Nem lehetne a szülők egészségügyi szűréseihez kötni a törzskönyv kiadását?
Hát szerintem a szűrésekhez van kötve egy szinten, hiszen a törzskönyves kutyáknak a szüleit szűrik és tenyészszemlére viszik mielőtt a fedeztetéshez jutnának. Mondjuk nem tudom hogy konkrétan rögzítve van-e valahol hogy milyen szűrések kellenek, de fajtáknál különböző előírt szűrések vannak a tenyésztésbe vonás előtt.
Meg lehetne szabályozni az alomszámot is, de én inkább azt nem ilyen szigorúan alomszámként szabályoznám, hanem több feltétel szerint. A szuka bizonyos kora után tilos alom lehozása, nem fedeztetheti évente (ha jól tudom ez meg van szabva talán hogy nyolc hónap kel elteljen?) stb. Ilyen szabályozásokkal pedig már nem is kéne a lehozott almok számát meghatározni, hiszen így már eléggé bekorlátoltak.
De egyébként az lenne a legjobb ha minden fajtaklub a körmére nézne néha a tagjainak hogy mit művelnek...
Szűrésekhez van kötve. Nem is vehet részt tenyészszemlén az a kutya, amelyiknek nincsenek meg a fajtaklub által előírt szűrései.
Más kérdés, hogy mint mindenhol, itt is lehet csalni.
Bármelyik fajtának a klub honlapját megkeresed és elolvasod a tenyésztési szabályzatot. Vannak, ahol szükséges szűrés valamilyen betegségre, vannak fajták, ahol nincs semmiféle szűrés.
Nem találtad fel a spanyolviaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!