Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Petchef vélemények?

Petchef vélemények?

Figyelt kérdés
2020. aug. 18. 10:55
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Egy vesebeteg kutyáról van szó, nem egy egészségesről, erről beszélt az a "képzetlen" állatorvos. Nagyon nem mindegy, hogy, hogy nyírjuk ki az állatainkat szerintem.

Minden kutyának más és más az emésztőrendszere, nem csak méretenként, vagy fajtánként van eltérés, hanem egyedenként is, akárcsak nálunk embereknél, náluk is okozhat problémát egy egy étel akár intoleranciáról, akár allergiáról beszélünk.

A jó minőségű táp önmagában tartalmaz mindet, ami kell az állatnak, de fontos, hogy tényleg jó minőségű legyen. Mégis mi a jó? Ez sok mindentől függ. Ajánlott irodalom ehhez: Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám? c. könyve.

A petchef sokban nem jobb egy tápnál, ugyanis a tápanyagokat ugyan úgy hozzá kell adni, mint egy tápnál, így nem értem a nagy sztárolást. Pont pár napja találkoztam egy bűzmirigy gyulladásos kiskutyával, aki ilyet fogyaszt és mondta az állatorvos a gazdinan, hogy adjon mellé egy kis lenmagot, havonta jöhet nyomatni. A nem megfelelő táplálás jó bevételi forrás az állatorvosnak. A lágy bélsártól nem fog kiürülni megfelelően a bűzmirigy.

BARF. Kényes téma. A legfőbb Barfos tudatlanul esik neki ennek. Barf mellé is pótolni kell ásványi anyagokat. Ezért nem ajánlják az állatorvosok, ugyanis oda elég sok mindent tudni kéne. Kezdve a tápanyag megfelelő eloszlástól, a vitaminok túladagolásának elkerülésén keresztül a húsparazitákig. Megint csak a fenti könyvet ajánlom ehhez is.

2024. febr. 23. 20:34
 12/13 anonim válasza:
*legtöbb
2024. febr. 23. 20:38
 13/13 anonim válasza:
Bár a kérdés nem mai, de szeretném megosztani a véleményemet, hátha valakinek jól jön. Törpe uszkárunkat korábban táppal etettük, de többször visszajött étkezés után szinte egyből a táp, ezért kezdtem el kutatni. Rengeteget olvastam táp vs barf vs petchef etetésről, de mivel sokat utazunk így a barfot kilőttem,a tápról pedig sok rosszat olvastam. Szerettem volna jót tenni azzal, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas ételt fogyasszon a kutyusunk. Eleinte minden rendben volt, a széklete minimálisabban puhább lett, de nem kóros, majd kb 2,5 hónap után néha egy-két répa és más zöldség darabok emésztetlenül távoztak a kakival. Aztán egyre többször volt hasmenése. Mivel volt már, hogy felevett valamit, így mi ezt annak tudtuk be és 1 nap rizskúra után szépen visszaállt a széklet. ezután kb 1 hét múlva ismét lágy széklet/hasmenés… ez így ment tovább egy kis ideig, mert nem jöttünk rá, hogy sajnos a Petchef miatt van. A végén már is nagyon tudta megemészteni, rengetegszer ki is hányta teljesen emésztetlenül, illetve hátul is viszont láttuk a kaja tartalmát. Most Acana táppal etetjük, nagyon szépen rendbe jött a kakija, úgyhogy biztosan a Petchef miatt volt. Lehet, hogy másnak tényleg nagyon bejön és ez teszi rendbe a kutya emésztését, nálunk határozott NEM.
2024. jún. 8. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!