Hogyan lehetne hozzászoktatni a kutyánkat az új kölyökkutyushoz?
8 éves labi-roti keverékünk van, lány kutyus. Kb 2 hete lett egy másik kiskutyánk, keverék, valószínűleg van benne steffordshire terrier, ő kisfiú.
Először nagyon örült neki a kutyánk, de aztán amikor a közelében van, morogja őt. Ugyanúgy foglalkozunk vele is, hogy nehogy azt érezze, hogy hanyagolva van. Meg nem is nagyon szeret egy helységben lenni vele. Viszont ha éjszaka a kicsi valamilyen hangot ad ki, rögtön ellenőrzi a nagy, hogy mi van vele.
Idő kell neki, hogy jobban megszokja? Normális a viselkedésé?
Normális ez a fajta viselkedés. A nagy kutyus egy darabig úgy fogja érezni hogy jött egy hivatlan vendég, el akarja foglalni az ő területét. Azr szokta meg hogy a figyelem csak rá irányul, most viszont úgy érzi van egy versenytársa akivel versenyezni kell a figyelemért. Emelett a kölyök nyilván izgága, ezt nem minden felnőtt kutya viseli jól (idővel elviseli). A morgással a kölyök tudtára adja hogy " Az én területem vagy, az én játékomat rágod, az én alfavezéremel cimborálkodsz, az én tálamból eszel/iszol! Ha maradsz tudd, én vagyok a te főnököd!"
Az agódás minden szukába benne van. Még az ivartalanított állatokban is.
Idő kell! Minden megoldódik, idővel.
Ha a kölyök kamaszodni kezd majd újjab nehéz időszak lessz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!