Száraztáp mellé milyen konzervet ajánlotok?
Semmit nem kell adni egy jó minőségű táp mellé. Nem érdemes keverni hússal sem, mert egy érzékenyebb kutyánál emésztési gondok adódhatnak.
Második: ha nem értesz valamihez, inkább ne szólj hozzá. A chappi kb. ipari hulladék, kutya etetésére nem alkalmas.
3-as ne haragudj de állatorvos vagy? Tudsz nekem szakmai lapot mutatni ahol megvizsgálták a táp összetételét, hogy tényleg nyesedék-e vagy csak úgy mondod? Ha állatorvos vagy akkor ne haragudj de tényleg érdekel miért noname nyesedék a Chappi. Mert tényleg érdekel hogy honnan az információ. A Nébih is tesztelte 2015-ben szóval nem igazán értem. Egyébként kutyatartó voltam a 90-es évekbe és kisvárosba tápanyag összetétel alapján ez volt a legmegbizhatóbb táp. De pl. a száraztáp majd 10 ezer forint szóval ha nyesedék szerinted akkor bizonyára be se vizsgálták és elkérnek érte méltánytalan pénzeket. Egyébként én száraztápnak anno Pedigret vettem. Jöhet a lepontozas.
De amiket ajánlottam kettőt a Royal Canin és a Purina ezeket állatorvosok is szokták ajánlani. De a kutya fajtájától és az anyagcseréjétől is függ hogy mit szeret jobban a gyomra.
És tudod is hogy miből mennyi ami egy kutyanak kell %-ra fajtatol es testsulytol fuggoen?
Egyebkent ez is egyeni dolog mert olvastam hogy minosegi taptol fosott a kutya szo szerint. Szerintem tudni kell a tap osszetetelet, hogy mennyi a normalis es hogy melyikre mondja azt a kutya gyomra hogy jöhet.
Azert köszönöm a nem infot én már találtam szakmai adatot.
A kutya ragadozó állat, így nagyjából abból lehet kiindulni, mit eszik az őse, a farkas. Főként húst, inakat, porcokat, belsőségeket, bőrt, némi növényi eredetű táplálékkal (gyomor tartalma például).
Az biztos, hogy nem a gabona a fő tápláléka, ami az olcsó tápok fő összetevője.
Igen, gyors tápváltásról foshat a kutya, ha addig egy rossz minőségű tápot kapott, fokozatosan kell váltani. De a legegészségesebb talán a BARF étrend.
Örülök, hogy találtál szakmai adatokat. :)
Összetevők
Gabona, növényi melléktermékek, hús és állati melléktermékek (4% a marha a piros krokettekben, 4% szárnyas a barna krokettekben), olajok és zsírok, ásványi anyagok, zöldség (4% sárgarépa a narancssárga krokettekben, 4% borsó a zöld krokettekben).
Adalékanyagok:
Antioxidánsok, színező anyagok.
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok:
A-vitamin (6.500 NE/kg), D3-vitamin (720 NE/kg), E-vitamin (50 mg/kg), réz-szulfát pentahidrát (8 mg/kg), mangán-szulfát mono-hidrát (9 mg/kg), kálium-jodid (0,7 mg/kg), cinkszulfát monohidrát (41 mg/kg).
Ez minden csak nem megbízható táplálék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!