Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvos a vizsgálatért...

Az állatorvos a vizsgálatért is pénzt kér?

Figyelt kérdés
Mondjuk nem eszik 3 napja, megkérdezem tőle mi baja és ezért fizetni kell vagy ingyenes és csak a kezelést (gyogyszer, műtét, stb.) kell fizetni.

2020. aug. 20. 11:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Általánosan van mindenhol vizsgálati díj, de vannak bizonyos helyek, ahol ezt csak akkor számolják fel, ha mást nem csinálnak a kutyával, vagy akkor is elengedik, ha egy konkrét vizsgálatra viszed, mondjuk a hasmenéses kutyának bélsártenyésztést csinálnak és más kezelés/vizsgálat nincs mellette, amíg nem jön meg annak az eredménye.

Igazából szerintem ez a rendelő, az orvosok hozzáállásán és szokásain múlik nagyrészt. Olyan velünk is sokszor előfordult, hogy egy-egy aprósággal vittem orvoshoz, mondjuk találtam rajta egy furcsa csípést, vagy meg akartam nézetni, hogy sikerült-e normálisan kiszednem a kullancsot a kutyából, ilyen esetekben megnézte, megnyugtatott, hogy nem kell vele csinálni semmit és nem kért érte pénzt. Vagy amikor darázs csípés miatt antihisztamin injekció kellett, akkor is beadta, de csak a szer árát számolta fel, külön vizsgálati díjat nem. De olyan dokinál is voltunk már, aki megmérte a lázát a kutyának (úgy, hogy előtte én is megmértem otthon és mondtam, hogy nincs neki), megállapította, hogy nincs láza, annyit mondott, hogy figyeljem otthon és ezért kedd délután normál rendelési időben elkért 7.500 forintot. Szóval mondom, nagyon különböző állatorvosok és árszabások vannak.

2020. aug. 20. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk nem szoktak ezért pénzt kérni.

Ha adnak gyógyszert nyilván azt ki kell fizetni,de alapesetben.

De pl múltkor ment a kutyám hasa. Lázat mértek,tapogatták a hasát stb. Mondták diétáztassam,meg a patikában (rendelő mellett van) vegyek Florenterót,meg diadogot. Nem kértek pénzt. Átmentem a patikába megvettem amiket mondtak és kész.

Bár tény én 18 éve egy állatorvoshoz járok. Bár múltkor meg helyettesítés. volt és ott sem kértek pénzt. Csak a gyógyszer árát,amit adtak.

2020. aug. 20. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:
33%
A macskánk egyszer macskanáthás volt. Elvittük állatorvoshoz, kapott injekciót, meg otthonra gyógyszert, kifizettük az aznapi kezelést, gyógyszereket. Vissza kellett menni egy hét múlva kontrolra. A cica pár nap alatt sokkal jobban lett, következő hétre semmi baja sem volt már, de visszavittük kontrolra. Megsimogatta, megjegyezte, hogy meggyógyult és ezért még elkért 5000 ft-ot.
2020. aug. 31. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!