Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom a kutyám hozzászo...

Hogyan tudom a kutyám hozzászoktatni a nagy kutyákhoz?

Figyelt kérdés

Egy 13 kilós angol cocker. Más kutyák nem igazán érdeklik. A vele hasonló méretű és kisebb kutyákkal összeszagol, aztán tovább áll szaglászni a fűben. Csak három kutyával szokott volt játszani. De kettővel már nem találkozunk, a harmadik meg a miénk.

Tehát alapból sem valami barátkozós, de amikor nagy kutya jön, akkor nagyon befeszül. Behúzza fülét, farkát, lapít, idegesen néz. Ha a nagy kutya levágja, hogy fél és óvatosan közelít felé, akkor megszaglásszák egymást, de utána el is slisszol. Viszont ha rámenősebb, akkor odáig fajul a helyzet, hogy rámordul a nagy kutyára, vagy rávakkant ilyen vékony hangon.

Eddig nem volt belőle baj, a kuyták gazdái is megértőek voltak, de egy instabil kutyából ez kiválthat ellenreakciót, azt meg nem szeretném. Ha pórázra rakom, akkor mégrosszabb, mert akkor nem tud elmenni és bepánikol. Hogy kéne erről leszoktatnom, meg úgy általánosságban elérnem, hogy jobban érdekeljék más kutyák? A másik kutyánkkal is legtöbbször elutasító, ha az játszani akar vele.

2020. júl. 31. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Ha tart tőlük, nem gondolom, hogy erőltetni kellene szegényt erre
2020. júl. 31. 00:13
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Egy bizonytalan kutyával idegen kutyákat abszolút nem ajánlom hogy megismetesd. Benne marad ez az emlék hogy 'úristen a múltkori nagyobb kutya az dominánsan viselkedett velem tőle is félni kell' teljesen leamortizálod szegényt. Ha ismersz idős nyugodt habitusu kutyát vele nyugodtan mehettek sétálni ketten meg barátkozni.

Pórázon nem kellene ismerkedni más kutyákkal, jobban befeszül tőle a kutya hogy mostmár menekülni sem tud sehova.

Ajánlom a kutyaiskolát.

Az én kutyám is félős bár ő 7 hónapos. A tiéd nem tudom hány éves de egy idősebb kutyából nehéz kinevelni ezt a viselkedést.

Na szóval a mi kutyánk ugye ez jó voltert a kutya suliban más kutyákat is látott. Pár alakom után (miután megszokta a környezetet) utána pedig otthagyták kutyanapközibe.

Ez teljesen úgy működik mint a gyerekeknél. Reggel beadtuk délután pedig mentünk érte.

És mivel 7 órát volt egyedül kB ezért kénytelen volt más kutyákkal is foglalkozni és a társas viselkedést is tanulja. Havanesem van egyébként. Mivel nem volt súlyos eset ezért nagyon jótt tett neki ez. Még pár alkalom kell neki de már alakul.

(persze ne először ezzel kezdjetek, beszéljétek a trénerrel hogy mit ajánl nektek. Csak leírom hogy mi így haladást értünk el)

2020. júl. 31. 00:29
 3/9 anonim ***** válasza:
22%

'Na szóval a mi kutyánk ugye ez jó voltert a'

Na szóval a mi kutyánk ugyan ez volt de a...

Bocsánat már este van :D

2020. júl. 31. 00:32
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Te nem félsz attól a nagy kutyától?
2020. júl. 31. 06:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Vidd kutyás helyekre. Pl a keszthelyi kutyás strandra és próbálkoz hátha összebarátkozik egy nagyobb kutyussal
2020. júl. 31. 08:29
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Megmondom oszinten mi a helyzet, akar elfogadod akar nem:

Te valojaban belul aggodsz minden nagy kutyaval talalkozaskor, mert arra gondolsz, hogy baj is tortenhet. A te feszultsegedet erzi meg a kutyad es ezert elbizonytalanodik. Te vagy minden feszultseg okozoja, csak nem is tudsz rola. Probalj meg magabiztos lenni es ne felj a nagykutyatol ... minel nagyobb egy kutya, annal nyugodtabb es kiegyensulyozottabb.

Attol sem kell tartanod, hogy a kutyad "idetlen" vakkantgatasaibol es ugrandozasabol baj lesz, a kutyak tokeletesen jol tudjak, hogy milyen viselkedesre kell tamadolag reagalni, a te kutyad viselkedese nem fog kivaltani tamadast. A felelem, a befeszules, a kutya hivogatasa, a kutya felvetele ... viszont igen! Viselkedj termeszetesen es ne feltetelezd a masik kutyasrol, hogy elengedne a vad kutyajat.

2020. júl. 31. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Gyere fel egyszer a harmashatar-hegyre reggel 7-9 ora, vagy 14-16 ora kozott es szivesen talalkozom veletek, hogy nagykutya temaban megnyugodhass.

Hatalmas alabaim van, meg nagyon fiatal es ezert nem is 100%osan jolnevelt, meg is tokeletesen alkalmas lenne arra, hogy megnyugodhass nagykutya temaban.

Amugy szerintem ha egy kutyasulit megkeresel ezzel a problemaddal, hogy aggodsz a nagykutyas talalkozasoktol, akkor biztos segiteni fognak. Erdemes elmenni!

2020. júl. 31. 11:14
 8/9 A kérdező kommentje:

6. Tök jó, hogy gondolatolvasó vagy.

Nem félek a nagy kutyáktól. Nagyanyámék németjuhászával nőttem fel, meg egy darabig postás is voltam, tehát hozzá vagyok szokva a támadó viselkedésű kutyákhoz is. Attól sem tartok különösöbben, hogy az enyémnek valami baja lenne, mert el tud futni, meg én is közbe tudok lépni, ha valami van. Plusz eddig egy kutya sem vette rossz néven a dolgot.

A kérdést azért írtam ki, mert ettől még szerintem sem pálya, hogy ez mindig stressz legyen neki, ezen szeretnék változtatni.

Tehát a kutya magától fél. Amikor odamegyek megsimogatni egy nagykutyát, akkor is elkerüli.

Kiskorában a kerítésen keresztül majdnem elkapta egy németjuhász, meg nem is nagyon vannak nagykutyás ismerőseim, úgyhogy ez is közre játszhat.

2020. júl. 31. 15:53
 9/9 anonim válasza:
Szerintem ne erőltetsd. Ha nem nem
2020. aug. 1. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!