Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Nem tudom...

Mit csináljak? Nem tudom meggyőzni őket.

Figyelt kérdés
Mostanában az összes barátom akinek kutyája van pároztatni akarja. És én hiába próbálom meggyőzni őket, nem hallgatnak rám. Adom nekik a linkeket hogy olvassák el, de nem. Tesznek magasról az egészre. Meg hogy az állatorvos ezt meg azt mondta. Erre az oldalra is próbáltam terelni őket de meggyőzhetetlenek. Mint mondjak még? Előhoztam már a menhelyi kutyákat, meg hogy a kutya csak ösztönből szül, az ivartalanítás évekkel meghosszabbítja a kutya életét stb..... 3 barátom is fedeztetni akar. Egyik sem akar szűréseket, tenyésszemlét. Pedig azt is elmagyaráztam miért kell. De egyik fülükön ki, másikon be. Mit mondjak még? Mi a legmeggyőzőbb?
2010. aug. 4. 22:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem a gyepis dolog sem vált be. :( Mindegyik azt mondja, hogy az ő kölykei még meg sem születtek, de már mindnek van gazdája és azok nem fognak erre a sorsra jutni. Na persze. Lehet nem, de lehet igen, vagy majd azoknak a kölykei...

Sajnos akiket személyesen ismerek, eddig egyet ha sikerült meggyőzni. Míg neten keresztül már elég sok embert, addig a személyes beszélgetések során én is csak a falakba ütközöm, meg a süketségbe. :(

2010. aug. 4. 23:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálunk az emberek ilyen hülyék. Sokakat arról sem lehet meggyőzni, hogy láncon nem szabad a kutyát tartani.

Sokak szerint meg, lakásba soha nem szabad kutyát beengedni.

Akkor a másik véglet, amelyik nem fogja fel,hogy a kutya az kutya, és nem ember, főleg nem gyerek pótlék!

De vonatkoztassunk el a kutyáktól. Arról se lehet meggyőzni az embereket, hogy ne dobja már el a szemetet az utcán, hogy nem dohányzó helyen ne gyújtson rá, hogy ne üsse el a gyalogos ha kocsival megy, hogy...és még folytathatnám.

Egyszerűen semminek nincs kultúrája nálunk, és az emberek tudatlanok, ostoba téveszmék szerint élnek, nem törődnek semmivel, nincs bennük felelősség érzet.

Ez van. Meg kell próbálni majd átnevelni az embereket, a felnőttekkel nem lehet mit kezdeni, de például általános iskolában biológia órán, nem a jegesmedvékkel meg a mit tudom én milyen növénnyel meg állattal kellene foglalkozni, amik nem is élnek az országban, hanem a felelős állattartással!

Meg kéne tanítani a gyerekeknek, hogy ez mit jelent.

De persze ilyen sose lesz.

2010. aug. 5. 09:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Ebbe én is mindig belefutok, iszonyat módon fel tud húzni az emberek hozzáállása....Komolyan, én már mindenkinek csak azt mondom, hogy olvassanak bele a netboardon pár kutyamentő egyesület fórumába csak pár percig, hogy lássák mi is a valóság! Csatornából félholtan kimentett kutya, akiért az önkéntes megy el az ájszaka közepén, kútból felhúzott halott kiskutya, akire törmeléket dobáltak hogy elhallgasson végre...és a sor végtelen. Ezek a kiskutyák is mind születtek valahol, "mindnek lett volna gazdája" valószínűleg...csak aztán "valami közbejött". És nem csak keverékek, rengeteg fajtatiszta is van iszonyat körülmények között! Bele kell olvasni a fajtamentők fórumaiba, horror! És csak halkan jegyzem meg, pár évvel ezelőtt mestertenyésztő kiöregedett, elajándékozott szukája végezte a fajtamentőknél, és mikor felhívták közölte, hogy ő ezzel már nem foglalkozik, a kutyát elajándékozta, innentől kezdve nem az ő felelőssége. 10 év körüli volt a kutya....
2010. aug. 5. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!