A sóskától remeghet így a kiskutyám????
Tápon él, de ma este a vacsoranal apukám adott neki sóskát. A kutyám élvezte, megette. En mérges voltam,de ez most mellékes.
Azt mondtan négy nagy evőkanállal adott neki. Elotte en mar megetettem táplál. A kölyökkutyam elvonult aludni, de most egyfolytában remeg alvás közben. En meg forrok az idegtol,hogy ez mi??????
Másra nem tudok gondolni, mint a sóskara. Vagy ez nagy hülyeség? Inkabb mástól?
Ugye nem pusztulhat el????
Tudom csökkenteni a remegeset???
Sóska, rebarbara-kalcium-oxalát
A rebarbara és a sóska leveleiben található oldott kalcium-oxalát mérgező a kutyák számára. A rebarbara leveleiben lényegesen magasabb a koncentrációja, mint a sóskában, de mindkettő veszélyes lehet. A rebarbara fogyasztása idegességet, remegést, veseköveket okoz, ami nem csak fájdalmas, de súlyos mérgezés esetén akár a kedvencünk halálát is okozhatják.
2-es kommentelő!
Akkor ez megis a soskatol lehet???? Gondol Más is erre?? Vajon a nagy mennyiség mit jelenthet,ha ez toxikus?
Utánanéztem angol nyelven is, sajnos megerősítik, hogy a sóska okozhat reszketést, rohamot, nyáladzást, veseelégtelenséget és halált is :(
Azt is írják, hogy ritka, de előfordul :(
Szerintem tényleg menjetek orvoshoz :(
uhhh, ha 1,5 kg akkor meg aztán szerintem nem kérdés.
Ezért van az, hogy egy 40 kilós kutya ehet belőle sokat, de egy másfél kilósnak ez is rengeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!