Hogyan vegyem rá anyát, hogy bejöhessen a kutya?
Van egy 10 éves tacskó-palotapincsi keverék kiskutyám.
4 éves korában találtuk az utcán és azóta kint tartjuk.
De télen annyira sajnálom szegényt, vacog, reszket és fázik kint, de mégse akarja beengedni.
Rövidszőre van egyébként.
Azt mondja azért nem akarja beengedni, mert nagyon hullik a szőre (ami igaz is).
De most néztem vitamint (bőrregeneráló), lazacolajat és minőségi tápot(azt nem biztos, hogy kapni fog, mert nagyon drága) mert azt olvastam, hogy ezektől kevésbé hullik a szőre és naponta fésülném.
Ha a szőr problémát megoldanám akkor tartási körülmények:
Reggel suli előtt(persze mikor van) 15 perc séta, aztan 3óra fele érek haza akkor egy 1 órás séta+ játék, este még kivinném egy egészségügyi sétára (sok a kutya reggel és este ezért nem jó mászkálni ).
Tudnátok valami tippet adni, hogy győzzem meg róla anyumat, hogy bent jobb helye lenne?? Köszönöm a válaszokat előre is!!
Ha nemtudtok rólla rendesen gondoskodni, akkor tényleg jobb lenne neki egy új gazdi...
10 éves. Nem fiatal. Jobb lesz majd az ha halálra fog fagyni ?
Az izületeinek sem jók...
(Nekem egy 13 éves keverék kutyám van hosszú szőrrel. Imádta a havat, és nem is fázott. Imádott a hóban játszani és gyakran kint kellett hagynunk, mert ő szívesebben aludt kint. Volt neki 1 kutya háza, normális szigeteléssel. Be volt neki téve egy műszőrme kabát, meg volt bent neki párna, szalma. Az ajtajára meg egy szőnyeg volt téve, hogy ne menjen be a hó. Imádott ott lenni. Viszont megöregedett. És már nem szeretett kint aludni. Ezért lett neki véve még 1 fekhely -volt 1 a teraszon is, ahol napközben lehetett- és azóta mindennap bent alszik.)
Viszont menhelyre sem lenne túl jó dolog beadni. Mivel veletek él 10 éve. Nehéz lenne neki megszokni az új körülményeket, a sok új társat stb (Az is lehet, hogy nem is szokná meg az új helyét)
Meg ha beadod menhelyre, akkor tuti, hogy ott fog meghalni, mivel az idősebb kutyikat nem viszik annyira.
Az lenne a legjobb megoldás, ha tudnátok a kutyusnak vagy 1 normális gazdit keríteni (akár menhely vagy állatmentő szervezet segítségével), vagy pedig csinálnátok neki 1 normális helyet. Akár a házban, akár az udvaron.
Milyen ételt kap a kutya ?
Maradékot vagy kutya tápot ? Ha kutya kaját kap, akkor milyen márkát ?
Anyukám nem cigizik meg semmi, csak nagyon keveset keres.
Sparos vagy reálos kutyatápot kap, és ha van maradék akkor azt is adunk neki.
Menhelyre, új gazdához semmi képpen nem adom, én neveltem 10 évig egyedül az elhelyezésével van gond.
Esetleg nincsen valami amitől kevésbé hullana a szőre?
Mert anyum azért az 1ért nem engedi be, mert kb.annyira hullik a szőre mint egy német juhásznak
Télen is úgy hullik...? Állatorvoshoz vitted már? Nem valami betegség okozza a fokozott szőrhullást?
Télen elvileg kevésbé kellene hulljon a szőre.
Az ajánlott szerek mellett az is segíthet, ha átkeféled a szőrét az udvaron, mielőtt beengednéd a lakásba.
+ ha te feltakarítasz utána, akkor anyukád ezzel a kifogással sem jöhet.
Igen egész évbe hullik neki.
Az orvoshoz elvittem ő mondta a lazacolajat és a vitamint, meg a minőségi tápot( de arra nincs penz).
Minden nap kikefélem a szőrét ilyen sima fésűvel. Feltakarítani az udvaron is feltakarítom a kutya szőrt.
Az nem tetszik neki, hogy ott van a ruháján egy pár szál kutyaszőr.
"Az orvoshoz elvittem ő mondta a lazacolajat és a vitamint, meg a minőségi tápot( de arra nincs penz)"
Tehát a kutya gyakorlatilag éhezik (ezt minőségi éhezésnek hívjuk, hogy olyan kaját kap enni, ami nem alkalmas kutya etetésére), télen fázik, kínlódik, szenved. Gratulálok :(
Hogy mi oldaná meg az extrém szőrhullást, már megmondta az orvos. Ha nincs pénz normális etetésre sem, akkor jobb lenne, ha nem tartanátok kutyát. Erre mást nem lehet mondani sajnos.
És te hány éves vagy ?
Mert ha 16 felett vagy, akkor.tudsz menni diákmunkára...
Minőségi éhezés. Mint amikor neked csak zsíros kenyér van otthon a hét minden napján, minden étkezésre. Nem vagy sovány, de biztosan vannak hiánybetegségeid.
Értem én, hogy nem telik rá, de nem kötelező állatot tartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!