Hogy beszéljem le a párom a kutyatartásról?
A párom kutyát szeretne, pitbullt vagy amstaffot.
Mondtam neki, hogy oké de munka mellett, hogy oldaná meg a napi 3 sétát + kutyasuli, még több fizika fárasztás, agyi torna.
Erre azt mondta, hogy kertes házba nem kell kutyát sétáltatni hisz ezért van a kert, hogy fusson.
Mondtam neki, hogy ez teljesen hülyeség.
Aztán rákérdeztem a kajára, erre azt válaszolta, hogy maradékot kapna, nem kell a kutyát elkényeztetni.
Rávágtam, hogy felejtse el ez így nem kutyatartás, de akkor is ellenkezik és mindenféleképpen szeretne egyet.
Tanácsok?
Nem veszem senkitől beszolásnak a válaszát.
Csak nem olyan egyszerű kidobni, hisz csak szeretem.
Párom is faluról jön, az anyjánál most is ott az 5 hetes kutya kint az ólban moslékkal etetve, mer' ott van helye... minden javaslatom süket fülekre talál, hogy én városi vagyok nem érthetem, az a rendes kutyatartás.
Érdekes módon a párom mégis megértette, hogy ez nem jó a kutyának (meg más állatnak se, most épp macskánk van), szóval ez nem kifogás.
Ha mindenképpen kutyát akar tartani akkor mivel egy háztartásban éltek az nem csak az ő kutyája,a tiéd is.Nincs olyan egy párkapcsolatban (főleg ahol már közös gyerek/állat a téma),hogy enyém-tiéd.Vagyis nálunk biztos nem lenne..
Neked is van ebbe beleszólásod.Ha nagyon kutyát akar tartani akkor neked is vannak feltételeid,mivel a te házadba is kutyát hoz,a te nyakadra is.
Ha ő nem fog ráérni valamire akkor amikor te igen,akkor mivel a te háztartásodban,a te otthonodban is ott a kutya,neked is el kell tudni látni.
Ha nem akarod vagy valami oknál fogva nem tudod (jelen esetben a tartás módja az indok) akkor ne vegyetek kutyát ameddig meg nem egyeztek.
Mindig is lesznek olyanok akik másképp vélekednek a kutyatartásról,értesd meg vele,hogy létminimumon sem lehet tartani,mert vannak igényei a kutyának.
A kettő között próbáljatok meg találni valami kis kompromisszumot,az égre,nem kell mindenkit kidobni főleg nem egy meg sem vett állat miatt,jézus.Ha szeretitek egymást (már pedig gondolom azért vagytok együtt) te is engedj egy kicsit. :D
Nem azt mondom,hogy etessetek maradékkal és ne sétáltassatok,de akkor segíts be neki,mutasd meg neki,hogy a kutyának szüksége van ezekre.
Videókból,ha mégis beszerzi a kutyát akkor meg a nevelésben.Ha látni fogja,hogy a kutyának tényleg kellenek bizonyos dolgok,hogy jó legyen neki is,nem fog rajta vacakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!