Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miket lehet főzni egy kutyának...

Miket lehet főzni egy kutyának? Milyen ételt készítsek neki?

Figyelt kérdés

Szokásos rizs-hús-sárgarépán túl.

Mivel lehet helyettesíteni a rizst, milyen húst adjak, milyen zöldségeket lehet a répán kívül és mi egyebet lehet még tenni a kajájába?

(Idős kutya, most fogadtam örökbe, nem szeretnék száraztápot adni neki, én szeretném készíteni az ételét. Minden ötletet felpontozok.)

2020. júl. 28. 16:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

10-es, félreérted, senki nem állította, hogy nem lehet probléma a kutya etetése, de az ilyen főzni akarok kérdéseknek 90%-a itt arról szól, hogy a kedves gazdi gyerekként kezeli a kutyát és azt hiszi, jót tesz azzal, ha főz, és azért nem ad tápot. Vagy változatos kosztot akar adni az alapvetően monodiétás kutyának, aki aztán jobb esetben kifossa a belét is a finom neki főzött kajától (rosszabb esetben nem, csak hiánybetegségei lesznek). Miközben a kutyának semmi baja nem lenne a táptól, fogatlan öreglegényeknek be is lehet áztatni. Ismétlem, nem a te kutyádról van szó, hanem az itteni főzős kérdések kutyáiról.

Arról nem is beszélve, amikor jön az egyeshez hasonló észkombájn és hagymát ajánl a kutyának, amit a főzni vágyó lelkesen meg is csinál, hiszen az mennyivel jobb mint a táp. Végülis a kismami fórumokon is ilyen szépen beszélik meg, hogy körtepép vagy almapép, ha érted hogy értem :)

2020. júl. 29. 11:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Értem, persze. :) én mondjuk ha lenne annyi időm és bírná a kutya, akkor szívesebben főznék neki, mert abban nagyjából tudom, hogy mi van. Most a tápokkal kísérleteztem és örültem magamnak, hogy a Taste of the wild milyen jó (nem is rágta magát tőle), erre itt olvasom, hogy nem ajánlják, mert sok volt benne az ólom. Úgyhogy most azzal is leálltam és kerestem mást.
2020. júl. 29. 13:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Rizs helyett lehet száraz kenyér folyadékba áztatva, húst adj neki, a halat ajánlom, de adhatsz neki főtt tojást és nyerset is, héjával együtt, mert nagyon egészséges, és leginkább répa, borsó, paprika, uborka és a cukkínit ajánlom
2020. júl. 29. 23:08
 14/14 anonim ***** válasza:
52%

A halat nem szabad adni minden nap és abból sem ehezi bármelyiket, mert nagyon sokban hatalmas szálkák vannak.

Én a kenyeret sem ajánlanám, mert rengeteg kutya érzékeny a gabonára és allergiás reakciót válthat ki, annak a kikezelése meg húszszorosába kerül egy minőségi kajának.

Tojást sem jó rendszeresen adni, abból is heti 1-2 nap.

2020. júl. 30. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!