Melyik hipoallergén kutafajtát ajánlanátok?
Szeretnék egy kutyust de valamennyire allergiás vagyok a kutyaszőrre és nagyon zavart mindig is hogy magamhoz ölelek egy kutyát és utana egy óriáig tüsszögök. Olyan hipoallergén kutyust szeretnék ami nem a tipikus plüsskutya kinézete van. Eddig amit láttam hipoalergen kutyák azok mind ilyen kis plüsskutyus kinezetük van mint pl goldendoodle vagy a labradoodle. Nekem a kedvenc kutyafajtám az a kaukazusi juhász és én szeretem ha egy kutya rettenthetetlennek és bátornak néz ki. Egyáltalán van ilyen hipoallergen kutya?
(Tudom hogy nem csak a kinézet számít)
Uszkár
Schnauzer
Portug vizikutya
Szamojéd ez hasonlit egy picit a kaura
Afgán Agár
Foxterrier
Puli
Pumi
Ne írjatok már hülyeségeket. A komondor, szamojéd stb. nem hipoallergén kutya.
Kérdező, ki kellene vizsgáltatnod magadat, mielőtt kutyát vállalsz, mert nem feltétlenül a szőrre vagy allergiás, hanem könnyen lehet, hogy a kutya fehérjéire, azaz a róla leváló parányi bőrdarabokra, akkor pedig bármely kutya allergizálni fog.
Schnauzer,foxi,szamodjéd rohadtul nem hipoallergén.
Kutyakozmetikus vagyok. Snaci és a foxi trimmelős fajta,tehát hullik a szőrül. A szamojéd meg dupla szőrű fajta ahogy a kau,husky,akita stb.
Ilyen kutyától fulladásos rohamot kapna a kérdező.
Yorki,uszkár,bichon frise,havanese,bolognese,kerry blue,bedlington, soft coated wheaten terrier,puli ezeknek nem hullik.
Náluk kevésbé jönne ki az allergiád.
vedlős,trimmelős fajták felejtősek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!