Mostmár mindig félni fog tőlem a kutyám?
10 hetes kutyusommal ma voltunk oltáson, kaptunk féreghajtót is. A doktor azt mondta, hogy adjam be neki kajával mikor hazaértünk, ha esetleg nem működik úgy akkor adjam a szájába és várjam meg ameddig lenyeli.
Megpróbáltam mindkét módszert, amikor a szájába tettem kiköpte majd ezt 2x ismételtük az ölemben, de nagyon sírt közben.
Hozzáteszem nem kiabáltam vele, nem ütöttem meg vagy szorítottam.
Mégis, ha esetleg azt hiszi, hogy fel akarom venni vagy úgy nyúlok hozzá, akkor úgy sír, mintha a bőrét nyúznám szegénynek. :(
Nyugtassatok meg, hogy ez nem marad így.
Soha ne úgy add be neki, hogy a szájába teszed és összeszorítod, hogy ne tudja kiköpni. Ezt hülyeség erőltetni.
Mindig tedd bele egy pici darab pl. párizsiba és azt add neki (inkább törd több darabra a tablettát és akkor több falattal, de meg fogja enni.
Általában mellesleg, (ismerőseim tapasztalata, meg saját is) a doki beszokta adni a féreghajtót is, ha olyan, mert tudják, hogy lelkileg nehéz is lehet a gazdinak, meg nehéz is beadni egy állatnak.
Azt a "jobb" dokik "ingyen,bérmentve" (bár van aki kér érte némi pénzt, vagy csak a gyógyszer árát kérik el), beadja biztosra a kutyusnak, cicának.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Remélem hamar elfelejti szegénykém, mert irtózatos lelkiismeretfurdalásom van egésznap emiatt, nem szeretném, hogy féljen tőlem. Első kutyus, sajnos sok tapasztalatom nincs, így a dokira hagyatkoztam, de valoszinu valtani fogunk.
Pedig meg kell tanulnod a gyógyszer beadását. Még lesz oltás, ami előtt ismét kell a féreghajtó. kb 6 hónapos koráig havonta kellene a féreghajtó. Utána 3 havonta .
Lehet beteg, amikor szintén tablettát kell beadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!