Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal?...

Mit csináljak a kutyámmal? Nagyon neveletlen, nagyon rossz!

Figyelt kérdés
Két éves keverék kutya, de nagyon rossz. kiskorában nevelgettem, de mostanság nem jut rá annyi idő sajnos. játszani szoktunk meg sétálni, de nagyon nehéz vele. mindenkinek neki akar menni, de közben iszonyatosan fél, mindent és mindenkit megugat , a szomszédok már kiutáltak szinte emiatt az utcából, mert vonyítós ugatása van. éjjel-nappal. hiperaktív, de triplán. mit tegyek? és a legnagyobb baj, hogy egy ideje állandóan ugrál az ajtóra, már iszonyatosan néz ki. éjszakánkét nem alszok mert dübörög. mit tegyek? nem akarok elverni. és elvinni sem akarom kiképzőhöz. se pénz, se idő. én mit tudok kezdeni vele? mások azt mondják idegbajos kutya. ez így van, de attól lehet vele kezdeni valamit. nem?
2010. aug. 4. 08:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Olvass: *****

És nézz: [link]

Ha lefele gögetsz a második linken, ott találod a póráz két végént.

Ezen kívül meg nem is értem, hogyha nincs időd vele foglalkozni, akkor mégis miből gondolod, hogy majd jól fog viselkedni?

A kutyát le kell fárasztani, testileg is, meg szellemileg is. Ha fáradt lesz, majd nem lesz kedvekaparni az ajtót.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. aug. 4. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"se pénz, se idő. "

Ez a baj. Így nem kell kityát vállalni, mert ennek csak mellőzöttség és az abból kialakuló pótcselekvések lesznek az eredményei.

Nem nevelgetni kell, hanem erős kézzel fogni kiskorában. Nem csoda, hogy most mindenféle viselkedési problémája van.

Max a kutyasuli segíthetne rajta, az is nehezen, ha már felnőtt.

2010. aug. 4. 09:01
 3/7 A kérdező kommentje:
nem tudom, de a legtöbb rokonom, szomszédom, barátom, munkatársam azt mondja, hogy a kutya az kutya. tanítani kell, nevelni, játszani vele, de azért nem lehet mindennap, minden hétvégén, stb. esténként fél óra, hétvégén egy-két óra és kész. én is ennyi időt töltök vele, de inkább többet. ezért nem értem. de köszönöm a válaszokat, mindjárt el is olvasom a linket :)
2010. aug. 4. 09:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A kutyád iskola példája a neveletlenségnek, a szocializáció hiányának.

Fél az idegen dolgoktól, emberektől, a kinti környezettől, és a legjobb védekezés a támadás: amitől félek, azt megpróbálom elijeszteni => támadó fellépés, viselkedés.

A hiperaktív viselkedés, a folyamatos ugatás, vonyítás, az ajtó kaparás a foglalkozás hiányát jelentik. A kutya nincs lefárasztva, azért tombol és rombol, ő így tudja levezetni az energiáit.

A verés ezen semmit sem segít.

Következetes kell nevelni, illetve le kell fárasztani, napi játék, séta, tanulás formájában.

Ez nem a kutya hibája, hanem a te hozzá nem értésedé.

A két legfontosabb linket elküldték. Az a "marhacsapás", annak mentén ki tudod javítani az alapvető hibákat.

2010. aug. 4. 10:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon ajánlom a Kutyapszichológia című könyv elolvasását! Nagyon fontos, hogy a kutyád lelkiállapota pont olyan mint a te lelkiállapotod. Nyugodtnak és magabiztosnak kell lenned vele szemben különben sohasem lesz kiegyensúlyozott.

border collie kutyám van aki kifejezetten hiperaktív és egy percre sem áll le, de ennek a könyvnek a segítségével 3 hét alatt nyugodt társat neveltem belőle. Persze a gyerekkori szertelensége megvan de amúgy semmi gond nincs vele.

2010. aug. 4. 10:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Az ismerőseid rosszul tudják. A kutya az kutya, ez igazi, ezért úgy kell vele bánni mint egy kutyával és nem pl úgy mint gy kisgyerekkel ahogy sokan teszik. De ezen kívül igenis minden nap foglalkozni kell vele, nevelni, játszani vele, fárasztani. Ha te ezt nem tudod megtenni akkor nem való neked kutya. Mert rajta is látszik hogy csak szenved, nem poénból problémázik ennyit.

Ha az ismerőseid kutyáinak nincs ilyen problémája látszólag az nem azt jelenti hogy jól csinálják.

Ma már rég túlhaladott az a gondolkodás hogy a kutyának kint a helye házat őrizni azt néha ránézünk és kész. Más emberek is dolgoznak meg van életük de ettől g ég tudnak foglalkozni a kutyával. Hogy a nagy kutyásokról már ne is beszéljünk. Az ő életük sem csak a kutya körül forog mégis ki tudják képezni a kutyájuk meg versenyezni meg minden.

Ajánlom hogy add oda valakinek aki ért hozzá, ha így állsz a dologhoz. A kutya bizony pénz és idő.

2010. aug. 4. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy nem csak mennyiségi időt kell a kutyával tölteni, hanem minőségit is!

A kutya érző lény, a Tiéd félős. Mit teszel azért, hogy a félelmei csökkenjenek?

Hiperaktív, és Te csak labdázol vele. Mennyire lehet ez unalmas neki? Mennyire fáraszthatja le?

Hidd el, van olyan foglalkozási mód, amivel célirányosabban, hasznosabban tudod eltölteni a kutyával az időd!

Kérj segítséget a félelmei oldásához:

[link]

Próbáld változatosabb helyekre vinni, hogy új dolgok történjenek Veletek!

Ha egy kicsit nyitottabb vagy a kutya belsejében lakozó dolgokra, nagyon kellemes meglepetések érhetnek!

2010. aug. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!