Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen felelőtlenek a...

Miért ilyen felelőtlenek a szülők? Mi van ha megharapja a kutyám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az előbb két kis gyerek simogatta a kutyám, úgy hogy kerítésen átnyúlva könyékig kb 2-3 éves és max egy 5 éves kisgyerek simogatja az igaz kölyök 12 hetes németjuhászomat.

Ugatásra figyeltem fel jó ház őrző de kölyök korából adódóan szelíd és kedves. Mivel éles fogai vannak eléggé még felnőtt számára is olykor fájdalmas a harapása. Nekem első és legfontosabb volt megtanulni, hogy idegen kutyához nem nyúlunk be a kerítésen. Amikor kimentem döbbenten láttam, hogy apuka valahol az utca másik végén telefonál. Megkérdeztem, hogy még is mi lenne ha a kutya megharapná a 2 éves csemetéjét. Rám se hederített. Gondolom az én kutyám lenne a hibás. Ilyenkor mi történik ha mondjuk megharapja? De nem szeretném ha mondjuk egy kisgyereket megharapna de ha benyúl előfordulhat még akár játékból. Központban lakunk nálunk sokszor előfordul ez. Szerintetek mi erre a megoldás?

2020. aug. 27. 19:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Lehet már most megijesztette ugrott egyet vagy nem tudom, vonyítva szaladt a kutya de lehet később nem vonyítással fog reagálni. Gyerekeknek sem értem a reakciójukat mert végtelen ugatásba kezdett de amint egy kicsit lágyabb hangon szólnak hozzá vagy oda csalják meg kezes bárány lesz. Nem agresszív csak mint egy németjuhász aki ház őrzésre van hangos ugatásba kezd. De szerintem ha már ilyen pici korban jelzi az idegeneket nem sokáig tart ez nála. Ha nem is harapná meg őket de jelzi hogy ez az ő területe. Félő ha most benyúl később is befog de akkor már nem biztos hogy egy pici kutyával találja szembe magát.

Mindesetre ment a zöld mindenkinek! Beszerzek egy olyan táblát. Köszi

2020. aug. 27. 19:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen magas a keritésed és hogy hogyan néz ki de esetleg kettőt is beszerezhetnél eggyet oda ahol a felnőttek látjak és eggyet alacsonyabra amin abra is van hogy a gyerek ki tudja következtetni hogy a kutya harap.

Azt is megpróbalhatod hogy alul raksz egy raksz csirkehálót hogy ne tudjanak benyúlni.

2020. aug. 27. 20:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A harapós kutya tábla mindenképpen kell, mert megvéd, ha valaki engedély nélkül bemegy hozzátok és a kutya majd megharapja.

Az óvoda közelsége miatt ajánlatos lenne a kerítésre bármit pluszban feltenni, ami meggátolja, hogy benyúlhassanak.

Sok kellemetlenségtől tudod azzal megóvni magadat.

2020. aug. 27. 20:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, a sűrű háló nem is drága és megoldva minden probléma.
2020. aug. 27. 20:39
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
A kutyat vedjed az inzultusok ellen. Halo legyen vagy gyekeny. Plusz felirat,ha kitepi a hulyeje a gyekenyt es benyul.
2020. aug. 27. 21:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Èn nem nagyon csípem az utolsó válaszolót, de most kivételesen igaza van.
2020. aug. 27. 22:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél fel apró lyukú csirkehálót a kerítésre!
2020. aug. 27. 22:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen zárt kerítés, trapézlemezből vagy deszkából. A környék alapján csak idő kérdése, hogy pár retardált hülyegyerek jó játéknak találja ha bottal piszkálja, megdobálja, vagy hergeli a kutyát. A kutyád meg végül ott fog örjöngeni a kerítés mellett minden járókelőre.
2020. aug. 28. 00:35
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki, keresd meg a szülőt és közöld vele, hogy a kölyökkutya beteg. Soha többet nem fogja odaengedni a gyerekét.
2020. szept. 19. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!