Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez tényleg állat kínzásnak...

Ez tényleg állat kínzásnak zásnak számít?

Figyelt kérdés
Páromnak van egy nagytestű kutyája akit sajnos nem igazán nevelt meg. A kutya már csak unalmában is non stop ugatot. Most nyàron éjjel még az ablakot be kellett csuknom miatta mert tóbbször felugatta az alvó gyerekemet. Hiába szóltunk rá ugyanúgy folytatta. Na szóval besokaltam és kimentem az udvarra egy nagy vödör hideg vízzel és telibe locsoltam vele a kutyát. Utána legalább elhallgatot. A párom szerint ez állatkínzás és ugye a gyereket se locsoljuk le,ha éppen sír.Szerintem meg baromira nem kéne összehasonlítani egy kutyát a gyerekkel. Kinek van igaza?
2020. jún. 30. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 A kérdező kommentje:
A 8as válaszára inkább nem is reagálok mert kitiltanának még az oldalról is. Az ilyen primitív lények válaszra sem érdemesek...
2020. jún. 30. 14:29
 22/85 anonim ***** válasza:
86%
A párod is megérdemelne egy vödör hideg vizet. Nekem is van kutyám, de én foglalkozok vele, és tud viselkedni. A párodnak sem állat sem gyerek nem való. Nem is értem, miért vagy együtt vele.
2020. jún. 30. 14:31
 23/85 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem egyiknek sincs igaza, meg mindkettőtöknek.

Igazad van, hogy ez így nem jó, nem szabad ráhagyni és tenni kell valamit. Abban is igazad van, hogy a kutyát nevelni kell, és ezt tettek, büntivel, jutival szokták, nem pedig úgy, hogy szépen elmagyarázzák neki :D De ez nem biztos, hogy a legjobb módszer volt. De gondolom, nem lett semmi baja, nem fájt neki, nem gondolom kínzásnak.

A párodnak igaza van, hogy nem így kéne. De hülye, hogy eddig egyáltalán nem nevelte, tanította a kutyát.

2020. jún. 30. 14:32
 24/85 anonim válasza:
87%
Isis. A kutyát (mint az embert) nevelni kell. De amíg egy kisgyerekkel meg lehet beszélni hogy hisztivel nem old meg semmit, addig a kutyával ezt nem lehet. Van hogy a gyerek (mint ahogy én is) kap egy-egy nevelő célzatú pofont. A hangsúly a NEVELŐ célzaton van. Ez az aminek inkább hangja mint ereje van. Ha a kutyát nyáron leöntöd hideg vízzel nem lesz semmi baja, még jó is lehet neki (lehűti a testét, ilyesmi), mint ahogy egy ember is becsobban a vízbe és hűsöl. Ha engem leöntene valaki jéghideg vízzel miközben üvöltök valszeg nevetnék egyet és megnyugodnék, és nem úgy fognám fel mint nevelés. Vagy a kutyát nem kell nevelni? Ugyen úgy mint az embert nevelni kell.
2020. jún. 30. 14:45
 25/85 anonim ***** válasza:
77%

Nevelni és foglalkozni kéne a kutyával!

Érdekes, az enyém nem ugatja fel a lányom...

2020. jún. 30. 14:47
 26/85 anonim ***** válasza:
82%
Kínzásnak nem kínzás, de nem helyes nevelési módszer. Tekintve, hogy nem az okot szünteted meg, csak egyszerűen megfélemlíted.
2020. jún. 30. 14:59
 27/85 anonim ***** válasza:
65%

Tehát van egy elhanyagolt kutya, aki a rossz tartás miatt rossz viselkedéseket vett fel m(mily meglepő) és akit csak büntetni tudsz, mert az a legegyszerűbb. És ezt még jogosnak is véled.

De, pont olyan ez mint a gyereknevelés = elvárások, büntetések vannak, de semmit nem tesztek érte. Én is sajnálom a gyerekedet.

2020. jún. 30. 15:04
 28/85 anonim ***** válasza:
87%
Azért egy elèg érdekes párkapcsolat lehet ez, de hogy nem szereteten alapul és nem szerencsétlen kutya itt a fő “bűnös” az is biztos... kérdező hozzáállása úgy mint nő, mint anya, mint cselekvő/problémamegoldó úgy ahogy van gàz, de a “párja” is feljelenthető lenne bőven (ahogy itt megnyilvánult a kérdező, ezt is simán kinézném belőle...)
2020. jún. 30. 15:07
 29/85 anonim ***** válasza:
29%

A kérdés nem az volt, hogy helyes nevelési módszert alkaazott-e.

Leírta, hogy a kutya nem is az övé.

Egy problémát hárított el olymódon, hogy az állatnak semmi baja nem lett.

2020. jún. 30. 15:08
 30/85 anonim ***** válasza:
75%
30 ahol “enyém-tiéd” van egy pàrkapcsolatban, ott gyereknek sincs helye, azt gondolom. Ez a fenti leírás minden szempontból egészségtelennek tűnik.
2020. jún. 30. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!