Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha elszökik egy kutya, és nem...

Ha elszökik egy kutya, és nem akarják visszaadni, mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ilyen helyzetbe, csak érdekel, ha van valakinek valami drága kutyája, és elszökött, és valaki nem hajlandó visszaadni.

Ha belehet bizonyítani, chipje, vagy ilyesmi. Akkor lehet szólni valakinek?

2010. aug. 2. 17:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

szia!

Egyszer jártunk úgy, hogy a törzskönyvezett beagle kutyánkat ellopták. Jártunk, keltünk az utcában, mert tudtuk, messzire nem mehetett.

A többséggel ellentétben, a mi beagle kutyánk soha nem szökött el!

Szóval, tudtuk, hogy itt lehet valahol. Meg is kérdeztünk mindenkit, és persze, a tettes szomszéd is azt mondta, hogy nem látta Alexet. Csakhogy mi megláttuk, ő is meglátott minket (pedig hátra be volt zárva az udvarban). Szépen kinyitottuk a kaput, bementünk, és szépen visszaloptuk.

Utána soha nem vitte el senki, de bocsánatot sem kértek érte.

2011. márc. 7. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen, az első jól leírta:

-fotó

-oltási könyv

-törzskönyv

Magyarul bármi hivatalos irat vagy fénykép.

Most nagyanyáméktól loptak kutyát, szóval tudom...-.-

Amúgy anno nekünk volt vidéken vadászkutyánk, aki állandóan kiszökött... a kis dög nagyon találékony volt, csináltunk neki kennelt, kiásott a kerítés alatt, körberaktam kővel, utána felmászott a háza tetejére és átugrotta a kerítést... beraktam középre a házát, aztán egyszer kint teázok a teraszon, mit látok... felmászik a házára és nekirugaszkodik és a kis drágám négylábbal szét felplaccsant a kerítésére...:D:D nem fájt neki, mert utána újra próbálkozott.

Am kennel azért lett, mert mindig kiszökött és ment az erdőre, faluban.

Mindig hazajött, aztán hosszabb időre eltűnt és elkezdtük keresni és a boltban mondták hogy hol látták, nah én meg kb 12éves fejjel fogtam és meglátogattam az illetőt, ilyen nagy fémnkapu volt, tudjátok amin nem lehet átlátni.

Becsöngettem, ahogy kicsit kinyitotta én már bent is voltam - nem akart am beengedni.

Elmondtam neki, hogy hallottam megtalálta a kutyám, közben vagy 5-7 kutya már ott volt az udvaron.

Mire a s.ggfej elkezdni, hogy nem. Hogy ez itt mind az övé.

Én meg csak lestem - egy @nyád a tiéd se jött ki a torkomon.

Mondom neki de az ENYÉM a kutya és a boltban mondták hogy itt van.

Megint tagad, meg hogy ő eteti őket.

Hát akkor már majdnem agyf@szt kaptam- am ez pár mpes beszélgetés volt.

Szóltam a kutyának: gyere Lili! odajött hozzám - hát persze! Felkaptam és kicsörtettem.

A barátnőm meg csak hüledezett... mondom én ott nem hagyom a kutyát - visszamehettem volna a 100kilós apámmal de sztem nagyon sz@rul járt volna az illető.

Am ez is a dink@ szomszédunk miatt volt, mivel nem csinált kerítést felőle tudott mindig kiszökni a kutya... egyszer amikor átmentem érte visszahozni, megcsúsztam az összeeszkábált minden szemétből készült kerítésénél és úgy megütöttem a lábszáramat hogy nem bírtam ráállni pár óráig...-.-

2011. márc. 8. 10:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekünk egyik ismerősünk boreuxi-ját lopták el 3 hónapos volt, majd 2 hónap múlva jött egy info, hogy nézzen meg egy kutyát, mert lehet, hogy az övé, elment benézett látta, hogy valószínűleg az övé (szegény kuty egy láncon volt, hordó volt a háza) visszament rendőrök kiséretében, akik ellopták a kutyát nem fehérek voltak, a rendőr közölt, hogy tegye be a kocsiba a kutyát vigye haza és másnap tegyegyen feljelentést a rendőrségen.

Szerencséje volt, mert se chippje, se semmije nem lett volna, hogy bizonyítsa, a rendőrökön múlt minden...

Ezért hasznos a chipp meg hogy folyamatosan legyen friss kép a kutyáról, mert egy kölyökkori képpel nehéz megtalálni egy felnőtt kutyát, még hírdetni se nagyon érdemes vele.

2011. márc. 8. 21:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha bizonyítani tudod, hogy a tied (chipp, meggyőző kép, tanúk....,) és, hogy kerested a kutyát (ha sok idő után bukkansz rá fontos, hogy bizonyítani tud, hogy folyamatosan kerested, hírdetted) akkor kötelezsége visszaadni, de felszámolhat tartás díjat (átlag 500 Ft/nap), meg ha neki kárt okozott a kutya akkor köteless vagy megfzetni.
2011. márc. 8. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!