Lehet a Veszprémi àllatkertbe kutyust vinni? (nem egészségügyi okból tartott kutya. Nem találok a honlapon erre vonatkozó részt)
,,Ha közös érdek lenne, meg lehetne oldani."
Legyél kormánytag, indítványozz olyan javaslatot, hogy mondjuk középengedelmes vizsgával rendelkező kutyák mehessenek állatkertbe.
Ha már ott vagy, mondd azt is, hogy legyen egy e összeírás, majd minden kutyára jusson jókora összegű ebadó, ami különböző módokon csökkenthető: például ha törzskönyves vagy ivartalanított a kutya, ha van engedelmes vizsgája stb...
Ez nem olyan dolog, amit egyéni szinten meg lehet oldani.
Ne vedd magadra, nem bántásból írtam, elkeserítő ami az országban folyik állatvédelem térben. Én gazdikeresőket idiztetek, szocializálok, plusz más fajjal is "foglalkozom". El nem hinnéd mennyi olyan eset van nap mint nap, amik börtönt érdemelnének a jog alapján, de nem történik semmi...
Értem amit mondasz, hidd el, szerintem sok normális kutyás örülne neki, de amíg a kutyatartók 80%-a vagy gyerekpótlékként tartja a kutyát vagy kidobva a kertbe "házőrzésre" addig ez nem fog változni.
Kérdező, én is örülök, ha barátkozik más kutyákkal, de ne a járda szélén tegyék, ahol sok autó közlekedik az úton mellettünk, és sem zebra, sem lámpa nincs (például egy lakótelep parkolójából kivezető rész). Másrészt az én kutyám mentett, és nem szereti, ha úgy rohanja meg egy másik kutya, mint valami tank, ennek hangot is ad. Ezt egy idegen nem tudja első ránézésre, mert nem olyan kutyának néz ki, aki nekimenne bárkinek, kistestű (térdemig ér), cuki szőrmók, mosolygós pofival, aztán meg én leszek a rossz gazdi neveletlen kutyával, ha rámorog a másik kutyára, akit a másik gazdi odaengedett.
Idegen kutya gazdáját illik először megkérdezni, hogy odamehet-e a kutya barátkozni, nem odaengedni csak úgy, csak mert nem akarja visszafogni a fulladásig húzó kutyáját.
Münchenbe is bevihető kutya az állatkertbe. Meg amúgy mindenhova máshova be lehet vinni a kutyákat, kávézó, étterem, pláza, boltok, stb...
Van még hova fejlődnünk :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!