Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen felelőtlenek a...

Miért ilyen felelőtlenek a szülők? Mi van ha megharapja a kutyám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az előbb két kis gyerek simogatta a kutyám, úgy hogy kerítésen átnyúlva könyékig kb 2-3 éves és max egy 5 éves kisgyerek simogatja az igaz kölyök 12 hetes németjuhászomat.

Ugatásra figyeltem fel jó ház őrző de kölyök korából adódóan szelíd és kedves. Mivel éles fogai vannak eléggé még felnőtt számára is olykor fájdalmas a harapása. Nekem első és legfontosabb volt megtanulni, hogy idegen kutyához nem nyúlunk be a kerítésen. Amikor kimentem döbbenten láttam, hogy apuka valahol az utca másik végén telefonál. Megkérdeztem, hogy még is mi lenne ha a kutya megharapná a 2 éves csemetéjét. Rám se hederített. Gondolom az én kutyám lenne a hibás. Ilyenkor mi történik ha mondjuk megharapja? De nem szeretném ha mondjuk egy kisgyereket megharapna de ha benyúl előfordulhat még akár játékból. Központban lakunk nálunk sokszor előfordul ez. Szerintetek mi erre a megoldás?

2020. aug. 27. 19:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Tegyel 1-2 vigyázz a kutya harap táblát. Ha ezek után benyúlnak és a kutya megharapja őket akkor az már a saját hibájuk
2020. aug. 27. 19:16
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Én biztosan úgy zavartam volna el a kölyköket, hogy többet abba az utcába se merjenek bemenni.
2020. aug. 27. 19:23
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát végülis igaz de egy 2-3 éves nem tudja elolvasni. Még az 5 éves sem. Óvodával szemben lakunk meg a bölcsi is mellette van. A szülőt nem érdekli nem hiszem eljön a kapuig elolvasni. Viszont akkor legalább ki volt rakva a figyelmeztető tábla meg van “ védve” a kutya.
2020. aug. 27. 19:26
 4/19 A kérdező kommentje:

2-es.

Én nem zavarom el őket elmondtam nekik miért ne nyúljanak be inkább csengessenek be és beengedem őket a kertbe felügyelet alatt. Minden kisgyerek szereti a kölyök kutyákat. Nem a gyermek tehet róla mivel még ilyen idős korban nem alakult ki náluk a veszély felismerése ebből adódóan mint szülő tudom nem a gyerek hibája.

2020. aug. 27. 19:31
 5/19 anonim ***** válasza:
38%

Attól, hogy figyelmeztető tábla van kirakva, még szegény gyerekeket megharaphatja. A legjobb, ha figyelmezteted őket, szépen elmagyarázod, hogy ne nyúlkáljanak be másnál, mert a kutya megharaphatja. Megértik.

Ha már a szülei nemtörődöm, legalább ennyivel segíts nekik, mielőtt bajuk lesz szegényeknek.

2020. aug. 27. 19:32
 6/19 anonim ***** válasza:
81%

Alapból nem nyúlok át más kerítésén kutyázni. Amikor nem voltak kutyáim, akkor se nyúltam oda, amikor meg igen, szerencsére szólt apám, hogy nem. Volt olyan kutya, amelyik nagy szemekkel nézett rám, hogy simizzem meg, mert szimpatikusnak talált... nem is egyszer volt erre példa, mégsem tettem, pedig tudom, hogy nem harap. Alapból az, hogy a kerítés és azon belül minden valakihez/valakikhez tartozik, nincs jogom hozzányúlni, átnyúlkálni.

Sok mindent elszúrt apám, de a nevelésemben a fegyelem, szigor ezen részét jól csinálta. Így amikor telefonált, akkor is tudtam, mit szabad és mit nem. Manapság a gyerek bankot is rabolhatna, megüthetne-rúghatna mást, ordibálhat, futkoshat rendületlenül, akkor se szól rá a szülő. Tegnapelőtt is, a boltban a kislány a kocsival nekiment az árufeltöltőnek. Megkérdezte, láthatóan ingerülten, hogy hol van az anyucija, erre ott volt a nő mellett. Az anya egyszer bocsánatot kért, a gyereknek eszébe nem jutott megszólalni. Alapból, ne rohangáljon a gyerek az üzletben.

2020. aug. 27. 19:35
 7/19 A kérdező kommentje:
Igen. Az lenne a legjobb de én sem vagyok itthon 0-24be és a férjem sem. Most a két kisgyermeknek elmondtam hogy nem szabad mert megharaphatja és az bizony fájni fog. Becsukni nem akarom a kutyát ez miatt.
2020. aug. 27. 19:36
 8/19 anonim ***** válasza:
94%
Tegyél ki feliratot. Az mindegy, hogy el tudja-e olvasni a gyerek vagy sem. Neked van kerítésed, mondjuk raktál ki táblát is. Ha a szülő nem figyel és b**zik neveli ilyen alap dolgokra a gyerekét, te nem vagy hibás semmiben, ne nyúljon oda.
2020. aug. 27. 19:40
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Addig fogsz csak sajnos így vélekedni, amíg az egyik gyerek például rá nem üt a kutyádra. Nem csak a gyerekeket kell félteni, a kutyát is sajnos. Sőt, inkább őt kell az ilyen szülők ilyen gyerekeitől. Ez nem játék!

Azóta nem viszem gyerektáborokba a kutyáimat, amióta az egyik kis kölyök teljes erőből belerúgott a legidősebb kutyámba.

2020. aug. 27. 19:41
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

1. A "kutya harap" táblát mindenképp tedd ki, HA esetleg egyszer baj lenne, TI védve legyetek.

2. Én húznék a kerítésre min. egy ponthegesztett hálót, mert a felnőttek h*lyék, a gyerekeknek meg nincs veszélyérzetük + fájdalmat is okozhatnak a kutyának vagy bármi olyat adhatnak a kutyának, ami árt neki - azon kívül, hogy gondoskodsz róla, hogy a kutya a telken belül maradjon, neked a saját kutyád érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani, az pedig az, hogy idegenek (és főleg idegen gyerekek) ne cs*sztethessék)

Amúgy a felnőttek tényleg ritka id*óták tudnak lenni: egyszer vittem haza a kutyámat kocsival, látom, a kapunk előtt egy kisgyerek nagyon nézi. OK, gondoltam, hadd örüljön a gyerek, nézhesse meg, amikor kiszálltunk a kutyával a kocsiból, odaengedtem a kutyát a kerítéshez (még rajta volt a póráz) De a komplett család teljesen rátapadt a kerítésre (benyúlni szerencsére nem tudtak). A kutya kuvasz, persze, hogy elkezdett ugatni (nem ellenségesen, de erőteljesen). Erre a szülő: "azért ugat a KUTYUS, mert ÖRÜL"!!! - "Meg azért, mert egy kicsit területvédő" - tettem hozzá én... Aztán próbáltam magyarázni a gyereknek, hogy mit szabad és mit nem - de egyszer fordult elő ilyen, nem fogom még más gyerekét is én nevelni...

2020. aug. 27. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!