Miket lehet főzni egy kutyának? Milyen ételt készítsek neki?
Szokásos rizs-hús-sárgarépán túl.
Mivel lehet helyettesíteni a rizst, milyen húst adjak, milyen zöldségeket lehet a répán kívül és mi egyebet lehet még tenni a kajájába?
(Idős kutya, most fogadtam örökbe, nem szeretnék száraztápot adni neki, én szeretném készíteni az ételét. Minden ötletet felpontozok.)
10-es, félreérted, senki nem állította, hogy nem lehet probléma a kutya etetése, de az ilyen főzni akarok kérdéseknek 90%-a itt arról szól, hogy a kedves gazdi gyerekként kezeli a kutyát és azt hiszi, jót tesz azzal, ha főz, és azért nem ad tápot. Vagy változatos kosztot akar adni az alapvetően monodiétás kutyának, aki aztán jobb esetben kifossa a belét is a finom neki főzött kajától (rosszabb esetben nem, csak hiánybetegségei lesznek). Miközben a kutyának semmi baja nem lenne a táptól, fogatlan öreglegényeknek be is lehet áztatni. Ismétlem, nem a te kutyádról van szó, hanem az itteni főzős kérdések kutyáiról.
Arról nem is beszélve, amikor jön az egyeshez hasonló észkombájn és hagymát ajánl a kutyának, amit a főzni vágyó lelkesen meg is csinál, hiszen az mennyivel jobb mint a táp. Végülis a kismami fórumokon is ilyen szépen beszélik meg, hogy körtepép vagy almapép, ha érted hogy értem :)
A halat nem szabad adni minden nap és abból sem ehezi bármelyiket, mert nagyon sokban hatalmas szálkák vannak.
Én a kenyeret sem ajánlanám, mert rengeteg kutya érzékeny a gabonára és allergiás reakciót válthat ki, annak a kikezelése meg húszszorosába kerül egy minőségi kajának.
Tojást sem jó rendszeresen adni, abból is heti 1-2 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!