Egészséges kutyát el lehet altattatni?
Van egy pumink, aki kiskora óta sokat ugat, vonyít. Több kutyakiképzőbe jártunk vele kiskorában, 4 helyről elküldtek minket idővel, mert nem segített rajta.
Állatorvos szervi problémát, egyéb betegség jeleit nem találta, évente vesznek vért is tőle.
Jelenleg 6 éves. A szomszédok tegnap összefogtak és átjöttek, hogy amennyiben nem változik a helyzet, jegyzőhöz fordulnak. Tényleg zavarja a pihenést, vannak éjszakák, mikor 5 percet sem lehet tőle aludni. Napközben kb 2 órát nem ugat összesen. Teljesen jogos a felháborodásuk.
Ennél többet foglalkozni nem tudunk vele, napi 6x jártunk sétálni, órákat mentünk (munkanélküli voltam, más dolgom nem volt). Bevallom mostanában nem megyünk, mert már belefáradtam ebbe az egészbe. A séták is csak ugatással teltek, az ember feje szétrobbant már tőle.
Menhelyek nem fogadják, gazdát nem sikerült találni neki, fél éve hirdetjük.

Ez tényleg fura, hogy semmi nem segített...
kutyatréner? ugatásgátló nyakörv?

Szívből sajnálom, akkor sajnos nem tudom, mi a megoldás :(
De kérdésedre válaszolva szerintem nem lehet csak úgy elaltatni.
Ezt abból gondolom, hogy egyszer bevonszolta magát hozzánk egy elütött cica a kertbe. Kihívtam állatorvost, ő azt mondta, annyira súlyos a sérülése, hogy csak altatni tudja. Utána aláíratott velem egy papírt, amin rajta volt, hogy miért altatja el. Szóval ezzel el kell számolnia neki is, gondolom.

ja, bocsi, elkerülte a figyelmem, hogy igen.
Tudom, ez fura, de nem lehet mondjuk műtéttel csinálni valamit a hangszálával? Inkább az, mint hogy elvegyétek az életét. Neki is csak ez az egy van.
Esetleg valamilyen telepre kivinni, ahol "őrkutya" lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!