Hogy lehet nem félni/undorodni a kutyáktól?
A legtöbb kóbor kutya az utcán nem bánt,ők elvannak a természetben,örülnek, hogy kinn lehetnek
A kutyának nem kell belenézni a szemébe mert azt a kutya automatikusan kontaktusként fogja fel és akkor közeledni fog, ha rá sem hederítesz csak elsétálsz mellettük akkor rád se fütyűlnek
Általában azok a kutyák támadnak akik védelmezik az általuk kinézett területüket ezek a pásztor jellegű kutyafajták, legyen az a terület keritésen belül vagy kívűl mindegy,mert a kutya gondolja úgy, hogy az még mindig az ő területe a keritésen kivűl is
Az agresszív kutyáktól mindenki fél, ez a félelem nem is fog megszűnni
Paprika spray a megoldás ellenük, tele kell fújni a szemüket meg az orrukat vele ha támadnak és egyből visszább vesznek és meghátrálnak
A támadás miatt rögződött beléd a félelem a kutyák iránt. Amíg bármilyen, akár ismerős kutya közelében él benned a félelem érzése, azt minden kutya megérzi.Még a legbújósabb kutya is ilyenkor zavarba jön, mert nem érti a belőled áradó félelem okát.
Ha van a családodban olyan kutya, amelyikkel szemben úgy érzed, kevésbé vagy elutasító, el kezdhetnéd némi jutalomfalattal magadhoz hívni, majd pl leülteted vezényszóval. Adsz neki egy jutit, ha megcsinálta és elsőre talán ennyi is elég.
A kutyaiskolánkba szoktak kijönni gyerekes szülők. Van, hogy a gyerek előtt a gazda az ülő kutyával csináltat egy pacsit. Majd a gyerek is megpróbálhatja ugyanezt. Ez az első lépcső. Természetesen nyugodt, aranyos kutya kell hozzá.
Az igaz, ha a családtagjaid kutyái neveletlenek, ugrálósak, csipkedősek, nehéz a félelmedet velük gyógyítani.
Én kiskoromtól félek a kutyáktól, de annyira, hogy egy pórázra kötött csivavától képes voltam kiugrani a kocsi elé.
Anyukámék hoztak nekem 1-2 kutyust hátha összebarátkozok vele, féltem tőlük, nem mertem a közelükbe menni mert ugráltak,stb.
Voltunk olyan olyan családokba is ahol kutya van, na ott jött volna a kutya, hogy simizzem meg, én meg elkezdtem futni az egész házba és eltört a kutya lába végül mikor a szekrénynél ugráltam.
És végül este éjfélkor, mamám hazahozott egy kiskutyát pont szülinapom után 2 nappal.
Olyan nyugodt kiskutya volt, az nem ugrált, nem ugatott és pár nap alatt összebarátkoztam vele.
Azóta is megvan de mai napig csendes, nyugodt de már öreg (10 eves).
Mostmár a többi kutyától sem félek, de amelyk ugrál, ugat, pörög attol még mindig tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!