Ha elszökik egy kutya, és nem akarják visszaadni, mit lehet csinálni?
Nem vagyok ilyen helyzetbe, csak érdekel, ha van valakinek valami drága kutyája, és elszökött, és valaki nem hajlandó visszaadni.
Ha belehet bizonyítani, chipje, vagy ilyesmi. Akkor lehet szólni valakinek?
Oltási könyv is van ha más nem, meg tanúk (pl. szomszédok) akik meg tudják mondani hogy a kutya kié.
Bár én nem sz*roznék ilyesmikkel, egyszerűen pofánrúgnám azt aki nem adja vissza a kutyám/macskám/akármi mást és visszavenném.
Nem akarják visszaadni? Egyszerűen magamhoz parancsolnám aztán kész. Nekem az valahogy nem kutya akin nem látszik hogy ki a gazdája. Az én kutyám senki nem veheti el tőlem de nem is olyan akit el lehet venni.
Amúgy meg feljelenteném vagy valami. Ezért jó ha van chipje, tk-ja a kutyának.
Én már voltam ilyen helyzetben... Megszökött a kutyám, teleplakátoltam mindent, rá 1 hétre hívtak, hogy náluk van...
A mocskos szemétláda disznóólba zárta be, tele volt bolhával, kullanccsal, és 3 kilót fogyott... És azt mondta, hogy 30000Ft-ot kér érte, mert hogy neki ennyibe került 1 hetes tartása...
A megtalálónak akartam adni 10000Ft-ot, de ettől a pofátlanságtól begurultam... Tájékoztattam, hogy a kutya nyakában microchip van, és hogy a rendőralezredes lánya az egyik legjobb barátnőm, feljelentem, és azt mondom majd, hogy lopta. Aztán úgy rúgott ki engem kutyástól a házból, mint a sicc :D
Erre jó a chip, mostmár a keverékeknek is kötelező (ha gazdát cserélnek). Egyébként pedig elmondanám a "becsületes" megtalálónak, hogy a kutyának egy súlyos idegrendszeri betegsége van, aminek a gyógyszeres kezelése heti 15-20 ezer forintba kerül, és ha nem kapja meg a megfelelő gyógyszereket, akkor bármelyik pillanatban rátörhet a bipoláris depressziója, és ilyenkor nem nézi kit támad, viszont begörcsöl az álkapcsa, és csak injekció hatására ereszt.
Ha ezzel nem győzném meg őket, akkor maradna a jogi út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!