Kinek mi a véleménye? Nexgard spectra tablettát adok havonta a féléves kutyámnak. Nem káros?
Ugyanezt.
A dokim annyit mondott, hogy nem élnek annyi ideig, hogy káros legyen, míg egy babezia jóval neccesebb.
A mi kutyaink is szedik.
Elozo valszeg a szivferegbe halt bele
Én is ezt használom gyakorlatilag attol a perctől kezdve, hogy a kutyámnak meg voltak az oltásai, és kimehetett az utcára. Most ő is 6 hónapos. Gondolom a káros hatásait hosszútávon értik, de ez ugyanolyan mint az embereknél, nekünk sem egeszseges egész életünkben gyógyszert szedni, viszont vannak betegségek amikor igenis muszáj. Lehetséges, hogy benne van a pakliban az, hogy majd 10-12 évesen a kutyámnak veseelégtelensége lesz, vagy máj problémája, de azért ez nem mindennapos. Az viszont minden napos eset, hogy a kullancs által terjesztett betegsegekbe halnak bele kutyák, a szivfergessegrol nem is beszélve, és ezekhez nem kell várni 10-15 évet, bármikor megtortenhet.
Nem vagyok szakértő, javitsatok ki ha tévedek, ez az en véleményem.
Francia bulldogunknak mi is adjuk minden hónapban,nekünk is orvos ezt ajánlotta, mi kullancsra kértünk megoldást és ezt mondta, mert ugye ez másra is hasznos.
Szerintem nem lehet tökéletesen kezelni a kutyákat, ha hajlamos rá, akkor előbb feladja a veséje, de ha nem akkor ezzel több betegséget kiszürsz. A vidéki keverék kutyám 13 évig élt úgy hogy hetente sütiket kapott, házikoszt, semmi feleslege nem volt, pedig elvileg csoki az méreg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!