Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet valami nagyobb baja...

Lehet valami nagyobb baja ettől a kutyámnak?

Figyelt kérdés

4 napig nem

voltunk otthon a kutyámmal, a párommal ellentétben aki fene se tudja miért de jó ötletnek tartotta belekotorni a kutya táljába a maradék párizsit ( amit két szempontból sem értek, 1. nem szoktunk neki felvágottat adni, 2. a kutya otthon sem volt.)

Ezt fantasztikusan hagyta aszalódni a tetőtéri 40 fokos lakásban, majd amikor tegnap este hazaérkeztünk a kutyám előreszaladt. Azt hinnem inni megy, ezért szaladtam utána hogy adjak neki friss vizet ne a 4 naposat lefetyelje, ekkor viszont látom hogy nem iszik hanem eszik. A tálban azonban hemzsegtek a kukacok.

Azonnal elvettem tőle, kapott egy féreghajtót.

Lehet valami baja tőle? Adjak neki még féreghajtót esetleg? Vagy elég az az egy?

Állatorvoshoz azonnal ilyen apróság miatt azért nem szaladnék amíg abszolút jól van, mert a legutóbb amikor megevett valamit amit nem kellett volna elvittem, majd közölték a röntgen után hogy ők nem látják hogy megette volna, majd mindezért az infóért elkértek 35 ezret, majd másnap a kutya kikakilta.

2020. aug. 24. 10:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12%
8-as hozzászólónak: az megvan, hogy 1 cikk fokhagyma semmit nem ér bélféreg ellen, ellenben mérgező hatású a kutyára? Negyedévente féreghajtót kell adni, ára elhanyagolható, és hatása is van legalább.
2020. aug. 24. 13:36
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Persze, hogy megvan! :D

Ugye, neked megvan, hogy valószínűleg bele sem olvastál a ---kutyatartóknak írt--- cikkbe, csak leüvöltöd az ember fejéről a hajat? Sok a betű egy oldalon, olvasni meg időigényes és macerás, ugye? :)

Gondolod, írnának/ajánlanának olyasmit, amivel megmérgezed a kutyád?

Úgy tudtam, hogy megtalálnak azok az ebtartók, akik mindenből kizárólag a "gyárit" és a "vegyileg előállítottat" istenítik! :)

Sok kutyás már ezért veszíti el a kedvét, hogy a gyakorin megosszon a kutyája hétköznapjaiból olyan "hajmeresztő gyilkos" sztorikat, amik a köztudatban az általánosított verzió szerint meg sem történhettek, és rögtön jönnek azok, akik megmondják, hogy az az "állatkínzás magasiskolája."

Bizonyosan megbotránkozol azon is, ha pl. semmi Denta Stixszel, meg hasonló reklámszrral nem etetem az ebet! Ellenben a nyers marhacsont a rendszeres fogtisztítója (ami nem mellesleg kálcium-forrás is). 14 múlt, minden foga megvan és fehér. Sok egyebet találhatnál egyetlen velünk töltött hét alatt, amitől kiakadnál. Látnád pl., amikor a 600Ft/kilós áron vett HappyDog vacsi után elcsór egy egész fürt saszlát, vagy egy almát és megeszi! Imádja! És sem este, sem reggel semmi baja! Hihetetlen, borzasztó, kész horror, ugye? :)

Jelenlegi, 14 éves ebemnek sem lett baja, mint az előző kettőnek sem volt.

Pedig folyamatosan "mérgeztem/mérgezem" őket! Rettenet, ugyi?

Hát, ha még tudnád, mennyi ilyen "öngyilkos hajlamú" kutya van! Kiakadnál! Van kutyafajta elég, akinél még "megvan" az, hogy ő őse a farkas ... aki ugye, a természetben hihetetlen, mi minden növénnyel, de akár pl. hallal egészíti ki a hús-alapú étrendjét.

A fokhagymáról írtak között megtalálhattad volna pl ezt is :

"A toxikus mennyiség tehát egy 30 kg-s kutyánál LEGALÁBB 3-500 cikk (ez ~ 1-1,5 kg fokhagyma) elfogyasztása lenne. Gondoljunk bele, egyáltalán elképzelhető -e, hogy egy kutya csak úgy megegyen rendszeresen ennyi fokhagymát ?? " ¯\_(ヅ)_/¯

Egyébként meg a "megvan" a tablettás féreghajtás is. Nálunk legalábbis igen.

Ha ez (számodra) az iménti kommentemből nem derült ki, akkor is.

Lehet, hogy ezt alkalmankénti 400 Ft-ból oldom meg pár ezer helyett, de hidd el, hogy ettől sem lesz "mérges" a kutyám!

Legfejjebb néhány állatorvos... Így jártak. :)

Üdv nektek, jó egészséget! :)

2020. aug. 24. 15:28
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

A férgek is tápláléknak minősülnek. Megrágva vagy anélkül, de a gyomorsav szét fogja marrni.

A kutya a nyers húst és csontot is gond nélkül megemészti a kukac neki semmi.

Itt a romlott étel lehet bajos, állatok ugyan úgy kaphatnak mérgezéseket.Már csak a napon aszalódott tartósítószeres, gluténos anyagú kaja miatt is. Nem maga a párizsi vagy az az 1% hús ami benne van veszélyes, hanem ezek az anyagok főleg romlottan.

Én elvinném a kutyám orvoshoz, hogy meg nézzék és megelőzzem a bajt, de ha neked annyira fontos az a 35.000 várj.

Észre fogod venni, ha baj van (de akkor már padlógázzal hajts..), mert hányni fog, levert lesz, erősen zihálni fog, és sokkos állapotba is kerülhet. Nem játék az ételmérgezés.

Egyébiránt, ha erős a gyomra vagy keveset evett csak cifra fosásra kell számítani. 👌

2020. aug. 24. 17:36
 14/15 anonim ***** válasza:
30%

Mi van, 12-es? Betaláltak, hogy ilyen ideges lettél? Amúgy nem a megfelelő embernek írod a pedigree denta stix-et és más reklámbaromságokat, nyilvánvaló, hogy ipari hulladékot (így pl. Happy Dog tápot sem) nem adok a kutyáimnak.

Igen, gondolom, hogy ajánlanak olyasmit (de hányszor!), ami hatástalan és/vagy káros egy kutya számára. Mert sok olyan önmagával elégedett, magát rendkívül okosnak képzelő barom van, mint te. Na jó, persze nem te vagy a legalja, ezt belátom, legalább nem vizes kenyéren vagy chappyn, pedigreen tartod a kutyádat, a mai világban már ez is eredmény...

Egyébként nem üvöltöttem le a fejedet, csak megérdeklődtem, tisztában vagy-e vele, hogy hülyeséget írtál, és csinálsz, amikor fokhagyma etetését javasoltad. Eszerint nem hogy nem vagy tisztában, de még meg is vagy győződve róla, hogy te vagy a helikopter. Bravó.

A cikk olvasásról: te mindent benyalsz csont nélkül, amit egy kereskedelmi oldalon olvasol, melynek elsődleges célja a termékeinek értékesítése, nem feltétlenül hozzáértéssel?

Ismertem olyan kutyát, akinek a gazdája mindennap vett neki egy tábla csokit, mégis sokáig élt. Nyilván nem volt benne annyi teobromin, hogy megüsse a mérgező szintet, de azért gondolom egyetértesz, hogy ez nem volt kutyának való? Na, hasonló a helyzet a fokhagymával is, meg a szőlővel például. Remélem, annyi eszed azért van, hogy a xilitre odafigyelsz, ha már ilyen k.va okos vagy ;)

Sokan élnek sokáig a folyamatos mérgezés ellenére is, kutyák is, emberek is. De ha elkerülhető, miért adsz a gondolom egyébként szeretett kutyádnak olyasmit, amire minimum semmi szüksége, rosszabb esetben ártalmas neki? Ne nekem válaszolj, magadnak.

Örülök, hogy nincs semmi baja a kutyádnak, annak ellenére sem, hogy te vagy gazdája. További jó egészséget neki! :)

2020. aug. 24. 18:16
 15/15 A kérdező kommentje:

Jajj micsoda vita alakult itt ki :D

Szerintem abszolút kutyafüggő, hogy melyik kutyának mi a jó, mi válik be, mihez szokik hozzá illetve melyik gazdi miben hisz.

Anyámnál rosszabbul pl senki nem etette a kutyát, rengetegszer a hajamat téptem miatta /csoki, felvágottak, macskakaja, konkrétan bármi az ebédből, szőlő, borsó/ aztán a kutya végkimerültségben halt meg jó idősen. A még élő is 14 múlt már és fantasztikusan van.

Apámék a legleg prémiumabb dolgokkal etették az övéket, soha nem kapott semmi ártalmasat, csak ami a nagykönyvben meg van írva aztán 10évesen meg is halt. /kistestű kutya, azoknak illik tovább élni/

2020. aug. 25. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!