Ti, akik szapitól vesztek kutyát, mi az indokotok rá?
Olvasom sokszor (nem csak gyakorin), hogy még mindig benne van az emberekben a "minek törzskönyv, úgyse megyek kiállításra" duma.
De lassan már a csapból is az folyik, hogy mit művelnek a szaporítók, így szerintem azért lehet tudni, hogy nem csak a törzskönyv megléte a különbség szapi és tenyésztő közt.
Kérdezlek titeket, szaporító támogatók, hogy MIÉRT? 15 évre veszel kutyát, szapitól mondjuk megkapod mittomén, 50-ért. Tenyésztőtől 150-ért. Ha lebontod évekre, aprópénz a vételár, és egy rendes, tenyésztős kutya egészségben fogja végig élni ezt a 15 évét. Tényleg nem éri meg összespórolni 100 ezer ft-ot arra, hogy ne kínozzák az anyját, kapj egészségügyi garanciát, legyen egy fizikailag szellemileg ép, boldog kutyád?
A kérdés nem provokáció, ha veszekedés lesz, töröltetem az egészet. Tényleg, őszintén meg akarom érteni, hogy egy nem vészesen nagy összeget miért nem lehet egy hosszú távú társra beáldozni).
A kutyusunk anyukaja az uszkar es az apukaja pedig a spaniel. Ez volt a 2. alom, egyben az utolso.
Nalunk volt follow up, foleg az elejen. Meg most is beszelunk a tenyesztovel, de leginkabb 2 masik kolyok gazdajaval. A tobbivel nem tartjuk a kapcsolatot. Mivel lutri kutya, mindenki magyon kivancsi volt, hogy milyen tulajdonsagokat orokolnek, hasznalhatoak-e munkara, hipoallergenek lesznek-e, es kialakulnak-e betegsegek.
Egy pelda, hogy a mi kutyank felig uszkar letere utalja a vizet, a testveret meg nem lehet kihozni a tengerbol.
Szomszédom törzskönyves kutyája patella-ficamos, 120 ezer lesz a műtét... Én szapis kutyámnak, akit anno ajándékba kaptam, semmi baja :D ezt hívják szívásnak
Ahogy másik válaszolok is írta, nem minden fekete-fehér.
De ha annyira jók a tenyésztők, akkor kiállítási címért miért képesek egy egész fajtát megnyomorítani? Hmm? Lásd németjuhász, pekingi, bulldog.
Egyiket sem a szaporítók tették olyanná amilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!