Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A száraztáp eláll fél évig?...

A száraztáp eláll fél évig? Ha felvan bontva?

Figyelt kérdés

2020. júl. 24. 18:27
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
28 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

lehetséges, hogy eláll, és esetleg nem ülnek bele a férgek/egyéb rovarok(régi macskatáppal jártuk meg, egyből ki is dobtuk)

ha el is áll, és nem romlik meg, elmegy a szaga/íze, mert fel lett bontva, és az állat már nem fogja szívesen, sőt lehet, hogy egyáltalán nem fogja megenni.

szerintem inkább vegyél frisset, az jobb volna, az adott állat is valószínüleg szívesebben megenné:))

2020. júl. 24. 18:39
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Elvileg a csomagoláson kell lenni egy lejárati dátumnak.
2020. júl. 24. 18:48
 3/17 A kérdező kommentje:

Vennénk egy 8kg-os Brit Prémum tápot, az 5kg-os kutyusnak, kiszámoltuk, hogy majdnem 4 hónapig kitart ha csak azt adjuk, de mellette mi heti 3-szor adunk neki husit is így kitart neki fél évig.

Ha pl.:hajgumival összefogom akkor is kimegy a tápanyag belőle?

2020. júl. 24. 18:50
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

Igaz, hogy macskás, de a száraz eledel tárolásáról ír.

[link]

2020. júl. 24. 18:56
 5/17 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem eláll
2020. júl. 24. 18:56
 6/17 anonim ***** válasza:
84%

első vagyok, ilyen esetben szerintem szerezz be egy jól záró dobozt, vagy zsákot, ami nem ereszti át a levegőt, és tartsátok száraz helyen, így valószínüleg eláll.

nem csináltam ilyent, így csak gondolom, hogy ez megoldás lehet. nálunk két közepes kutyánál 10 kg-s zsákot veszünk, aminek a lezárására nem szentelünk különösebb figyelmet, így a levegő átjárhatja, de megfigyeltük, hogy a vége felé már nem eszik olyan szívesen, mint első nap.

2020. júl. 24. 18:59
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a belinkelt oldalt.

Veszünk egy csomaggal megnézzük meddig áll el, esetleg aki Brit Premiummal etet az tudna nekem mondani egy lejárati dátumot?

(Tudom, hogy mindegyik máskor jár le, csak következtetés képpen érdekel.)

2020. júl. 24. 19:12
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
A szavatossági idő bontatlan csomagra értendő. Én az évek alatt egy Brit Premiumot dobtam csak ki anno, mert megromlott 2 hónap állás után, de szerintem csak pechem volt vele, mert sem előtte, sem utána nem volt ilyen problémám vele.
2020. júl. 24. 20:18
 9/17 anonim ***** válasza:
54%

A lejárati dátum a zsákon rajta van.

Ha mindig alaposan lezárod a zsákot, nem fog kiszáradni a táp. Akkor nem eszik szívesen már, ha nyitott zsákban van a kaja. Egy idő után kiszárad a külseje, ami tulajdonképpen az illatot adja és némi zsírt tartalmaz. A kutyák leginkább a szag alapján tájékozódnak, milyen kaja is van előttük.

2020. júl. 24. 20:34
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Eláll igen. KIVÉVE ha benedvesedik. Meg elmegy a szaga, és van ilyan állat, aki akkor nem eszi meg, ha már nincs olyan szaga
2020. júl. 24. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!