá. Nem az én érdemem, hogy ilyen lett, labrador keverékek nevelését nehéz elrontani.

2010. aug. 6. 00:18
 14/19 anonim ***** válasza:

Az enyém sétáltatás közben hozza a pórázát a szájában.

Nem tudatos tanítás volt, ő találta ki :)

2010. aug. 6. 09:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Az enyém ismeri az ül, fekszik, áll, marad, ugat, csend, pacsi, fujj, lábhoz, hozd vissza, gurul, amire rámutatok azt oda hozza, meghajol, szlalom, agility pályát is tudja, addig nem eszik amíg nem szolok, mástól nem fogad el kaját, láb mellett jön séta közben póráz nélkül, forogni is tud, pitizik, tudja a váltott lábú pacsizást, oldalazni is tud, ülve pitizik, Szégyeld magad!, séta közben ha mondom hirtelen leül, vagy lefekszik, vagy ott marad. Tudja a támad vezényszót is. Szobatiszta. tud hatra fele menni a labak kozott meg elore is.
2010. aug. 6. 11:02
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ül, fekszik, hozzám, lábhoz (szemkontaktussal), szlalom a lábam között, 8-as a lábam között, ha "lelövöm" akkor hanyatt esik, aztán tud olyat, hogy szedd rendbe az arcod (bulldog, és fojton beharapja a pofáját, és kilógnak a fogai), hopp, szállj be, szállj ki (kocsiba) futás, lassan, hozd (ha mellettem jön, és úgy hozza), meg a keresd+hozd ide kombó (ez az apport). Most tanuljuk a forgásokat, de az még csak megvezetéssel megy, parancsra nem.
2010. aug. 6. 11:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Az én kutyusom 2 éves lesz, keverék. Itthon tanítgatom kisebb-nagyobb sikerrel, nagyon tanulékony, így ezeket tudjuk:

Ül, fekszik, áll, marad, pacsi, lábrapacsi, lábszlalom, szlalom, hopp, kúszó, palló, palánk (sejtheted, hogy agilitys kutya) gurul, szépen kér, szia, meghajlás,kerül (fa megkerülése) ötös, hozzám, gyere vissza, nagy vonalakban ennyi jutott eszembe :)

Ő ezt egy éves kora után tanulta meg mind, addig nem nagyon foglalkoztam a tanításával, meg is bántam!!! Kezdd el, ilyen korban, mint amilyen a tied az ül, fekszik, simán mehet, a 2 hónapos kutyusom most az ül-t sajátítja el :)

2011. jún. 8. 17:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok...még a forgás :)
2011. jún. 8. 17:54
 19/19 anonim válasza:

Szijja :D

ül,fekszik,marad,hopp,pacsi (még nem annyira megy :)),most tanítom a hempergést :D

mennyi idős volt?háát..nemtudom mert az utcáról fogadtam be :)de a kozmetikus azt mondta h 7-8 hónapos :)

netről néztem hogy hogyan tudnám a legegyszerűbben megtanítani :) ja és klikkerrel sokkal könnyebb

itt egy link:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. aug. 4. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!