Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy győzhetném meg apukámat,...

Hogy győzhetném meg apukámat, hogy legyen egy kutyánk?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta szeretnék kutyát. Panelban lakunk apukámmal, és azt mondja mindig, hogy lakásba nem való kutya (rokonoknak egyébként panelban van 1 kutyájuk). Átgondoltam, reggel 6 körül kelnék, levinném 20-30 perces sétára, utána mennék suliba (nap közben egyedül lenne). 2-3 körül hazaérek, akkor is levinném 10-20 percre, utána tanulnék. Még este 6 körül is levinném. Hétvégén hosszabb túrákra mennénk, egyébként is többet kéne mozognom. Természetesen sokat játszanék vele, imádom az állatokat :). Kb. fél éve vettünk egy nyuszit, őt is rendszeresen gondozom, cserélem az alomját, adok neki friss vizet, kaja elé van téve egész nap, önkiszolgáló. Sokszor alszik az ágyamon, együtt szoktunk tv-t nézni :).

Kölyökkutyust szeretnék, hogy össze tudjam szoktatni a nyuszival. Állatorvoshoz visszük a nyuszit oltásra évente, vinnénk a kutyát is. Barátaim 1-2 van, velük sem olyan szoros. Mentálisan eléggé a padlón vagyok, szerintem a kutya javítana rajta egy kicsit...

(Egyébként Cavalier King Charles spánielre gondoltam)

Hogy győzhetném meg apukámat a kutyáról ?

2020. júl. 28. 13:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%

jó ötlet, 10-es :-D

egy ismerős apuka - a gyerek szintén kutya után vinnyogott -, beállította a gyerek óráját reggel 6-ra és a kölyköt leküldte a ház elé 30-50 percre. pechje volt a gyermeknek, mert éppen hideg tél (is) volt..

egy hónap múlva a hajnali kelések és ház előtti ácsorgások után sírva mondott le a kutyáról.

oké, a ház előtt állva nem annyira szórakoztató az élet, mint egy kedves kutyussal sétálva, de jó nagy tanulság volt, hogy ez neki nem menne

2020. júl. 28. 14:31
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A lakásunk nem olyan kicsi, 100 nm körül van. Kisebb városban lakunk, a közelben nincs kutyamenhely, ezért nem tudok önkénteskedni, de menhelyi kutyán gondolkodtam én is. 15 éves leszek nemsokára ;) egyébként kutyasétáltatással nem lenne gond, a papámék falujában még 10 éves korom körül sokszor elvittem a szomszéd kutyáit sétálni, nagyon szerettem sétálni velük (sajnos elköltöztek)

2020. júl. 28. 15:28
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem jó ötlet nyaggatni a szülőket ilyennel, 15 évesen már amúgy is kinőttél az ilyenekből. Azt megkérdezheted, hogy mik az aggályaik, már elég nagy vagy, hogy megértsd, ha esetleg anyagilag nem álltok úgy, hogy egy esetleges betegség/sérülés miatti nagyobb kiadás beleférjen (követek pár menhelyet, fajtamentést, legutóbb egy kutya szívféreg műtétje 400 ezer Ft-ba került, amire pénzt gyűjtöttek), vagy ha allergiaprobléma miatt nem akarják például. Meg te is mész továbbtanulni valószínűleg, amikor kevesebb lehet az időd a kutyára, nekik meg talán nem fér bele annyira az idejükbe. Esetleg ha meg tudnál alkudni egy idősebb mentett kutyával, akinek nincs már hátra 10-15 év, de érettségiig még boldoggá tudjátok tenni az élete hátralévő részét, és egy idősebb kutyának nem is kell feltétlenül sok szaladgálás, viszont kutyázhatnál, lehet, hogy ebbe jobban belemennének. Aztán ha már önálló leszel teljesen, külön a szülői háztól már nem fog kelleni a szülők engedélye a kutyához.
2020. júl. 28. 16:40
 14/17 anonim ***** válasza:
34%
Próbáld ki, hogy naponta 3-szor elmész az utcába egy 30 perces sétára és utána nem csinálsz semmit a következő sétáig. Hamar be fogod látni, hogy ez így nem élet... A kutyád le fogja élni az életét ilyen ""törődés"" mellett, ahelyett hogy MEGélné az életet! Gondolkodj egy kicsit el ezen, mielőtt kutyát vállalsz.
2020. júl. 28. 18:29
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Azzal, hogy kutya panelba nem való, nem értek egyet. Két közepes termetű kutyám van panelban, köszönik szépen, imádnak itt lenni. Napi 4-szer megyünk sétálni, 6 körül 20-30 perc, 9 körül 1-1,5 óra, 14 körül megint csak 1-1,5 óra, 19 körül 30-40 perc. Aktív séták, kutyafuttatós a kettő hosszabb, így más kutyákkal is fárasztják egymást. Mikor iskola van, nagyszülő jön át, gyors eü. sétára leviszi őket 9-10 körül, kicsit itt van velük, majd később hazajövök, és én is leviszem őket, hogy le is fáradjanak. Szintén 15 vagyok. Apukád, hogyha szeretne kutyát, egy idő után bele fog egyezni, ha nem, nem szabad erőltetni. Az enyém 12 év után magától hozta fel, hogy most úgy dolgozik, hogy lehetne kutyánk, senki nem nyaggatta. Azóta más beosztása van, de megoldjuk, és a második kutyusba is simán beleegyezett, mert az elsőt is imádja. Én nem erőltetném, ha abszolút nem szereti őket/nem szeretne kutyát.
2020. júl. 28. 20:03
 16/17 anonim ***** válasza:
83%

Iszonyatosan kevés, amit leírtál.

Számszerűsítve 30-50 perc sétát írtál, több részre bontva és maximum háromra.

- Kevés az eü. séták száma, este 6-tól reggel 6-ig nem fogja bírni a kutya.

- Vészesen kevés az időtartam is, 20 perc alatt a háztömböt alig lehet megkerülni, ami egy idő után rémesen unalmas.

- Hogy képbe kerülj, az ezer éves, mentett, kinti-benti kutyámnak volt napi másfél óra sétaadagja (amíg be nem ütöttek az ízületei).

- Egy kölyöknek teljesem más mozgás, illetve eü séta igénye van. 8 hónapos korával bezárólag megközelítőleg annyi órát bír ki ürítés nélkül, ahány hónapos.

És egy büdös betűt nem írtál a tanításáról. Persze, szobatisztaságra lehet szoktatni, persze, hozzá lehet szoktatni a nyuszihoz, de ha annyiszor 5Ft-om lenne ahány olyan lúzerrel találkoztam, aki akkor jött rá, hogy fogalma sincs mindezt HOGYAN kell, amikor Buksika már végighugyozta a perzsaszőnyeget és hülyére ugatta a nyuszit/cicát, akkor én már milliomos lennék.

A már meglévő állat a prioritás. A nyuszik, ha jól tudom érzékenyek a stresszre. Mielőtt kutyát veszel magadhoz, tanuld meg hogy lehet a két állatot összeszoktatni.

Más: költségek. Nyiss egy excel táblát és kezdd el kimatekozni, hogy milyen költségekkel jár a kutya! Három lapfület ajánlok, egyet a folyamatos költségeknek (pl. kaja, parazitamentesítés, amortizált dolgok pótlása), egyet az egyszeri költségeknek (kutya ára, ivartalanítás, stb.), egyet pedig az esetleges költségeknek: pl. állatorvosi kezelés. Érdemes NEM (csak) minimum összegekben gondolkodni, mert bármikor kiderülhet hogy pl. allergiás a kutya és nem jó neki a 800Ft/kg-s csirkés kutyatáp. Mivel első kutyád lenne érdemes a kutyaovit, kutyasulit is felírni a listára.

Még más: a Cavalier King Charles spánielek szuper családi kutyák. Viszont iszonyatos betegségeik vannak. Szívbetegség is, neurológiai is. Tessék utána nézni. Meg annak is, hogy honnan veszel kutyát.

2020. júl. 28. 21:01
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

Egyetértek apukáddal és az előttem válaszolóval.

A séták baromi kevesek és egy kiskutyáról beszélünk aki nagyon max 2 óra után bepisil. Ráadásul egy betűt nem írtál a tanításáról. Plusz a kutya rohadt sok pénz, lehet apunak nincs is rá.

Nyulad is van, tudtommal nehezen bírják a stresszt márpedig egy új kutya igenis az. Foglalkozz a nyuladdal többet apukádat pedig ne nyagasd ezzel. Majd ha elköltözöl és önálló kerested lesz megértés mennyibe is kerül egy kutya,és akkor vállalhatsz is

2020. júl. 31. 01:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!