Petchef vélemények?
Egy vesebeteg kutyáról van szó, nem egy egészségesről, erről beszélt az a "képzetlen" állatorvos. Nagyon nem mindegy, hogy, hogy nyírjuk ki az állatainkat szerintem.
Minden kutyának más és más az emésztőrendszere, nem csak méretenként, vagy fajtánként van eltérés, hanem egyedenként is, akárcsak nálunk embereknél, náluk is okozhat problémát egy egy étel akár intoleranciáról, akár allergiáról beszélünk.
A jó minőségű táp önmagában tartalmaz mindet, ami kell az állatnak, de fontos, hogy tényleg jó minőségű legyen. Mégis mi a jó? Ez sok mindentől függ. Ajánlott irodalom ehhez: Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám? c. könyve.
A petchef sokban nem jobb egy tápnál, ugyanis a tápanyagokat ugyan úgy hozzá kell adni, mint egy tápnál, így nem értem a nagy sztárolást. Pont pár napja találkoztam egy bűzmirigy gyulladásos kiskutyával, aki ilyet fogyaszt és mondta az állatorvos a gazdinan, hogy adjon mellé egy kis lenmagot, havonta jöhet nyomatni. A nem megfelelő táplálás jó bevételi forrás az állatorvosnak. A lágy bélsártól nem fog kiürülni megfelelően a bűzmirigy.
BARF. Kényes téma. A legfőbb Barfos tudatlanul esik neki ennek. Barf mellé is pótolni kell ásványi anyagokat. Ezért nem ajánlják az állatorvosok, ugyanis oda elég sok mindent tudni kéne. Kezdve a tápanyag megfelelő eloszlástól, a vitaminok túladagolásának elkerülésén keresztül a húsparazitákig. Megint csak a fenti könyvet ajánlom ehhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!